PREVIEW - 23. kolo španělské La Ligy
Valladolid vs. Villarreal - 08.02.2020 18:30
V sobotu se odehraje 23. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Villarreal a Valladolid. Domácí tým Valladolidu je aktuálně s pětadvaceti body na čtrnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na sedmé pozici, když získali čtyřiatřicet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Villarrealu 2:0. V minulém kole hostující tým z Villarrealu získal maximum bodů s Osasunou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Stejně tak domácí Valladolid vyhrál s Malorkou. Nejvíc branek v dresu Valladolidu vsítil Sergi Guardiola, v barvách Villarrealu dal nejvíc branek Santiago Cazorla. Hostující Villarreal na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál pět zápasů, domácí Valladolid na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen dva zápasy. Valladolid není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Také Villarreal na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Valladolid z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelil žádný gól, Villarreal naopak neskóroval jen ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Villarrealu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hostující Villarreal drží sérii dvou výher v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Villarrealu, kteří mají v tabulce náskok 9 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

San Sebastian vs. Bilbao - 09.02.2020 14:00
V neděli nás čeká 23. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají San Sebastian a Athletic Bilbao. Domácí tým San Sebastianu je aktuálně se čtyřiatřiceti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku níž na deváté pozici, když získali jednatřicet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Athletica Bilbao 2:0. San Sebastian v minulém ligovém kole hrál proti Leganés a ztratil všechny body. I klub z Athletica Bilbao vyšel z posledního utkání proti Getafe naprázdno. Nejvíc branek v dresu San Sebastianu vsítil Willian Jose, v barvách Athletica Bilbao dal nejvíc branek Raúl García. Hostující Athletic Bilbao na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen jeden zápas, domácí San Sebastian na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. Athletic Bilbao není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, San Sebastian ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,1 branky na zápas. Domácí San Sebastian v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Athletica Bilbao odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Athletica Bilbao je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí San Sebastian má na domácím hřišti průměr 2,1 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, San Sebastian v tomto utkání neprohraje. 

Osasuna vs. Real - 09.02.2020 16:00
V neděli se odehraje 23. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Real Madrid a Osasuna. Svěřenci domácího trenéra Jagoby Arrasate jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Realu Madrid 2:0. V posledním ligovém kole hráči Osasuny prohráli s Villarrealem, naopak hosté z Realu Madrid vyhráli s Atleticem Madrid a jde již o čtvrtou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Osasuny je Ezequiel Avila s devíti brankami. V týmu hostů z Realu Madrid je nejlepším zakončovatelem Karim Benzema se třinácti góly. Hostující Bílý balet na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál šest zápasů, domácí Osasuna na svém stadionu v této sezóně vyhrála čtyři zápasy. Real Madrid není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Osasuna ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,6 branky na zápas. Osasuna z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Real Madrid neskóroval v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Hostující Real Madrid drží sérii čtyřech výher v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 10 příček. 

Levante vs. Leganes - 08.02.2020 13:00
V sobotu se odehraje 23. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 13:00 spolu střetnou Leganés a Levante. Domácí tým Levante je aktuálně se šestadvaceti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na osmnácté pozici, když získali osmnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Levante 1:2. Levante v minulém ligovém kole hrálo proti FC Barceloně a ztratilo všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o čtvrtou prohru za sebou. Oproti tomu klub z Leganés získal se San Sebastianem tři body. Nejvíc branek v dresu Levante vsítil Marti Roger, v barvách Leganés dal nejvíc branek Martin Braithwaite. Hráči Levante v této sezóně vyhráli pět z deseti domácích zápasů. Hosté z Leganés venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už deset zápasů. Leganés není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 0,6 branek na venkovní zápas, Levante ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Domácí Levante v tomto ročníku odehrálo sedm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Leganés odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujících Leganés není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních čtyřech zápasech padli. Domácí Levante má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,6 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Getafe vs. Valencie - 08.02.2020 16:00
V sobotu se odehraje 23. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Valencie a Getafe. Domácí tým Getafe je aktuálně s devětařiceti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na páté pozici, když získali sedmatřicet bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 3:3. Getafe se v posledním ligovém kole proti Athleticu Bilbao dařilo a bralo plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Hostující Valencie také získala maximum bodů se Celtou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejvíc branek v dresu Getafe vsítil Angel Rodriguez, v barvách Valencie dal nejvíc branek Maximiliano Gomez. Hráči Getafe v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Valencie venku uhráli tři výhry z deseti zápasů. Valencie není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Getafe ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,6 branky na zápas. Domácí Getafe v tomto ročníku odehrálo šest zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Valencie odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. 

Espaňol vs. Mallorca - 09.02.2020 12:00
Espaňol Barcelona přivítá v neděli ve 12:00 v rámci 23. kola Španělské LaLigy na RCDE Stadium Malorku. Domácí tým Espaňolu Barcelona je aktuálně s patnácti body na dvacáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky výš na sedmnácté pozici, když získali osmnáct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Iberostar Stadium a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Malorky 2:0. Espaňolu Barcelona se v posledním ligovém kole proti Granadě nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Mallorca také ztratila všechny body s Valladolidem a byla to již druhá prohra v řadě. Snajperem v týmu Espaňolu Barcelona je Raúl de Tomás, který dal tři góly, za Malorku se osmkrát prosadil Ante Budimir. Hostující Mallorca na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Espaňol Barcelona na svém stadionu v této sezóně nevyhrál žádný zápas. Espaňol Barcelona v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,9 branky na zápas, Mallorca zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Espaňol Barcelona z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Mallorca neskórovala v jedenácti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Espaňolu Barcelona se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Malorky zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Celta vs. Sevilla - 09.02.2020 18:30
Ve třiadvacátém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na Balaídos od 18:30 utkají Celta a Sevilla. V tomto utkání se střetne devatenáctý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok dvaadvacet bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. Celta v minulém ligovém kole hrála proti Valencii a ztratila všechny body. Oproti tomu klub ze Sevilly remizoval s Alavés a ztratil dva body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Celtu Iago Aspas se sedmi góly a za Sevillu Lucas Ocampos, který se trefil šestkrát. Hostující Sevilla na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála šest zápasů, domácí Celta na svém stadionu v této sezóně vyhrála jen dva zápasy. Celta není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 0,6 góly na zápas. Také Sevilla na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1,3 branky na utkání. Celta z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelila žádný gól, Sevilla naopak neskórovala jen ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 15 příček. 

Betis vs. Barcelona - 09.02.2020 21:00
Další, v pořadí již 23. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Betisem a FC Barcelonou, které se odehraje v neděli od 21:00 na Estadio Benito. Svěřenci domácího trenéra Rubiho jsou aktuálně na dvanáctém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z FC Barcelony 5:2. Betis v minulém ligovém kole hrál proti Eibaru a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z FC Barcelony získal s Levante tři body. Nejvíc branek v dresu Betisu vsítil Loren Moron, v barvách FC Barcelony dal nejvíc branek Lionel Andres Messi. Hráči Betisu v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hosté z FC Barcelony venku uhráli čtyři výhry z jedenácti zápasů. FC Barcelona není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Betis ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,8 branky na zápas. Betis z dvaadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, FC Barcelona neskórovala také ve čtyřech zápasech. Defenziva hostující FC Barcelony je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Atletico Madrid vs. Granada - 08.02.2020 21:00
Další, v pořadí již 23. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Atleticem Madrid a Granadou, které se odehraje v sobotu od 21:00 na Wanda Metropolitano. Svěřenci domácího trenéra Diega Simeoneho jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Estadio Nuevo Los Cármenes a utkání skončilo remízou 1:1. V posledním ligovém kole hráči Atletica Madrid prohráli s Realem Madrid, naopak hosté z Granady vyhráli s Espaňolem Barcelona. Nejlepšími zakončovateli jsou za Atletico Madrid Álvaro Morata se sedmi góly a za Granadu Antonio Puertas, který se trefil čtyřikrát. Hostující Granada na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jen dva zápasy, domácí Atletico Madrid na svém stadionu v této sezóně vyhrálo šest zápasů. Atletico Madrid v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Granada zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Atletico Madrid z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelilo žádný gól, Granada neskórovala v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí hráči Atletica Madrid mají v tabulce o 6 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Alavés vs. Eibar - 07.02.2020 21:00
Ve třiadvacátém kole Španělské LaLigy se spolu v pátek na Mendizorrotza Stadium od 21:00 utkají Alavés a Eibar. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na patnáctém místě ligové tabulky, hosté drží šestnáctou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Alavés 0:2. V posledním ligovém kole hráči Alavés remizovali se Sevillou, stejně tak hosté z Eibaru remizovali a byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepším střelcem Alavés je Jose Joselu s devíti brankami. V týmu hostů z Eibaru je nejlepším zakončovatelem Fabian Orellana s pěti góly. Hráči Alavés v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Eibaru na venkovních hřištích vyhráli jeden z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Alavés vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Eibaru na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,6 branky. Domácí Alavés v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Eibaru odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Eibaru není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté mají sérii remíz v posledních dvou zápasech.
 

Přečtěte si také