Přišel o práci a na koronavirus mu zemřel otec. A pak vyhrál přes 5 milionů

Život se s námi občas nemazlí. Své by o tom mohl vyprávět i Američan Joe Camp, učitel předškolní výchovy z města Charlotte v Severní Karolíně. V loňském roce přišel o práci a krátce nato jeho otec podlehl onemocnění covid-19. Následující měsíce mu ale přinesly aspoň nějakou útěchu, když na stíracím losu vyhrál v přepočtu několik milionů korun.

Přečtěte si také: „Konečně se přestěhujeme do lepšího!“ Sázejícímu nadělila Sportka bezmála 31 milionů


„Nemohl jsem se ovládnout a přímo před zraky všech padl na kolena,“ prozradil výherce o chvíli, kdy se na benzinové pumpě dozvěděl, že mu stírací los s názvem Zlatá horečka zrovna nadělil hlavní výhru ve výši 250 tisíc dolarů, tedy 5,5 milionu korun.
 

Ze dna zpátky vzhůru

Vyhrát takový balík peněz právě vyžaduje pořádnou dávku štěstí. Toho ale muž během předchozích měsíců příliš neměl. Nejdřív přišel o svou práci, kterou dělal a miloval více než dvacet let, a jen o měsíc později čelil ještě tragičtější zprávě - jeho otec prohrál náročný boj s nemocí.

„Bylo to neskutečně náročné období,“ vypověděl Joe Camp. „Naštěstí mám svou rodinu a přátele, kteří stáli při mně a neustále mi opakovali, ať to nevzdávám, vydržím a nepřestávám věřit.“ Muž je poslechl, přijal pracovní místo v prodejně s automobily a chvíli poté si při cestě na benzínku koupil onen život měnící stírací los.
 

Budoucnost pro rodinu

Zda v tu chvíli věřil, že se na něj usměje štěstí, nebo ne, výherce neřekl. O své plány se však s nadšením podělil. Otec i dědeček v jedné osobě hodlá celou částku využít pro dobro své rodiny. Jednou z investicí bude dům, který jednou přenechá svým vnoučatům, a ze sumy také zaplatí dceřino vzdělání.

„Za peníze plánuju vytvořit své dceři lepší budoucnost. Chci, aby jí po mně něco zůstalo a něco měla,“ vysvětlil výherce.
 

Vyhrát můžete i vy

Je pro vás příležitost udělat radost svým bližním stejně důležitá? Chcete si začít plnit sny, zlepšit svou finanční situaci nebo prostě jen tak vyzkoušet to, zda při vás stojí štěstí?

Pořiďte si vstupenku do příštího slosování Sportky. Už dneska večer se bude hrát o 70,2 milionu korun a vy si můžete vsadit z pohodlí domova na tomto odkazu.

Přečtěte si také