PREVIEW - 21. kolo německé Bundesligy
Wolfsburg vs. Düsseldorf - 08.02.2020 15:30
V sobotu se odehraje 21. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Düsseldorf a Wolfsburg. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. V posledním ligovém kole hráči Wolfsburgu vyhráli s Paderbornem, naopak hosté z Düsseldorfu remizovali s Frankfurtem. Snajperem v týmu Wolfsburgu je Wouter Weghorst, který dal sedm gólů, za Düsseldorf se jedenáctkrát prosadil Rouwen Hennings. Hostující Düsseldorf na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen jeden zápas, domácí Wolfsburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál jen tři zápasy. Wolfsburg není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Také Düsseldorf na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Wolfsburg v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Düsseldorfu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,0 branky na zápas. Domácí hráči Wolfsburgu mají v tabulce o 11 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Brémy vs. Union Berlín - 08.02.2020 15:30
V jednadvacátém kole Bundesligy se spolu v sobotu na Weser-Stadion od 15:30 utkají Brémy a Union Berlín. Svěřenci domácího trenéra Floriana Kohfeldta jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Brém 1:2. V posledním ligovém kole brémští hráči prohráli s Augsburgem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Unionu Berlín prohráli s Dortmundem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brémy Milot Rashica se sedmi góly a za Union Berlín Sebastian Andersson, který se trefil osmkrát. Werder v této sezóně vyhrál jeden z devíti domácích zápasů. Hosté z Unionu Berlín venku uhráli jednu výhru z deseti zápasů. Union Berlín není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Brémy mají na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Domácí Brémy v tomto ročníku odehrály pět zápasů, ve kterých nevstřelily žádnou branku, hostující tým Unionu Berlín také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Schalke vs. Paderborn - 08.02.2020 15:30
V sobotu se odehraje 21. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Paderborn a Schalke. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Benteler Areně a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu ze Schalke 1:5. Schalke v minulém ligovém kole hrálo proti Herthě a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Paderbornu vyšel z posledního utkání proti Wolfsburgu naprázdno. Nejvíc branek v dresu Schalke vsítil Suat Serdar, v barvách Paderbornu dal nejvíc branek Streli Mamba. Hostující Paderborn na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Schalke na svém stadionu v této sezóně vyhrálo pět zápasů. Schalke v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Paderborn zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,1 zásahu. Schalke z dvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Paderborn neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,2 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Hertha vs. Mainz - 08.02.2020 15:30
Bundesliga má na programu 21. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Hertha tým Mainz. Domácí tým Herthy je aktuálně se třiadvaceti body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na patnácté pozici, když získali osmnáct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Opel Areně a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Mainz 2:1. Hertha v minulém ligovém kole hrála proti Schalke a ztratila remízou dva body. Oproti tomu klub z Mainz vyšel z posledního utkání proti Bayernu naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o čtvrtou v řadě. Snajperem v týmu Herthy je Dodi Lukebakio, který dal pět gólů, za Mainz se osmkrát prosadil Robin Quaison. Hráči Herthy v této sezóně vyhráli tři z deseti domácích zápasů. Hosté z Mainz venku uhráli tři výhry z deseti zápasů. Hertha v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,1 branky na zápas, Mainz zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,6 zásahu. Hertha z dvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelila žádný gól, Mainz neskórovalo v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Mainz není příliš pevná, průměrně obdržela 2,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Hostující Mainz má nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Herthy, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Freiburg vs. Hoffenheim - 08.02.2020 15:30
V sobotu se odehraje 21. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Hoffenheim a Freiburg. V tomto utkání se střetne osmý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Freiburgu 0:3. Freiburg v minulém ligovém kole hrál proti Kölnu a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Hoffenheimu získal s Leverkusenem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Freiburg Nils Petersen s osmi góly a za Hoffenheim Andrej Kramaric, který se trefil šestkrát. Hostující Hoffenheim na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál pět zápasů, domácí Freiburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Hoffenheim není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,6 branek na venkovní zápas, Freiburg má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Freiburg z dvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Hoffenheim neskóroval také ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Hoffenheimu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácí tým Freiburgu prohrál v posledních dvou zápasech. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Hostující hráči Hoffenheimu mají v tabulce náskok 4 body a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Frankfurt vs. Augsburg - 07.02.2020 20:30
Bundesliga má na programu 21. kolo, ve kterém v pátek ve 20:30 hostí Frankfurt tým Augsburgu. Svěřenci domácího trenéra Adiho Hüttera jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů ve WWK Areně a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Augsburgu 2:1. Frankfurtu se v posledním ligovém kole proti Düsseldorfu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Augsburg naopak získal maximum bodů s Brémami. Nejlepším střelcem Frankfurtu je Goncalo Paciencia se sedmi brankami. V týmu hostů z Augsburgu je nejlepším zakončovatelem Florian Niederlechner s jedenácti góly. Hostující Augsburg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Eintracht na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. Frankfurt v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,1 branky na zápas, Augsburg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,2 zásahu. Domácí Frankfurt v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Augsburgu také odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,0 branky na zápas. Domácí jsou v koncovce na svém stadionu poměrně produktivní a hostující obrana v této sezóně obdržela průměrně 2,0 branky, hostující Augsburg neudrží čisté konto. 

Mönchengladbach vs. Köln - 09.02.2020 15:30
V neděli nás čeká 21. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Mönchengladbach a Köln. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží čtrnáctou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Mönchengladbachu 0:1. Mönchengladbach v minulém ligovém kole hrál proti Lipsku a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Kölnu získal s Freiburgem tři body. Nejlepším střelcem Mönchengladbachu je Alassane Plea s osmi brankami. V týmu hostů z Kölnu je nejlepším zakončovatelem Jhon Cordoba se sedmi góly. Borussia v této sezóně vyhrála osm z deseti domácích zápasů. Hosté z Kölnu venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. Mönchengladbach je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,6 góly na zápas. Oproti tomu Köln není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Domácí Mönchengladbach v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Kölnu také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Kölnu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Bayern Mnichov vs. Lipsko - 09.02.2020 18:00
Další, v pořadí již 21. kolo Bundesligy nabídne šlágr kola mezi Bayernem a Lipskem, který se odehraje v neděli od 18:00 v Allianz Areně. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží druhou příčku. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. V posledním ligovém kole mnichovští hráči vyhráli s Mainz, domácí jsou ve formě, jde již o šestou výhru v řadě za sebou, naopak hosté z Lipska remizovali s Mönchengladbachem. Nejvíc branek v dresu Bayernu vsítil Robert Lewandowski, v barvách Lipska dal nejvíc branek Timo Werner. Bayern v této sezóně vyhrál sedm z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Lipska na venkovních hřištích vyhráli šest z deseti zápasů. Bayern Mnichov je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 3,3 góly na zápas. Také Lipsko na venkovních hřištích dokáže být produktivním týmem, jeho brankový průměr je 2,5 branky na utkání. Domácí Bayern Mnichov v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Lipska odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Lipska není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních šesti zápasech vyhráli. Domácí Bayern Mnichov je na svém stadionu v této sezóně produktivní, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Leverkusen vs. Dortmund - 08.02.2020 18:30
V sobotu nás čeká 21. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Leverkusen a Dortmund. Domácí tým Leverkusenu je aktuálně se čtyřiatřiceti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na třetí pozici, když získali devětařicet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Dortmundu 4:0. V posledním ligovém kole hráči Leverkusenu prohráli s Hoffenheimem, naopak hosté z Dortmundu vyhráli s Unionem Berlín a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Leverkusenu vsítil Kevin Volland, v barvách Dortmundu dal nejvíc branek Jadon Sancho. Hráči Leverkusenu v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Dortmundu na venkovních hřištích vyhráli čtyři z deseti zápasů. Dortmund není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2 branky na venkovní zápas, Leverkusen má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Domácí Leverkusen v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Dortmundu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. Hosté z Dortmundu mají na venkovních hřištích průměr 2 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku.
 

Přečtěte si také