Rozjeli podnikání nebo cestují. Co dělají největší loterní výherci? (I. díl)

Jejich společná fotka má dohromady hodnotu, která by člověka snad i posunula v umístění Forbesu mezi nejbohatší lidi světa. Husarský kousek se povedl britské National Lottery, když na jedno místo pozvala při příležitosti svého dvacátého výročí dvacet výherců nejvyšších částek v loterii a oni přišli.

My vám zprostředkovaně nabízíme pohled do zákulisí jejich životů. Jak žijí a jak je výhra změnila, vám představíme v našem miniseriálu.


Za výhru vystrojila pohádkovou veselku

 
eloise_600x400-(1).jpg

Jméno: Eloise Heard (27)
Kdy vyhrála: 2011
Částka: 1,35 milionů liber (40 milionů korun)


Dnes sedmadvacetiletá Eloise se v roce 2011 stala nejbohatší teenagerkou ve své době, tehdy jako 19 letá pracovala v prodejně COOP. Výhru skromně oslavila večeří v jedné malé hospůdce s tehdejším přítelem Davidem, který je teď už manželem.

Díky výhře si dopřáli obrovskou svatbu a snové líbánky, když cestovali po Spojených státech. Eloise si koupila nové auto a zřídila si kosmetický byznys, manžel založil eshop s hračkami.

„Když jsem vyhrála, mohla jsem dopřát to nejlepší nejen sobě, ale také celé své rodině, což byl opravdu krásný pocit. S manželem oba tvrdě pracujeme, abychom rozvíjeli naše podnikání, ale přeci jen víme, že máme za zády obrovský finanční polštář, což nám všechno výrazně zjednodušuje,“ podotýká Eloise.


Peníze investoval do podnikání

 
brudenel_600x400-(3).jpg

Jméno: Mark Brudenell (55)
Kdy vyhrál: 1997
Částka: 916 915 liber (27 milionů korun)


Mark byl řidičem kamionu, který převážel chemikálie, jeho manželka zase pracovala jako manažerka místní pekárny. Pracovitý pár se rozhodl většinu své výhry investovat do své budoucnosti. Čtyři roky poté, co brali stovky tisíc liber, začali společně podnikat a rozjeli si byznys s dvojitými skly do oken. Obchod jim funguje dodnes a dokonce zaměstnávají deset lidí.

Přečtěte si také: O milionovou výhru ze Sportky se Ústečan rozdělí s opuštěnými psy
http://bit.ly/2ZrW52X

„Většinu peněz jsme investovali do podnikání, ale samozřejmě jsme si koupili nádherný pětipokojový dům a pěkná auta: Range Rover Sport a Audi A5. Výhra v loterii nám zkrátka zajistila možnosti, které bychom jinak v životě neměli,“ vysvětluje spokojený Mark.


Díky loterii poznává svět

 
mattmiles_600x400-(1).jpg

Jméno: Matt Myles (33)
Kdy vyhrál: 2014
Částka: 1 milion liber (30 milionů korun)


Hned, jak Matt zjistil, že je milionář, odnesl výpověď do práce a zarezervoval letenky do Indonésie. Bratra i dva kamarády chtěl bývalý elektrikář vzít na dobrodružnou cestu. V Indonésii ho ale poznávání jiných kultur tak chytlo, že se rozhodl cestovat daleko víc.

Partu kamarádů vzal na Ibizu, rodinu do Itálie a výlet si udělal i na fotbalový šampionát do Brazílie. Když se vrátil z cesty po Americe, kterou absolvoval v bratrem Petem, založili spolu byznys s nemovitostmi.

„Pořád se nemůžu přestat smát, když si uvědomím, jak moc se můj život změnil. Cestování s přáteli a rodinou byl ten nejlepší zážitek a rozhodně si hodlám jako milionář užívat každou minutu,“ dodává dobrodružný šťastlivec.


Část výhry věnoval na charitu

 
gibney_600x400-(1).jpg

Jméno: Roy Gibney (65)
Kdy vyhrál: 1998
Částka: 7,5 milionu liber (223 milionů korun)


Roy se dřív živil jako klempíř a na svůj obor nezanevřel ani jako multimilionář: s bývalým kolegou si založil vlastní firmu. Po výhře si také koupil obrovské šestipokojové panství, kde měl mini-kasíno, vířivku, bar, herní místnost, posilovnu, jezero na rybaření, lesy i letní sídlo.

Roy byl vždycky velkým dostihovým a fotbalovým fandou, tak si splnil sen a koupil si tři koně. Ty ale záhy zase prodal, na rozdíl od malého fotbalového klubu, který si taky koupil. V neposlední řadě Roy investoval do nemovitostí a má například i vilu na Kypru.

„Užili jsme si všechen ten luxus, který se tak nějak čeká od loterního výherce. Dnes už z peněz nejsem tak paf, i když si stále užívám bezstarostný život, který díky výhře mám. Snažím se ale vracet společnosti něco zpět a podporuji charity, a to včetně mé aktivní účasti. Třeba o Vánocích se oblékám za Santu a chodím do naší nemocnice rozveselit pacienty,“ vypráví Roy.

Vlastní podnikání, cestování nebo pohádkový dům. Kdo z nás by takové sny neměl? Přiblížit se jim s trochou štěstí můžete díky Sportce, která naděluje i stovky milionů. Tiket na příští slosování získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také