Rada od loterního multimilionáře mu přihrála výhru skoro 23 milionů

Někdo nevyhraje nikdy, někdo jednou za život, a pak je tu hrstka těch, kteří si krásné částky od loterních společností připisují opakovaně. Tipem jednoho takového šťastlivce se nechal inspirovat i muž, který je teď bohatší o bezmála 23 milionů korun.

Přečtěte si také: Čech si na losu setřel 11 milionů. Díky stotisícové rentě procestuje svět


Výherce z amerického Missouri prozradil loterní společnosti, že mu k jeho vlastní výhře dopomohly rady sázejícího, který bral před časem krásných 10 milionů dolarů, v přepočtu 227,7 milionu korun. Jen díky němu má teď podle svých slov na účtu navíc 1 milion dolarů, tedy 22,8 milionu korun.
 

Rada výherce z něj udělala milionáře

Jmenuje se James Dane a pochází z malého městečka Imperial ve státě Missouri. Jednoho dne se na něj usmálo štěstí, když potkal sázejícího, který si před nějakou dobou na losu setřel výhru 10 milionů dolarů. Právě on mu poradil, aby si losy nikdy nekupoval po jednom, ale vždycky aspoň po dvou kusech.

James tuto taktiku uplatnil i při osudové návštěvě čerpací stanice před pár týdny. A protože měl v kapse několik losů s výhrami za asi 30 dolarů (asi 680 korun), peníze použil na nákup dvou kusů tiketů s názvem Exploze 300 milionů v hotovosti.
 

Symbol dolaru mu řekl, že vyhrál

„Když jsem setřel první los, musel jsem konstatovat, že jsem tentokrát nevyhrál, proto jsem hned začal stírat i druhý los. Tam jsem objevil symbol dolaru, který obvykle znamená výhru nějakých 30 dolarů,” svěřil se pan Dane.

„Mám takový rituál, že pokaždé nejdřív setřu poslední číslici z částky pod symbolem, většinou jde jen o malou nulu. Tentokrát to ale byla obří nula, a tak jsem se začal radovat, že jsem vyhrál třeba i tisíc dolarů,” pokračoval ve vyprávění James Dane.
 

Stíral a stíral a nuly stále přibývaly

Že už nejspíš nepůjde jen o částku, za kterou by své rodině koupil večeři, bylo v tuto chvíli celkem jasné. Proto se sázející pustil do práce s mincí s pořádnou vervou. „Stíral jsem a stíral a nuly pořád přibývaly,” smál se Američan. „Když jsem konečně skončil, byl jsem v šoku. Pod fólií jsem našel rovný jeden milion dolarů!”

Výherce prozradil, že o jejich klice řekl své manželce hned, jak dorazil z pumpy domů. „Zeptal jsem se jí, co by dělala, kdybychom 10 000 dolarů. Řekla mi, že mi na tu otázku nebude odpovídat, protože my nikdy deset tisíc nevyhrajeme. Tak jsem jí podal los a zeptal se jí - a co třeba milion?”
 

Pojedou se ohřát do teplých krajů?

O tom, jak James s manželkou s penězi naloží, už se americká loterní společnost ani média nezmiňují. Jisté ale je, že pokud budou chtít utéct před zimou, která teď ve státě Missouri panuje, prostředků na to budou mít víc než dost.

Podobný princip jako los, na kterém tento Američan získal pohádkovou výhru, mají i tikety, které můžete získat u nás. Ne symbol dolaru, ale písmene R hledáte na stíracích losech z rodiny Rentiér.

Hlavní výhru znamenají hned tři R-ka a ta v případě losu Mega rentiér značí 5 milionů korun, které vám Sazka vyplatí hned na ruku, a k tomu ještě královskou měsíční rentu 100 tisíc korun na následujících 5 let.

A až si pro Mega rentiéra půjdete do trafiky, nezapomeňte na radu, která Jamesovi Daneovi přinesla štěstí: klíč je v aspoň dvou tiketech. Držíme palce, ať to vyjde právě vám.

Přečtěte si také