PREVIEW - 6. kolo francouzské Ligue 1
Rennes vs. Lille
Další, v pořadí již 6. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Rennes a Lille, které se odehraje v neděli od 15:00 v Roazhon Parku. Svěřenci domácího trenéra Juliena Stéphana jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Rennes a zápas ovládli domácí z Rennes 3:1. V posledním ligovém kole hráči Rennes remizovali s Brestem, naopak hosté z Lille vyhráli s Angers. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Rennes je M'Baye Niang, který dal dva góly, za Lille se pětkrát prosadil Victor Osimhen. Hráči Rennes v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Lille na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. Rennes v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Lille v této sezóně na hřišti soupeřů ještě neskórovalo. Domácí Rennes v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Lille odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí Rennes má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0 branky na venkovní zápas, Rennes v tomto utkání neprohraje. 

Angers vs. St. Etienne
Francouzská Ligue 1 má na programu 6. kolo, ve kterém v neděli v 17:00 hostí Angers tým Saint Etienne. Svěřenci domácího trenéra Stéphane Moulina jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Angers, skončilo remízou 1:1. Angers v minulém ligovém kole hráli proti Lille a ztratili všechny body. Oproti tomu klub ze Saint Etienne remizoval s Toulouse a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Angers je Farid El Melali se dvěma brankami. V týmu hostů ze Saint Etienne je nejlepším zakončovatelem Romain Hamouma se třemi góly. Hráči Angers v této sezóně vyhráli tři ze tří domácích zápasů. Hosté ze Saint Etienne venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. Saint Etienne není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Angers ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,7 branky na zápas. Domácí Angers v tomto ročníku odehráli jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelili žádnou branku, hostující tým Saint Etienne odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácí Angers mají na domácím hřišti průměr 2,7 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, Angers v tomto utkání neprohrají. 

Nimes vs. Toulouse
Francouzská Ligue 1 má na programu 6. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Nimes tým Toulouse. V tomto utkání se střetne čtrnáctý s desátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Nimes a zápas ovládli hosté z Toulouse 0:1. Nimes se v posledním ligovém kole proti Dijonu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Toulouse také remizovalo a přišlo o dva body se Saint Etienne. Nejvíc branek v dresu Nimes vsítil Kevin Denkey, v barvách Toulouse dal nejvíc branek Efthimios Koulouris. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Toulouse na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. Toulouse není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Nimes ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Domácí Nimes v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Toulouse odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Toulouse není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí Nimes má na domácím hřišti průměr 2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Nimes v tomto utkání neprohraje. 

Marseille Ol. vs. Montpellier
V sobotu se odehraje 6. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Montpelliere a Olympik. Svěřenci domácího trenéra Andrého Villas-Boase jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Minulé měření sil na hřišti na Stade Vélodrome ovládli domácí hráči Olympiku 1:0. Olympiku se v posledním ligovém kole proti Monacu dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Hostující Montpelliere také získalo maximum bodů s Nice. Nejlepším střelcem Olympiku je Darío Benedetto se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Montpelliere je nejlepším zakončovatelem Andy Delort se dvěma góly. Hráči Olympiku v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Montpelliere na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. Montpelliere není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Olympik má na domácím hřišti stejný brankový průměr 0,5 branky na zápas. Domácí Olympik v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Montpelliere také odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Montpelliere je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech vítěznou sérii. Produktivita obou týmů není v úvodu sezóny příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Strasbourg vs. Nantes
Francouzská Ligue 1 má na programu 6. kolo, ve kterém v pátek ve 20:45 hostí Strasbourg tým Nantes. Svěřenci domácího trenéra Thierry Laureya jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Strasbourgu 0:1. Strasbourg v minulém ligovém kole hrál proti Paris SG a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Nantes získal s Reimsem tři body a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Strasbourg Adrien Thomasson se dvěma góly a za Nantes Kalifa Coulibaly, který se trefil také dvakrát. Hráči Strasbourgu v této sezóně nevyhráli žádný ze tří domácích zápasů. Hosté z Nantes venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. Nantes je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Strasbourg má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Strasbourg v tomto ročníku odehrál ovšem tři zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Nantes odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 15 příček. 

Bordeaux vs. Brest
V šestém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Nouveau Stade de Bordeaux od 20:00 utkají Bordeaux a Brest. Svěřenci domácího trenéra Paula Sousy jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Bordeaux se v posledním ligovém kole proti Metz dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Brest naopak remizoval a přišel o dva body s Rennes. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bordeaux Nicolas De Preville se dvěma góly a za Brest Mathias Autret, který se trefil jedenkrát. Hostující Brest na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Bordeaux na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. Bordeaux v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Brest zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,5 zásahu. Domácí Bordeaux v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Brestu odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí Bordeaux má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,5 branky na venkovní zápas, Bordeaux v tomto utkání neprohraje. 

Lyon vs. Paris SG
V šestém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Parc Olympique Lyonnais od 21:00 utkají Lyon a Paris SG. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté ligové tabulce vévodí. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Lyonu, skončil zápas výhrou domácího Lyonu 2:1. V posledním ligovém kole lyonští hráči remizovali s Amiens, jde již o druhou remízu v řadě, naopak hosté z Paris SG vyhráli se Strasbourgem a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lyon Moussa Dembele s pěti góly a za Paris SG Eric Maxim Choupo-Moting, který se trefil třikrát. Hráči Lyonu v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Paris SG venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. Lyon je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 3,5 góly na zápas. Oproti tomu Paris SG není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Lyon z pěti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Paris SG neodehrálo zápas, kde by nevstřelilo alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Paris SG je pevná, průměrně obdržela 0,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. Domácí Lyonu se na domácím hřišti v úvodu sezóny střelecky daří, zřejmě opět alespoň jednou skóruje. 

Metz vs. Amiens
Francouzská Ligue 1 má na programu 6. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Metz tým Amiens. Svěřenci domácího trenéra Frédérica Antonettiho jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují šestnáctou pozici. V minulém kole hostující tým z Amiens ztratil remízou dva body s Lyonem. Naopak domácí Metz prohrálo s Bordeaux, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Snajperem v týmu Metz je Habib Diallo, který dal tři góly, za Amiens se jedenkrát prosadil Chadrac Akolo. Hráči Metz v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Amiens na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. Metz v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Amiens zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,5 zásahu. Domácí Metz v tomto ročníku odehrálo ovšem tři zápasy, ve kterých by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Amiens odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Domácí Metz má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,5 branky na venkovní zápas, Metz v tomto utkání neprohraje. 

Reims vs. Monaco
Reims přivítá v sobotu ve 20:00 v rámci 6. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Auguste-Delaune Monaco. Svěřenci domácího trenéra Davida Guiona jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují devatenáctou pozici. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0. V minulém kole hostující tým z Monaca ztratil všechny body s Olympikem. Stejně tak domácí Reims prohrál s Nantes. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Reimsu je Hyun Jun Suk, který dal jeden gól, za Monaco se třikrát prosadil Wissam Ben Yedder. Hráči Reimsu v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Monaca venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. Monaco není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Reims má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Reims v tomto ročníku odehrál ovšem tři zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Monaca odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Monaca není příliš pevná, průměrně obdržela 2,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,4 gólu na zápas. Reims vstoupil do sezóny lépe než hosté z Monaca, když mají v tabulce náskok 5 bodů. Domácí v tomto utkání neprohrají.
 

Přečtěte si také