PREVIEW - 28. kolo francouzské Ligue 1
Reims vs. Brest - 07.03.2020 20:00
V osmadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Auguste-Delaune od 20:00 utkají Reims a Brest. Svěřenci domácího trenéra Davida Guiona jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Brestu 1:0. Reimsu se v posledním ligovém kole proti Monacu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Brest naopak ztratil všechny body s Angers. Nejlepším střelcem Reimsu je Boulaye Dia se sedmi brankami. V týmu hostů z Brestu je nejlepším zakončovatelem Irvin Cardona se šesti góly. Hráči Reimsu v této sezóně vyhráli čtyři ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Brestu na venkovních hřištích vyhráli dva ze třinácti zápasů. Reims v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,8 branky na zápas, Brest zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Reims ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelil žádný gól, Brest neskóroval v devíti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Rennes vs. Montpelliere - 08.03.2020 17:00
V neděli se odehraje 28. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 17:00 spolu střetnou Montpelliere a Rennes. Domácí tým Rennes je aktuálně se sedmačtyřiceti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky níž na šesté pozici, když získali čtyřicet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Rennes 0:1. V minulém kole hostující tým z Montpelliere získal maximum bodů se Strasbourgem. Stejně tak domácí Rennes vyhrálo s Toulouse, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Rennes je M'Baye Niang, který dal deset gólů, za Montpelliere se devětkrát prosadil Andy Delort. Hráči Rennes v této sezóně vyhráli osm ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Montpelliere venku uhráli jednu výhru ze třinácti zápasů. Rennes v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Montpelliere zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Domácí Rennes v tomto ročníku odehrálo sedm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Montpelliere odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Montpelliere je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí Rennes má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Metz vs. Nimes - 07.03.2020 20:00
V sobotu se odehraje 28. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Nimes a Metz. V tomto utkání se střetne patnáctý s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. V minulém kole hostující tým z Nimes ztratil všechny body s Olympikem a byla to již druhá prohra v řadě. Naopak domácí Metz vyhrálo s Amiens. Nejlepšími zakončovateli jsou za Metz Habib Diallo s dvanácti góly a za Nimes Romain Philippoteaux, který se trefil pětkrát. Hostující Nimes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen jeden zápas, domácí Metz na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. Nimes není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Metz ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Metz ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelilo žádný gól, Nimes neskórovalo v deseti zápasech. Defenziva hostujícího Nimes není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Domácí hráči Metz mají v tabulce o 4 body víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Olympik Marseille vs. Amiens - 06.03.2020 21:00
V pátek se odehraje 28. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Amiens a Olympik Marseille. Domácí tým Olympiku je aktuálně s pětapadesáti body na druhé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedmnáct příček níž na devatenácté pozici, když získali dvaadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Amiens 3:1. Olympiku se v posledním ligovém kole proti Nimes dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Amiens naopak ztratili všechny body s Metz. Snajperem v týmu Olympiku je Darío Benedetto, který dal jedenáct gólů, za Amiens se osmkrát prosadil Sehrou Guirassy. Hráči Olympiku v této sezóně vyhráli osm ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Amiens venku uhráli jednu výhru ze třinácti zápasů. Amiens není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Olympik Marseille ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Domácí Olympik Marseille v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Amiens odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Amiens není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Angers vs. Nantes - 07.03.2020 20:00
V sobotu se odehraje 28. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Nantes a Angers. V tomto utkání se střetne třináctý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Angers 1:2. Angers se v posledním ligovém kole proti Brestu dařilo a brali plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Nantes naopak ztratilo všechny body s Lille. Nejlepšími zakončovateli jsou za Angers Rachid Alioui se šesti góly a za Nantes Moses Simon, který se trefil pětkrát. Hráči Angers v této sezóně vyhráli sedm ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Nantes na venkovních hřištích vyhráli pět ze třinácti zápasů. Nantes není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,3 branek na venkovní zápas, Angers mají na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Angers ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v jedenácti nevstřelili žádný gól, Nantes neskórovalo v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí tým Angers vyhrál v posledních dvou zápasech. 

Saint Etienne vs. Bordeaux - 08.03.2020 15:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 28. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Saint Etienne tým Bordeaux. V tomto utkání se střetne šestnáctý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok sedm bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích ze Saint Etienne 0:1. Saint Etienne v minulém ligovém kole hrálo proti Lyonu a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Bordeaux remizoval s Nice a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Saint Etienne vsítil Denis Bouanga, v barvách Bordeaux dal nejvíc branek Jimmy Briand. Hráči Saint Etienne v této sezóně vyhráli čtyři ze třinácti domácích zápasů. Hosté z Bordeaux venku uhráli pět výher ze čtrnácti zápasů. Saint Etienne v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,1 branky na zápas, Bordeaux zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Saint Etienne ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelilo žádný gól, Bordeaux neskórovalo v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Bordeaux není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Bordeaux, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Lille vs. Lyon - 08.03.2020 21:00
Další, v pořadí již 28. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Lille a Lyonem, které se odehraje v neděli od 21:00 na Stade Pierre-Mauroy. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží pátou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Parc Olympique Lyonnais a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Lille 0:1. V minulém kole hostující lyonští hráči získali maximum bodů se Saint Etienne, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Stejně tak domácí Lille vyhrálo s Nantes, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Lille je Victor Osimhen, který dal třináct gólů, za Lyon se šestnáctkrát prosadil Moussa Dembele. Hráči Lille v této sezóně vyhráli deset ze čtrnácti domácích zápasů. Hostující hráči Lyonu na venkovních hřištích vyhráli šest ze čtrnácti zápasů. Lille v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Lyon zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,8 zásahu. Domácí Lille v tomto ročníku odehrálo šest zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Lyonu odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Domácí hráči Lille mají v tabulce o 6 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Dijon vs. Toulouse - 07.03.2020 20:00
V osmadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Gaston Gérard od 20:00 utkají Dijon a Toulouse. V tomto utkání se střetne sedmnáctý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtrnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Toulouse 1:0. V minulém kole hostující tým z Toulouse ztratil všechny body s Rennes, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o pátou prohru v řadě. Stejně tak domácí Dijon prohrál s PSG. Nejlepším střelcem Dijonu je Mama Samba Balde se šesti brankami. V týmu hostů z Toulouse je nejlepším zakončovatelem Efthimios Koulouris se čtyřmi góly. Hráči Dijonu v této sezóně vyhráli pět ze třinácti domácích zápasů. Hostující hráči Toulouse na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtrnáct pokusů. V této ligové sezóně domácí Dijon vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Toulouse na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Dijon ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně ve dvanácti nevstřelil žádný gól, Toulouse neskórovalo ve čtrnácti zápasech. Defenziva hostujícího Toulouse není příliš pevná, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně pěti proher. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Dijonu, kteří mají v tabulce náskok 14 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Strasbourg vs. Paris SG - 07.03.2020 17:30
V sobotu se odehraje 28. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Paris SG a Strasbourg. Domácí tým Strasbourgu je aktuálně s osmatřiceti body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček výš v čele ligy, když získali osmašedesát bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Parc des Princes a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Paris SG 1:0. V posledním ligovém kole hráči Strasbourgu prohráli s Montpelliere, naopak hosté z Paris SG vyhráli s Dijonem, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Strasbourg Adrien Thomasson s osmi góly a za Paris SG Kylian Mbappe-Lottin, který se trefil osmnáctkrát. Hostující PSG na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo deset zápasů, domácí Strasbourg na svém stadionu v této sezóně vyhrál sedm zápasů. V této ligové sezóně domácí Strasbourg vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 góly v jednom zápase. Hosté z Paris SG na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,4 branky. Strasbourg ze sedmadvaceti zápasů v této sezóně v jedenácti nevstřelil žádný gól, Paris SG naopak neskórovalo jen v jednom zápase. Defenziva hostujícího Paris SG je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Hosté z Paris SG mají na venkovních hřištích průměr 2,4 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Nice vs. Monaco - 07.03.2020 20:00
Nice přivítá v sobotu ve 20:00 v rámci 28. kola Francouzské Ligue 1 na Allianz Riviera Monaco. Domácí tým Nice je aktuálně s osmatřiceti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na sedmé pozici, když získali čtyřicet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Monaca 3:1. Nice v minulém ligovém kole hrálo proti Bordeaux a ztratilo remízou dva body a byla to již druhá dělba bodů v řadě. I klub z Monaca remizoval s Reimsem a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejvíc branek v dresu Nice vsítil Kasper Dolberg, v barvách Monaca dal nejvíc branek Wissam Ben Yedder. Hostující Monaco na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen tři zápasy, domácí Nice na svém stadionu v této sezóně vyhrálo sedm zápasů. Nice je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,9 góly na zápas. Oproti tomu Monaco není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Domácí Nice v tomto ročníku odehrálo jen tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Monaca odehrál pouze pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Monaca není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hostující Monaco v posledních dvou zápasech v řadě remizovalo. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou.
 

Přečtěte si také