PREVIEW - 29. kolo německé Bundesligy
Wolfsburg vs. Frankfurt - 30.05.2020 15:30
Bundesliga má na programu 29. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Wolfsburg tým Frankfurtu. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté drží čtrnáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Wolfsburgu 0:2. Wolfsburg v minulém ligovém kole hrál proti Leverkusenu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Frankfurtu remizoval s Freiburgem a ztratil dva body. Snajperem v týmu Wolfsburgu je Wouter Weghorst, který dal jedenáct gólů, za Frankfurt se osmkrát prosadil Martin Hinteregger. Hostující Eintracht na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Wolfsburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Wolfsburg není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Také Frankfurt na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Wolfsburg z osmadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Frankfurt neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Frankfurtu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Schalke vs. Brémy - 30.05.2020 15:30
V sobotu se odehraje 29. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Brémy a Schalke. Domácí tým Schalke je aktuálně se sedmatřiceti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o osm příček níž na sedmnácté pozici, když získali dvaadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Schalke 1:2. Schalke se v posledním ligovém kole proti Düsseldorfu nedařilo, když ztratilo tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Brémy naopak remizovaly a přišly o dva body s Mönchengladbachem. Nejvíc branek v dresu Schalke vsítil Suat Serdar, v barvách Brém dal nejvíc branek Milot Rashica. Hostující Werder na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen čtyři zápasy, domácí Schalke na svém stadionu v této sezóně vyhrálo pět zápasů. V této ligové sezóně domácí Schalke vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Brém na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Domácí Schalke v tomto ročníku odehrálo jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Brém odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Brém není příliš pevná, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už tři prohry v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Schalke, kteří mají v tabulce náskok 15 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Paderborn vs. Dortmund - 31.05.2020 18:00
V neděli nás čeká 29. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Paderborn a Dortmund. Svěřenci domácího trenéra Steffena Baumgarta jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Signal Iduna Parku a utkání skončilo remízou 3:3. V posledním ligovém kole hráči Paderbornu remizovali s Augsburgem, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání, naopak hosté z Dortmundu prohráli s Bayernem. Nejvíc branek v dresu Paderbornu vsítil Streli Mamba, v barvách Dortmundu dal nejvíc branek Jadon Sancho. Hostující Borussia na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála sedm zápasů, domácí Paderborn na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen dva zápasy. Paderborn v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Dortmund zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2,1 zásahu. Paderborn z osmadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Dortmund neskóroval ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Dortmundu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,0 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii remíz. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Mainz vs. Hoffenheim - 30.05.2020 15:30
V sobotu se odehraje 29. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Hoffenheim a Mainz. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Mainz 1:5. V minulém kole hostující tým z Hoffenheimu získal maximum bodů s Kölnem. Naopak domácí Mainz remizovalo s Unionem Berlín. Nejlepším střelcem Mainz je Robin Quaison s dvanácti brankami. V týmu hostů z Hoffenheimu je nejlepším zakončovatelem Andrej Kramaric se sedmi góly. Hráči Mainz v této sezóně vyhráli čtyři ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Hoffenheimu na venkovních hřištích vyhráli pět ze třinácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Mainz vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Hoffenheimu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Domácí Mainz v tomto ročníku odehrálo devět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Hoffenheimu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Hoffenheimu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2,2 gólu na zápas. Hostující hráči Hoffenheimu mají v tabulce náskok 11 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Hertha vs. Augsburg - 30.05.2020 15:30
Bundesliga má na programu 29. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Hertha tým Augsburgu. Domácí tým Herthy je aktuálně s pětatřiceti body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na dvanácté pozici, když získali jednatřicet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů ve WWK Areně a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Augsburgu 4:0. V posledním ligovém kole berlínští hráči remizovali s Lipskem, stejně tak hosté z Augsburgu remizovali s Paderbornem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Herthu Dodi Lukebakio se šesti góly a za Augsburg Florian Niederlechner, který se trefil jedenáctkrát. Hráči Herthy v této sezóně vyhráli čtyři ze čtrnácti domácích zápasů. Hosté z Augsburgu venku uhráli tři výhry ze čtrnácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Hertha vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Augsburgu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Domácí Hertha v tomto ročníku odehrála osm zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Augsburgu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Domácí Hertha na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Freiburg vs. Leverkusen - 29.05.2020 20:30
Další, v pořadí již 29. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Freiburgem a Leverkusenem, které se odehraje v pátek od 20:30 na Schwarzwald-Stadion. V tomto utkání se střetne osmý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok patnáct bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. V posledním ligovém kole hráči Freiburgu remizovali s Frankfurtem, naopak hosté z Leverkusenu prohráli s Wolfsburgem. Nejvíc branek v dresu Freiburgu vsítil Nils Petersen, v barvách Leverkusenu dal nejvíc branek Kai Havertz. Hráči Freiburgu v této sezóně vyhráli šest ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Leverkusenu na venkovních hřištích vyhráli devět ze čtrnácti zápasů. Leverkusen je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,9 branek na venkovní zápas, Freiburg má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Freiburg z osmadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Leverkusen neskóroval v pěti zápasech. Defenziva hostujícího Leverkusenu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hostující hráči Leverkusenu mají v tabulce náskok 15 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Köln vs. Lipsko - 01.06.2020 20:30
V pondělí se odehraje 29. kolo Bundesligy, ve kterém se ve 20:30 spolu střetnou Lipsko a Köln. Svěřenci domácího trenéra Markuse Gisdola jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Lipska 4:1. Kölnu se v posledním ligovém kole proti Hoffenheimu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Lipsko naopak remizovalo a přišlo o dva body s Herthou. Nejvíc branek v dresu Kölnu vsítil Jhon Cordoba, v barvách Lipska dal nejvíc branek Timo Werner. Hráči Kölnu v této sezóně vyhráli šest ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Lipska na venkovních hřištích vyhráli osm ze čtrnácti zápasů. Köln je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,7 góly na zápas. Také Lipsko na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 2,5 branky na utkání. Köln z osmadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Lipsko neskórovalo ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Lipska je pevná, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Hosté jsou v koncovce na venkovních stadionech poměrně produktivní a domácí obrana v této sezóně obdržela průměrně 1,9 branky, domácí Köln neudrží čisté konto. 

Mönchengladbach vs. Union Berlín - 31.05.2020 15:30
Další, v pořadí již 29. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Mönchengladbachem a Unionem Berlín, které se odehraje v neděli od 15:30 v Borussia Parku. Svěřenci domácího trenéra Marca Rose jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují třináctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadionu An der Alten Försterei a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Unionu Berlín 2:0. V posledním ligovém kole hráči Mönchengladbachu remizovali s Brémami, stejně tak hosté z Unionu Berlín remizovali s Mainz. Snajperem v týmu Mönchengladbachu je Alassane Plea, který dal devět gólů, za Union Berlín se jedenáctkrát prosadil Sebastian Andersson. Hostující Union Berlín na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen tři zápasy, domácí Borussia na svém stadionu v této sezóně vyhrála devět zápasů. Mönchengladbach je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,2 góly na zápas. Oproti tomu Union Berlín není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Mönchengladbach z osmadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Union Berlín neskóroval v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Unionu Berlín není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí Mönchengladbach je v této sezóně v koncovce úspěšný a hosté obdrželi na venkovních stadionech v průměru 1,7 branky, hosté opět neudrží čisté konto. 

Bayern Mnichov vs. Düsseldorf - 30.05.2020 18:30
Bayern Mnichov přivítá v sobotu v 18:30 v rámci 29. kola Bundesligy v Allianz Areně Düsseldorf. V tomto utkání se střetne vedoucí tým se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok sedmatřicet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Esprit Areně a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Bayernu 0:4. Bayernu se v posledním ligovém kole proti Dortmundu dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o sedmou výhru v řadě za sebou. Hostující Düsseldorf také získal maximum bodů se Schalke. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bayern Robert Lewandowski se sedmadvaceti góly a za Düsseldorf Rouwen Hennings, který se trefil dvanáctkrát. Bayern v této sezóně vyhrál deset ze čtrnácti domácích zápasů. Hosté z Düsseldorfu venku uhráli dvě výhry ze čtrnácti zápasů. Bayern Mnichov je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 3,1 góly na zápas. Oproti tomu Düsseldorf není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Bayern Mnichov z osmadvaceti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Düsseldorf dokonce neskóroval v osmi zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů v sedmi po sobě jdoucích utkáních. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí.
 

Přečtěte si také