SAZKA reportér: hledač zajímavých míst Jindra prostě ví, že vyhraje miliony
Asi každý z nás sní o tom, že vyhraje miliony. Jindřich je ale o své výhře, která jednou přijde, skálopevně přesvědčený.

Jindra je na volné noze. Nárazově pracuje jako kameraman nebo jako fotograf. Jeho koníčkem jsou ale zapomenutá pražská místa. Lokality, které sami Pražené neznají. Vyhledává ztracené uličky a v nich ukrytá vetešnictví nebo veřejné jídelny. Nicméně o jeho výhře, o které si je jistý, že přijde, jsme si povídali v jeho ateliéru v pražských Holešovicích.

Jindra má jistou posedlost Prahou konce minulého století. Tou dobou byl Jindra ještě kluk, ale tahle doba mu učarovala. A s ní všechno, co tehdy mohl při svých toulkách hlavním městem vidět. „Baví mě i skořápky na ulici. Losy si pamatuju z dětství a od malička se mi to líbilo. Rodiče to občas kupovali a mě bavilo je stírat. Nehtíčkem nebo halířem.“

Občas si kupuju losy na poště, když jdu platit složenky. Kupuju si losy za drobný, nic drahýho. Je to pro mě takovej retro zvyk, vzpomínka na devadesátý léta.“  Číselné loterie zatím ale nehraje. Čeká na ten správný okamžik. Věří totiž, že určitě vyhraje. „Dlouho mám takovou ideu, že si koupim Eurojackpot nebo si vsadím něco, kde jsou výhry v milionech eur,“ vypráví mladík.

Jeho cílem je všechno vsadit na jednu kartu. „Mám totiž v těhle věcech štěstí. Věřím, že vyhraju.“ vypráví a záhy doplňuje: „Jenom ještě necítím, že přišla ta správná doba. Ta potřeba být okamžitým milionářem mě zatím neláká.“  Má ale za to, že se ten okamžik blíží a o tom, že vyhraje, ani nepochybuje. O tom, co by s výhrou udělal, má ale jasno už teď: „Rapidně bych změnil celý způsob žití. Určitě bych se víc věnoval volný tvorbě a  focení.“

Kdyby měl Jindra peníze, investoval by je do vlastní módní kolekce, kterou připravuje už několik let, ale na pořádnou koncovku si kvůli práci ještě nenašel čas. Také by si doplnil knižní fotografické publikace od oblíbených autorů, které mu schází. „Jo, a v neposlední řadě bych vyrazil na roční cestu po Evropě na svém motocyklu z konce minulého století.”  Popřáli bychom Jindrovi štěstí, ale nejspíš to není potřeba, protože je o svém osudu naprosto přesvědčený.

Tak uvidíme, třeba o něm budeme psát za pár týdnů v článku o dalším českém milionáři…

Přečtěte si také