PREVIEW - 5. kolo španělské La Ligy
Villarreal vs. Valladolid
V pátém kole Španělské LaLigy se spolu v sobotu na Estadio El Madrigal od 13:00 utkají Villarreal a Valladolid. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 0:0 dělbou bodů. V posledním ligovém kole hráči Villarrealu vyhráli s Leganes, naopak hosté z Valladolidu remizovali s Osasunou. Snajperem v týmu Villarrealu je Gerard Moreno, který dal pět gólů, za Valladolid se dvakrát prosadil Sergi Guardiola. Hráči Villarrealu v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Valladolidu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze tří zápasů. Villarreal v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 3 branky na zápas, Valladolid zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Villarreal v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Valladolidu odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Valladolidu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Domácím se na domácím stadionu v úvodu sezóny v koncovce daří, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Valencia FC vs. Leganes
Valencie přivítá v neděli v 16:00 v rámci 5. kola Španělské LaLigy na Estadio Mestalla Leganes. Svěřenci domácího trenéra Marcelina jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté jsou na poslední příčce tabulky. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. V posledním ligovém kole valencijští hráči prohráli s Barcelonou, stejně jako hosté z Leganes, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o čtvrtou v řadě. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Valencie je Kévin Gameiro, který dal dva góly, za Leganes se jedenkrát prosadil Martin Braithwaite. Hráči Valencie v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Leganes venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen jeden zápas. Valencie je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,5 góly na zápas. Oproti tomu Leganes nejsou venku nijak produktivním týmem, jejich brankový průměr je 1 branka na utkání. Valencie ze čtyř zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Leganes neskórovali ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně čtyřech proher. Domácí Valencie má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Valencie v tomto utkání neprohraje. 

Sevilla vs. Real Madrid
Další, v pořadí již 5. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Sevillou a Realem, které se odehraje v neděli od 21:00 na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Domácí tým Sevilly je aktuálně s deseti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na třetí pozici, když získali osm bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Realu 2:0. Seville se v posledním ligovém kole proti Alavés dařilo a brala plný počet bodů. Hostující Real také získal maximum bodů s Levante. Nejvíc branek v dresu Sevilly vsítil Joan Jordan, v barvách Realu dal nejvíc branek Karim Benzema. Hostující Bílý balet na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Sevilla na svém stadionu v této sezóně nevyhrála zápas. Real je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2,5 branek na venkovní zápas, Sevilla má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Sevilla v tomto ročníku neodehrála žádný zápas, ve kterém by nevstřelila žádnou branku, hostující tým Realu také neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí Sevilla má na svém stadionu průměr 1 vstřelenou branku na utkání, hosté mají lepší průměr 2,5 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Osasuna vs. Betis Sevilla
Španělská LaLiga má na programu 5. kolo, ve kterém v pátek ve 21:00 hostí Osasuna tým Betisu. Domácí tým Osasuny je aktuálně se šesti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na čtrnácté pozici, když získali čtyři body. V posledním ligovém kole hráči Osasuny remizovali s Valladolidem, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání, stejně jako hosté z Betisu remizovali s Getafe. Nejlepším střelcem Osasuny je Roberto Torres se dvěma brankami. V týmu hostů z Betisu je nejlepším zakončovatelem Loren Moron se třemi góly. Hráči Osasuny v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Betisu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen jeden pokus. Osasuna v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Betis zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. Osasuna ze čtyř zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Betis neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Betisu není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii remíz. Domácí na svém stadionu nejsou přiliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Levante vs. Eibar
Levante přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 5. kola Španělské LaLigy na Estadi Ciutat de Valencia Eibar. Domácí tým Levante je aktuálně se šesti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o jedenáct příček níž na devatenácté pozici, když získali jeden bod. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Levante, skončilo remízou 2:2. Levante se v posledním ligovém kole proti Realu nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Eibar také ztratil všechny body s Espaňolem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Levante je Marti Roger, který dal dva góly, za Eibar se jedenkrát prosadil Paulo Oliveira. Hráči Levante v této sezóně vyhráli dva ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Eibar na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. Levante v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2 branky na zápas, Eibar zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Levante v tomto ročníku odehrálo jeden zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Eibar také odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Eibar není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Granada vs. Barcelona FC
Španělská LaLiga má na programu 5. kolo, ve kterém v sobotu ve 21:00 hostí Granada tým Barcelony. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté drží pátou příčku. Granada v minulém ligovém kole hrála proti Celtě a získala maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácím ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. I klub z Barcelony získal s Valencií tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Granadu Antonio Puertas se dvěma góly a za Barcelonu Antoine Griezmann, který se trefil také dvakrát. Hráči Granady v této sezóně nevyhráli žádný z jednoho domácího zápasu. Hosté z Barcelony venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. Barcelona není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Granada má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0 branky na zápas. Granada ze čtyř zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Barcelona neskórovala také v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí Granada na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Getafe vs. Mallorca
Španělská LaLiga má na programu 5. kolo, ve kterém v neděli ve 12:00 hostí Getafe tým Malorky. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. V posledním ligovém kole hráči Getafe remizovali s Betisem, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání, stejně jako hosté z Malorky remizovali s Bilbaem. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Getafe je Jaime Mata, který dal dva góly, za Malorku se jedenkrát prosadil Daniel Rodriguez. Hráči Getafe v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Malorky na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen jeden pokus. Getafe v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Mallorca v této sezóně na hřišti soupeřů ještě neskórovala. Getafe ze čtyř zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Mallorca neskórovala ve třech zápasech. Defenziva hostující Malorky je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí tým Getafe remizoval v posledních třech zápasech. Domácí Getafe na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Espaňol Barcelona vs. San Sebastian
Espaňol přivítá v neděli ve 14:00 v rámci 5. kola Španělské LaLigy na RCDE Stadium San Sebastian. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmou příčku. Minulé měření sil na hřišti na RCDE Stadium ovládli domácí hráči Espaňolu 2:0. Espaňol v minulém ligovém kole hrál proti Eibar a získal maximum bodů za výhru. I klub ze San Sebastianu získal s Atleticem tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Espaňol Esteban Granero s jedním gólem a za San Sebastian Martin Odegaard, který se trefil dvakrát. Hráči Espaňolu v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hosté ze San Sebastianu venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. Espaňol není na domácím hřišti produktivní, když ještě neskóroval. Také San Sebastian na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Espaňol ze čtyř zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, San Sebastian neskóroval v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Oběma týmům se v koncovce v úvodu sezóny příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Atletico Madrid vs. Celta Vigo
V pátém kole Španělské LaLigy se spolu v sobotu na Wanda Metropolitano od 18:30 utkají Atletico a Celta. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží třináctou příčku. Minulé měření sil na hřišti na Wanda Metropolitano ovládli domácí hráči Atletica 2:0. Atleticu se v posledním ligovém kole proti San Sebastianu nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Celta také ztratila všechny body s Granadou. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Atletica je Machin Vitolo, který dal dva góly, za Celtu se jedenkrát prosadil Iker Losada. Hostující Celta na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Atletico na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Atletico vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté ze Celty na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Atletico ze čtyř zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Celta neskórovala také v jednom zápase. Defenziva hostující Celty není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Bilbao vs. Alavés
Bilbao přivítá v neděli v 18:30 v rámci 5. kola Španělské LaLigy na San Mamés Alavés. V tomto utkání se střetne čtvrtý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Bilbaa, skončilo remízou 1:1. V posledním ligovém kole hráči Bilbaa remizovali s Malorkou, naopak hosté z Alavés prohráli se Sevillou. Nejvíc branek v dresu Bilbaa vsítil Raúl García, v barvách Alavés dal nejvíc branek Jose Joselu. Hráči Bilbaa v této sezóně vyhráli dva ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Alavés na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen jeden pokus. Bilbao je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,5 góly na zápas. Oproti tomu Alavés není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Bilbao v tomto ročníku odehrálo jeden zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Alavés odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,5 branky na zápas. Domácí Bilbao má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také