PREVIEW - 5. kolo anglické Premier League

Liverpool vs. Newcastle
V pátém kole Premier League se spolu v sobotu na Anfield Road od 13:30 utkají Liverpool a Newcastle. V tomto utkání se střetne vedoucí tým se čtrnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok osm bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v St. James‘ Parku a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Liverpoolu 2:3. V minulém kole hostující tým z Newcastlu ztratil remízou dva body s Watfordem. Naopak domácí Liverpool vyhrál s Burnley, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Liverpoolu je Mohamed Salah se třemi brankami. V týmu hostů z Newcastlu je nejlepším zakončovatelem Jonjo Shelvey s jedním gólem. Reds v této sezóně vyhráli dva ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Newcastlu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvou zápasů. Liverpool je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 3,5 góly na zápas. Oproti tomu Newcastle není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Liverpool v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Newcastlu odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Newcastlu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácí tým Liverpoolu vyhrál v posledních čtyřech zápasech. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.

Brighton vs. Burnley
V sobotu se odehraje 5. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Burnley a Brighton. Svěřenci domácího trenéra Grahama Pottera jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Brightonu, skončilo výhrou hostů z Burnley 1:3. V minulém kole hostující tým z Burnley ztratil všechny body s Liverpoolem. Stejně tak domácí Brighton prohrál se City, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Brightonu je Neal Maupay, který dal jeden gól, za Burnley se čtyřikrát prosadil Ashley Barnes. Hráči Brightonu v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Burnley na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. Brighton není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 0,5 góly na zápas. Také Burnley na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Brighton v tomto ročníku odehrál ovšem dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Burnley odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Brightonu se na domácím hřišti nedaří a Burnley zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit.

Manchester United vs. Leicester
Premier League má na programu 5. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí United tým Leicesteru. V tomto utkání se střetne osmý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na King Power Stadium a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z United 0:1. United se v posledním ligovém kole proti Southamptonu ne úplně dařilo, když ztratili remízou dva body. Hostující Leicester naopak získal maximum bodů s Bournemouthem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Snajperem v týmu United je Daniel James, který dal tři góly, za Leicester se třikrát prosadil Jamie Vardy. Red Devils v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Leicesteru venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. V této ligové sezóně domácí United vstřelili na domácím hřišti průměrně 2,5 góly v jednom zápase. Hosté z Leicesteru na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Domácí United v tomto ročníku neodehráli žádný zápas, ve kterém nevstřelili žádnou branku, hostující tým Leicesteru odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Leicesteru je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,5 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól.

Sheffield United vs. Southampton
Další, v pořadí již 5. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Sheffieldem a Southamptonem, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Bramall Lane. V tomto utkání se střetne desátý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. Sheffieldu se v posledním ligovém kole proti Chelsea ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Southampton také remizoval a přišel o dva body s United. Nejvíc branek v dresu Sheffieldu vsítil Billy Sharp, v barvách Southamptonu dal nejvíc branek Danny Ings. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté ze Southamptonu venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. V této ligové sezóně domácí Sheffield vstřelil na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté ze Southamptonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1 branku. Domácí Sheffield v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Southamptonu odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Oběma týmům se v koncovce v úvodu sezóny příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky.

Tottenham vs. Crystal Palace
Tottenham přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 5. kola Premier League na Tottenham Hotspur Stadium Crystal Palace. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Tottenhamu a zápas ovládli domácí z Tottenhamu 2:0. Tottenhamu se v posledním ligovém kole proti Arsenalu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Crystal Palace naopak získalo maximum bodů s Aston Villou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejvíc branek v dresu Tottenhamu vsítil Harry Kane, v barvách Crystal Palace dal nejvíc branek Jordan Ayew. Spurs v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Crystal Palace venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. V této ligové sezóně domácí Tottenham vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Crystal Palace na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Tottenham v tomto ročníku odehrál jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Crystal Palace odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,5 branky na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí Tottenham má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Tottenham v tomto utkání neprohraje.

Wolverhampton Wanderers vs. Chelsea
V pátém kole Premier League se spolu v sobotu na Molineux Stadium od 16:00 utkají Wolverhampton a Chelsea. Domácí tým Wolverhamptonu je aktuálně se třemi body na sedmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček výš na jedenácté pozici, když získali pět bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stamford Bridge a utkání skončilo remízou 1:1. Wolverhamptonu se v posledním ligovém kole proti Evertonu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Chelsea naopak remizovala a přišla o dva body se Sheffieldem. Nejlepším střelcem Wolverhamptonu je Raul Alonso Jimenez se dvěma brankami. V týmu hostů z Chelsea je nejlepším zakončovatelem Tammy Abraham se čtyřmi góly. Hostující Blues na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Wolverhampton na svém stadionu v této sezóně nevyhrál zápas. Wolverhampton není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Naopak Chelsea je na zápasech venku postrachem, její brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Wolverhampton ze čtyř zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Chelsea neskórovala také v jednom zápase. Defenziva hostující Chelsea není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí Wolverhampton má na svém stadionu průměr 1 vstřelenou branku na utkání, hosté mají lepší průměr 1,5 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod.

Norwich vs. Manchester City
V sobotu se odehraje 5. kolo Premier League, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou City a Norwich. Oba týmy dělí v tabulce sedmnáct příček, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží druhou příčku. Norwichi se v posledním ligovém kole proti West Hamu nedařilo, když ztratil tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující City naopak získali maximum bodů s Brightonem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepším střelcem Norwiche je Teemu Pukki s pěti brankami. V týmu hostů ze City je nejlepším zakončovatelem Sergio Leonel Agüero se šesti góly. Hráči Norwiche v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči City na venkovních hřištích vyhráli dva ze dvou zápasů. Norwich v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,5 branky na zápas, City zaznamenali na venkovních hřištích průměrně 4 zásahy. Norwich ze čtyř zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, City neodehráli zápas, kde by nevstřelili alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté.

Bournemouth vs. Everton
V neděli se odehraje 5. kolo Premier League, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Everton a Bournemouth. V tomto utkání se střetne patnáctý se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Evertonu 2:0. V minulém kole hostující evertonští hráči získali maximum bodů s Wolverhamptonem. Naopak domácí Bournemouth prohrál s Leicesterem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejvíc branek v dresu Bournemouthu vsítil Harry Wilson, v barvách Evertonu dal nejvíc branek de Andrade Richarlison. Hráči Bournemouthu v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Evertonu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. Everton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když venku ještě neskóroval. Bournemouth má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Bournemouth v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Evertonu odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Evertonu je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Domácí Bournemouth na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou.

Watford vs. Arsenal
V pátém kole Premier League se spolu v neděli na Vicarage Road od 17:30 utkají Watford a Arsenal. V tomto utkání se střetne poslední s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Watfordu, skončil zápas výhrou hostujícího Arsenalu 0:1. V posledním ligovém kole hráči Watfordu remizovali s Newcastlem, stejně jako hosté z Arsenalu remizovali s Tottenhamem. Nejvíc branek v dresu Watfordu vsítil Andre Gray, v barvách Arsenalu dal nejvíc branek Pierre-Emeric Aubameyang. Hráči Watfordu v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hosté z Arsenalu venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. Watford v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,5 branky na zápas, Arsenal zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Watford v tomto ročníku odehrál ovšem dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Arsenalu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.

Aston Villa vs. West Ham
V pátém kole Premier League se spolu v pondělí na Villa Parku od 21:00 utkají Aston Villa a West Ham. Svěřenci domácího trenéra Deana Smitha jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. V posledním ligovém kole hráči Aston Villy prohráli s Crystal Palace, naopak hosté z West Hamu vyhráli s Norwichem, jde o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu Aston Villy vsítil John McGinn, v barvách West Hamu dal nejvíc branek Sébastian Haller. Hráči Aston Villy v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči West Hamu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvou zápasů. West Ham je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2 branky na venkovní zápas, Aston Villa má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Domácí Aston Villa v tomto ročníku odehrála jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým West Hamu také odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z West Hamu.

Přečtěte si také