PREVIEW - 8. kolo německé Bundesligy
Bremen vs. Hertha Berlin
V osmém kole Bundesligy se spolu v sobotu na Weser-Stadion od 15:30 utkají Brémy a Hertha. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Olympiastadion Berlin a utkání skončilo remízou 1:1. Brémy v minulém ligovém kole hrály proti Frankfurtu a ztratily remízou dva body a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Oproti tomu klub z Herthy získal s Düsseldorfem tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brémy Yuya Osako se třemi góly a za Herthu Javairo Dilrosun, který se trefil také třikrát. Hostující Hertha na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Werder na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Brémy vstřelily na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Herthy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,8 branky. Domácí Brémy v tomto ročníku odehrály jen jeden zápas, ve kterém nevstřelily žádnou branku, hostující tým Herthy odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Herthy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,3 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. Domácí v posledních dvou zápasech v řadě remizovali. 

Berlin Union vs. Freiburg
Bundesliga má na programu 8. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Union Berlín tým Freiburgu. Domácí tým Unionu Berlín je aktuálně se čtyřmi body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o dvanáct příček výš na čtvrté pozici, když získali čtrnáct bodů. Union Berlín v minulém ligovém kole hrál proti Wolfsburgu a ztratil všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o čtvrtou prohru za sebou. Oproti tomu klub z Freiburgu remizoval s Dortmundem a ztratil dva body. Snajperem v týmu Unionu Berlín je Sebastian Andersson, který dal tři góly, za Freiburg se čtyřikrát prosadil Luca Waldschmidt. Hráči Unionu Berlín v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Freiburgu na venkovních hřištích vyhráli tři ze tří zápasů. Union Berlín v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Freiburg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2,7 zásahu. Domácí Union Berlín v tomto ročníku odehrál ovšem tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Freiburgu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí prožívají v posledních čtyřech zápasech sérii porážek. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Freiburgu. 

Leipzig vs. Wolfsburg
V osmém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Red Bull Areně od 15:30 utkají Lipsko a Wolfsburg. Domácí tým Lipska je aktuálně se čtrnácti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky výš na druhé pozici, když získali patnáct bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Lipska a zápas ovládli domácí z Lipska 2:0. V posledním ligovém kole hráči Lipska remizovali s Leverkusenem, naopak hosté z Wolfsburgu vyhráli s Unionem Berlín, jde o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu Lipska vsítil Timo Werner, v barvách Wolfsburgu dal nejvíc branek Wouter Weghorst. Hráči Lipska v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Wolfsburgu venku uhráli dvě výhry ze tří zápasů. Lipsko není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,3 góly na zápas. Také Wolfsburg na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Lipsko ze sedmi zápasů v této sezóně ze žádného nevyšlo střelecky naprázdno, Wolfsburg neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. 

Hoffenheim vs. Schalke 04
V neděli nás čeká 8. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Hoffenheim a Schalke. Domácí tým Hoffenheimu je aktuálně s osmi body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček výš na šesté pozici, když získali čtrnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Hoffenheimu 2:5. Hoffenheim v minulém ligovém kole hrál proti Bayernu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub ze Schalke remizoval s Kölnem a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Hoffenheimu vsítil Sargis Adamyan, v barvách Schalke dal nejvíc branek Amine Harit. Hráči Hoffenheimu v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Schalke na venkovních hřištích vyhráli dva ze tří zápasů. V této ligové sezóně domácí Hoffenheim vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté ze Schalke na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,7 branky. Hoffenheim ze sedmi zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Schalke neskórovalo ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí Hoffenheim má na svém stadionu průměr 1 vstřelenou branku na utkání, hosté mají lepší průměr 2,7 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Köln vs. Paderborn
Bundesliga má na programu 8. kolo, ve kterém v neděli v 15:30 hostí Köln tým Paderbornu. Svěřenci domácího trenéra Achima Beierlorzera jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté jsou na poslední příčce tabulky. Kölnu se v posledním ligovém kole proti Schalke ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Paderborn naopak ztratil všechny body s Mainz, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o čtvrtou prohru v řadě. Nejlepším střelcem Kölnu je Simon Terodde s jednou brankou. V týmu hostů z Paderbornu je nejlepším zakončovatelem Streli Mamba se dvěma góly. Hráči Kölnu v této sezóně nevyhráli žádný ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Paderbornu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. V této ligové sezóně domácí Köln vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,3 góly v jednom zápase. Hosté z Paderbornu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Domácí Köln v tomto ročníku odehrál ovšem tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Paderbornu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 2,7 branky na zápas. Hostující Paderborn má nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě. Kölnu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Paderbornu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Frankfurt Eintracht vs. Leverkusen
Bundesliga má na programu 8. kolo, ve kterém v pátek ve 20:30 hostí Frankfurt tým Leverkusenu. Domácí tým Frankfurtu je aktuálně s jedenácti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na sedmé pozici, když získali čtrnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Leverkusenu 6:1. Frankfurtu se v posledním ligovém kole proti Brémám ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Leverkusen také remizoval a přišel o dva body s Lipskem. Snajperem v týmu Frankfurtu je Goncalo Paciencia, který dal tři góly, za Leverkusen se čtyřikrát prosadil Kevin Volland. Hostující Leverkusen na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Eintracht na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Leverkusen není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2 branky na venkovní zápas, Frankfurt má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,8 branky na zápas. Domácí Frankfurt v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leverkusenu odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Leverkusenu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

Düsseldorf vs. Mainz
V osmém kole Bundesligy se spolu v sobotu v Esprit Areně od 15:30 utkají Düsseldorf a Mainz. Domácí tým Düsseldorfu je aktuálně se čtyřmi body na patnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na třinácté pozici, když získali šest bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Mainz 3:1. V minulém kole hostující tým z Mainz získal maximum bodů s Paderbornem. Naopak domácí Düsseldorf prohrál s Herthou, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Düsseldorf Rouwen Hennings se čtyřmi góly a za Mainz Robin Quaison, který se trefil třikrát. Hostující Mainz na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jeden zápas, domácí Düsseldorf na svém stadionu v této sezóně nevyhrál žádný zápas. Mainz není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Düsseldorf má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Düsseldorf v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Mainz odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Mainz není příliš pevná, průměrně obdržela 2,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Domácí tým Düsseldorfu prohrál v posledních třech zápasech. Düsseldorfu se na domácím hřišti nedaří a Mainz zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Dortmund vs. Mönchengladbach
V sobotu se odehraje 8. kolo Bundesligy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Mönchengladbach a Dortmund. V tomto utkání se střetne osmý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Dortmundu 0:2. V minulém kole hostující tým z Mönchengladbachu získal maximum bodů s Augsburgem, hosté jsou rozjetí, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Dortmund remizoval s Freiburgem, remízovým výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání. Snajperem v týmu Dortmundu je Paco Alcacer, který dal pět gólů, za Mönchengladbach se čtyřikrát prosadil Alassane Plea. Borussia v této sezóně vyhrála dva ze tří domácích zápasů. Hosté z Mönchengladbachu venku uhráli tři výhry ze tří zápasů. Dortmund je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 3,7 góly na zápas. Také Mönchengladbach na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 2,3 branky na utkání. Domácí Dortmund v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Mönchengladbachu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Mönchengladbachu je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední čtyři zápasy v řadě. Domácím by se dalo se třemi nerozhodnými výsledky přezdívat remízoví králové. Dortmund je v této sezóně střelecky při chuti, opět vstřelí alespoň jednu branku. 

Augsburg FC vs. Bayern München
V sobotu nás čeká 8. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Augsburg a Bayern Mnichov. Svěřenci domácího trenéra Martina Schmidta jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Minulé měření sil ve WWK Areně vyhráli hosté z Bayernu 2:3. V posledním ligovém kole hráči Augsburgu prohráli s Mönchengladbachem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Bayernu prohráli s Hoffenheimem. Snajperem v týmu Augsburgu je Florian Niederlechner, který dal čtyři góly, za Bayern se jedenáctkrát prosadil Robert Lewandowski. Hráči Augsburgu v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Bayernu na venkovních hřištích vyhráli dva ze tří zápasů. Bayern Mnichov je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2,3 branek na venkovní zápas, Augsburg má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Augsburg v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bayernu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem
.

Přečtěte si také