Rovníkové safari nebo královský relax. Kde odpočívají nejbohatší lidé světa? (II.díl)

Čas plný odpočinku, který pomůže načerpat sílu a energii, je nutný pro správné psychické i fyzické zdraví. Proto se na vyhlídku mnoha dní strávených mimo práci a v obklopení těch nejbližších těší i miliardáři, kteří také každoročně vyrážejí na dovolenou. Kam ale jezdí lidé, kteří si mohou dovolit skutečný luxus a nemusí se omezovat otázkou financí?

Na sever, nebo na jih?


Nekonečné pusté ledové pláně, osamělé polární stanice, horské vrcholy a rachot odlamujícího se pobřežního ledu. Antarktida a Arktida jsou poslední skutečné divočiny planety. Jsou domovem mnoha desítek nádherných živočišných druhů, které nenajdete nikde jinde. Žijí zde polární medvědi, tuleni, kolonie tučňáků, mořští ptáci, mohutní rypouši, polární vlci, velryby a hejna ryb. Ničím nerušenou přírodu si můžete vychutnat v rámci expedice pod vedením týmu profesionálů.

Přečtěte si také: Dovolená podle miliardářů. Kde odpočívají nejbohatší lidé světa? (I. díl)


Vyplouvá se na lodích s kapacitou 130 pasažérů, které jsou stavěné na plavby v polárních vodách. Anebo můžete zvolit třeba vrtulník. Možné jsou také expedice zaměřené na konkrétní témata – fotografování, pozorování velryb, pozorování ptáků, polární historie či odlehlé ostrovy.
 

Jako z filmu Lví král


V hlavních divočinách Keni a Tanzanie sídlí luxusní kemp Serian. Ten je situovaný u řeky Mara, která protéká stejnojmenným národním parkem. Od mezinárodního letiště v Nairobi je vzdálen pět hodin autem nebo šedesát minut letadlem. Masai Mara na svých pláních hostí poslední velká stáda volně žijících afrických zvířat.

Kromě nádherné krajiny je oblast známá díky každoroční migraci téměř dvou milionů zeber, antilop, pakoňů a jiných endemických zvířat, která se pohybují na celém území národních parků. S těmito stády se přesouvají i sloni, lvi, leopardi, gepardi či hyeny. To vše budete pozorovat z terénního vozidla, které dostanete včetně řidiče.

Až se vrátíte z výletu, budou na vás čekat opravdu luxusní stany a zkrátka vše, co uspokojí i tu nejmovitější klientelu. A jestli se poté při drncání po nezpevněných cestách začnete nudit, lze tu také rybařit, proletět se vrtulníkem anebo zažít trochu romantiky na výletě balónem.
 

Unikátní vodní cesty Ameriky


American Cruise Lines je lodní společnost, která se specializuje na jedinečné plavby po vodních cestách a řekách Spojených států. Na moderní lodi s maximální kapacitou 150 cestujících se podíváte na severozápadní pobřeží Tichého oceánu, ale i na řeky Hudson a Mississippi, na Floridu nebo Aljašku.

American Cruises Lines mají moderní lodě, které zajišťují luxus všech pasažérů. Komfortní salony a velké vyhlídkové terasy jsou perfektním místem pro relaxaci. Prosklené jídelní místnosti poskytují úžasný panoramatický výhled na přírodní scenérie. Pyšní se také výtečnou kuchyní – dary moře, maso a jiné suroviny jsou často dodávány z oblastí návštěvy, což zároveň umožňuje poznat chutě místních oblastí.
 

Elixír mládí na vlastní kůži


Léčivé účinky horkých pramenů v čínském pohoří Tangshan jsou známé už 1 500 let. Dříve byly rezervovány pouze pro čínské panovníky, nyní je může využívat každý host luxusního komplexu Resort Kayumanis Nanjing. Resort se skládá z devatenácti vil, které slibují absolutní komfort, prostor a především maximální soukromí.

Každá vila má vlastní bazén s prostornou terasou, venkovní přírodní horký pramen, je moderně vybavena a jemně dekorována tradičními čínskými motivy. K dispozici je i venkovní bazén, spa a wellness centrum, sauna, jacuzzi, taiči, jóga, čínská akupunktura, knihovna, vinný sklep, restaurace a bar. Okolí je vhodné pro procházky či projížďky na kole.
 

Kam vyrazíte vy, až vyhrajete?

Dělá vám vrásky blížící se podzim, který byste si také rádi nějakou exotickou destinací zpříjemnili? Jestli vám to zítra vyjde v Eurojackpotu, je jasné, že o cíli své cesty nebudete muset dlouho přemýšlet - vyrazit totiž budete moct na všechna čtyři místa. A i tak vám pořád zbude dost a dost, v jackpotu je totiž právě 910 milionů korun.

Zajistěte si vstupenku do slosování třeba hned na tomto odkazu.

Autoři fotografií: Pxhere.com, travelcentral.com.

Přečtěte si také