Sazkabet analýza 17. ligového kola
Olomouc vs. Slavia Praha
1. česká fotbalová liga má na programu 17. kolo, ve kterém v sobotu v 17:00 hostí Olomouc tým Slavie. Domácí tým Olomouce je aktuálně s devatenácti body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš v čele ligy, když získali čtyřiačtyřicet bodů. Olomouci se v posledním ligovém kole proti Zlínu nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Slavia naopak získala maximum bodů s Teplicemi, hosté jsou rozjetí, jde již o osmou výhru v řadě za sebou. Snajperem v týmu Olomouce je Jakub Plšek, který dal sedm gólů, za Slavii se osmkrát prosadil Tomáš Souček. Hráči Olomouce v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté ze Slavie venku uhráli šest výher z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Olomouc vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,6 góly v jednom zápase. Hosté ze Slavie na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2 branky. Domácí Olomouc v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Slavie odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,2 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně osmi výher. Hostujícím hráčům se v posledních zápasech daří výrazně lépe než domácím. 

Liberec vs. Zlín
Liberec přivítá v sobotu ve 14:30 v rámci 17. kola 1. české fotbalové ligy na Stadionu U Nisy Zlín. Domácí tým Liberce je aktuálně s jednadvaceti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky níž na třinácté pozici, když získali patnáct bodů. V posledním ligovém kole liberečtí hráči prohráli s Plzní, naopak hosté ze Zlína vyhráli s Olomoucí. Nejlepším střelcem Liberce je Roman Potočný se šesti brankami. V týmu hostů ze Zlína je nejlepším zakončovatelem Tomáš Poznar se třemi góly. Hráči Liberce v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hosté ze Zlína venku uhráli jednu výhru ze sedmi zápasů. Liberec je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2 góly na zápas. Oproti tomu Zlín není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Liberec ze šestnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Zlín dokonce neskóroval v devíti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí Liberec má na svém stadionu průměr 2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Karviná vs. Plzeň
Další, v pořadí již 17. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Karvinou a Plzní, které se odehraje v neděli od 17:00 na Městském stadionu Karviná. Oba týmy dělí v tabulce třináct příček, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží druhou příčku. V posledním ligovém kole karvinští hráči prohráli s Ostravou, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už pátá prohra za sebou, naopak hosté z Plzně vyhráli s Libercem. Snajperem v týmu Karviné je Michal Petráň, který dal tři góly, za Plzeň se osmkrát prosadil Michal Krmenčík. Hostující Viktoriáni na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli tři zápasy, domácí Karviná na svém stadionu v této sezóně nevyhrála žádný zápas. Karviná není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 0,3 góly na zápas. Také Plzeň na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Domácí Karviná v tomto ročníku odehrála ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Plzně odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních pěti zápasech padli. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Teplice vs. Ostrava
V neděli nás čeká 17. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Teplice a Ostrava. Domácí tým Teplic je aktuálně s osmnácti body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček výš na šesté pozici, když získali pětadvacet bodů. Teplice v minulém ligovém kole hrály proti Slavii a ztratily všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Oproti tomu klub z Ostravy získal s Karvinou tři body. Nejlepším střelcem Teplic je Jakub Mareš se šesti brankami. V týmu hostů z Ostravy je nejlepším zakončovatelem Dame Diop s pěti góly. Hráči Teplic v této sezóně vyhráli dva ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Ostravy venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. Teplice nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelily 1 gól na zápas. Také Ostrava na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Teplice ze šestnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelily žádný gól, Ostrava neskórovala v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Teplicím se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Ostravy zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Bohemians vs. Příbram
1. česká fotbalová liga má na programu 17. kolo, ve kterém v sobotu ve 14:30 hostí Bohemians tým Příbrami. Domácí tým Bohemians je aktuálně se šestnácti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na čtrnácté pozici, když získali třináct bodů. V minulém kole hostující příbramští hráči ztratili remízou dva body s Opavou. Naopak domácí Bohemians prohráli       s Boleslaví. Nejlepším střelcem Bohemians je David Bartek se třemi brankami. V týmu hostů z Příbrami je nejlepším zakončovatelem Michal Škoda se šesti góly. Klokani v této sezóně vyhráli čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Příbrami venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už sedm zápasů. Příbram není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,4 branek na venkovní zápas, Bohemians ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,6 branky na zápas. Domácí Bohemians v tomto ročníku odehráli ovšem sedm zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Příbrami odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácí Bohemians mají na svém stadionu průměr 1,6 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,4 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Opava vs. Boleslav
V sedmnáctém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v sobotu na Městském stadionu Opava od 14:30 utkají Opava a Boleslav. V tomto utkání se střetne poslední s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok devatenáct bodů. Opavě se v posledním ligovém kole proti Příbrami ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Boleslav naopak získala maximum bodů s Bohemians. Nejlepšími zakončovateli jsou za Opavu Rene Dedic se třemi góly a za Boleslav Nikolai Komlichenko, který se trefil osmkrát. Hostující Boleslav na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Opava na svém stadionu v této sezóně vyhrála jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Opava vstřelila na domácím hřišti průměrně 0,4 góly v jednom zápase. Hosté z Boleslavi na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,9 branky. Opava ze šestnácti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelila žádný gól, Boleslav naopak neskórovala jen ve třech zápasech. Defenziva hostující Boleslavi není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Slovácko vs. Jablonec
Další, v pořadí již 17. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Slováckem a Jabloncem, které se odehraje v pondělí od 18:00 na Městském stadionu Slovácko. V tomto utkání se střetne sedmý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Slovácku se v posledním ligovém kole proti Českým Budějovicím nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Jablonec naopak remizoval a přišel o dva body se Spartou. Nejlepším střelcem Slovácka je Tomáš Zajíc s pěti brankami. V týmu hostů z Jablonce je nejlepším zakončovatelem Martin Doležal se šesti góly. Hráči Slovácka v této sezóně vyhráli čtyři ze sedmi domácích zápasů. Hosté z Jablonce venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Slovácko vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,7 góly v jednom zápase. Hosté z Jablonce na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Slovácko ze šestnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Jablonec neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí Slovácko má na svém stadionu průměr 1,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Sparta Praha vs. České Budějovice
1. česká fotbalová liga má na programu 17. kolo, ve kterém v pátek v 18:00 hostí Sparta tým Českých Budějovic. Domácí tým Sparty je aktuálně s pětadvaceti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky níž na osmé pozici, když získali třiadvacet bodů. Sparta v minulém ligovém kole hrála proti Jablonci a ztratila remízou dva body. Oproti tomu klub z Českých Budějovic získal se Slováckem tři body a jde již o pátou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Sparty je Kaku Kanga s osmi brankami. V týmu hostů z Českých Budějovic je nejlepším zakončovatelem Ivan Schranz s pěti góly. Hráči Sparty v této sezóně vyhráli pět z osmi domácích zápasů. Hosté z Českých Budějovic venku uhráli tři výhry ze sedmi zápasů. Sparta je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 2,2 góly na zápas. Také České Budějovice na venkovních hřištích dokáží být produktivním týmem, jejich brankový průměr je 1,9 branky na utkání. Domácí Sparta v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Českých Budějovic odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli posledních pět zápasů v řadě. Domácí v Generali Aréně v této sezóně průměrně vstřelili 2,2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól.
 

Přečtěte si také