PREVIEW - 14. kolo francouzské Ligue 1
Dijon vs. Rennes
V sobotu nás čeká 14. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Dijon a Rennes. Svěřenci domácího trenéra Stéphane Jobarda jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Dijonu se v posledním ligovém kole proti Monacu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Rennes naopak získalo maximum bodů s Amiens. Snajperem v týmu Dijonu je Julio Tavares, který dal tři góly, za Rennes se pětkrát prosadil M'Baye Niang. Hostující Rennes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy, domácí Dijon na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Rennes není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Dijon má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,7 branky na zápas. Domácí Dijon v tomto ročníku odehrál ovšem osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Rennes odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Angers vs. Nimes
Ve šlágru čtrnáctého kola Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Raymond Kopa od 20:00 utkají Angers a Nimes. V tomto utkání se střetne třetí s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok deset bodů. V minulém kole hostující tým z Nimes ztratil všechny body se Strasbourgem. Naopak domácí Angers remizovali s Reimsem. Nejvíc branek v dresu Angers vsítil Rachid Alioui, v barvách Nimes dal nejvíc branek Romain Philippoteaux. Hráči Angers v této sezóně vyhráli pět ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Nimes na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už sedm pokusů. V této ligové sezóně domácí Angers vstřelili na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Nimes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Domácí Angers v tomto ročníku odehráli pět zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Nimes odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Nimes není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Amiens vs. Strasbourg
Ve čtrnáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade de la Licorne od 20:00 utkají Amiens a Strasbourg. V tomto utkání se střetne patnáctý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. V minulém kole hostující tým ze Strasbourgu získal maximum bodů s Nimes. Naopak domácí Amiens prohrál s Rennes. Snajperem v týmu Amiens je Sehrou Guirassy, který dal čtyři góly, za Strasbourg se třikrát prosadil Adrien Thomasson. Hráči Amiens v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hosté ze Strasbourgu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už šest zápasů. Amiens nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelili 1,5 góly na zápas. Také Strasbourg na venkovních hřištích není obávaným týmem, respektive venku ještě neskóroval. Amiens ze třinácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelili žádný gól, Strasbourg dokonce neskóroval v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Strasbourgu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí Amiens mají na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0 branky na venkovní zápas, Amiens v tomto utkání neprohrají. 

Saint Etienne vs. Montpelliere
V neděli nás čeká 14. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Saint Etienne a Montpelliere. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. V minulém kole hostující tým z Montpelliere získal maximum bodů s Toulouse. Stejně tak domácí Saint Etienne vyhrálo s Nantes, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Saint Etienne je Denis Bouanga s pěti brankami. V týmu hostů z Montpelliere je nejlepším zakončovatelem Andy Delort se čtyřmi góly. Hostující Montpelliere na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Saint Etienne na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Montpelliere není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Saint Etienne ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Saint Etienne v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Montpelliere odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. 

Metz vs. Reims
V sobotu se odehraje 14. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Reims a Metz. Domácí tým Metz je aktuálně se třinácti body na sedmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš na osmé pozici, když získali devatenáct bodů. V posledním ligovém kole hráči Metz remizovali s Lille, jde již o druhou remízu v řadě, stejně tak hosté z Reimsu remizovali s Angers. Snajperem v týmu Metz je Habib Diallo, který dal osm gólů, za Reims se třikrát prosadil Boulaye Dia. Hostující Reims na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál tři zápasy, domácí Metz na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Reims není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Metz ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Metz ze třinácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Reims neskóroval v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,5 branky na zápas. Domácí tým Metz remizoval v posledních dvou zápasech. Domácí Metz má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Metz v tomto utkání neprohraje. 

Bordeaux vs. Monaco
Bordeaux přivítá v neděli v 15:00 v rámci 14. kola Francouzské Ligue 1 na Nouveau Stade de Bordeaux Monaco. V tomto utkání se střetne sedmý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. V posledním ligovém kole hráči Bordeaux remizovali s Nice, naopak hosté z Monaca vyhráli s Dijonem. Nejvíc branek v dresu Bordeaux vsítil Jimmy Briand, v barvách Monaca dal nejvíc branek Wissam Ben Yedder. Hráči Bordeaux v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hosté z Monaca venku uhráli jednu výhru ze šesti zápasů. Monaco není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Bordeaux ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Bordeaux v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Monaca odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Monaca není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. 

Brest vs. Nantes
Ve čtrnáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Francis-Le Blé od 20:00 utkají Brest a Nantes. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. Brest v minulém ligovém kole hrál proti Paris SG a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. I klub z Nantes vyšel z posledního utkání proti Saint Etienne naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o čtvrtou v řadě. Nejvíc branek v dresu Brestu vsítil Mathias Autret, v barvách Nantes dal nejvíc branek Kalifa Coulibaly. Hráči Brestu v této sezóně vyhráli tři ze sedmi domácích zápasů. Hostující hráči Nantes na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. Brest v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Nantes zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Brest v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Nantes odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Nantes je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně čtyřech proher. 

Lyon vs. Nice
V sobotu nás čeká 14. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Lyon a Nice. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží třináctou příčku. V posledním ligovém kole lyonští hráči prohráli s Olympikem, naopak hosté z Nice remizovali s Bordeaux. Nejlepším střelcem Lyonu je Moussa Dembele s devíti brankami. V týmu hostů z Nice je nejlepším zakončovatelem Wylan Cyprien se čtyřmi góly. Hráči Lyonu v této sezóně vyhráli dva ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Nice na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. Lyon není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,5 góly na zápas. Také Nice na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Lyon ze třinácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Nice neskórovalo ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Nice není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí Lyon má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Paris SG vs. Lille
Francouzská Ligue 1 má na programu 14. kolo, ve kterém v pátek ve 20:45 hostí ve šlágru kola Paris SG tým Lille. Svěřenci domácího trenéra Thomase Tuchela jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Paris SG v minulém ligovém kole hrálo proti Brestu a získalo maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Lille remizoval s Metz a ztratil dva body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Paris SG Angel Fabián Di María s pěti góly a za Lille Victor Osimhen, který se trefil sedmkrát. PSG v této sezóně vyhrálo pět ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Lille na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už šest pokusů. V této ligové sezóně domácí Paris SG vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,7 góly v jednom zápase. Hosté z Lille na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Domácí Paris SG v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Lille odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Lille je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. Domácí Paris SG má na svém stadionu průměr 2,7 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Toulouse vs. Marseille
Další, v pořadí již 14. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Toulouse a Olympikem, které se odehraje v neděli od 21:00 na Stadium municipal de Toulouse. Domácí tým Toulouse je aktuálně s dvanácti body na devatenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedmnáct příček výš na druhé pozici, když získali dvaadvacet bodů. V posledním ligovém kole hráči Toulouse prohráli s Montpelliere, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou, naopak hosté z Olympiku vyhráli s Lyonem, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Toulouse Efthimios Koulouris se čtyřmi góly a za Olympik Darío Benedetto, který se trefil pětkrát. Hráči Toulouse v této sezóně vyhráli tři ze šesti domácích zápasů. Hostující hráči Olympiku na venkovních hřištích vyhráli dva ze šesti zápasů. Olympik Marseille není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Toulouse ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Toulouse ze třinácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Olympik Marseille neskóroval také ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 17 příček.
 

Přečtěte si také