PREVIEW - 23. kolo francouzské Ligue 1
Brest vs. Bordeaux - 05.02.2020 19:00
Další, v pořadí již 23. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Brestem a Bordeaux, které se odehraje ve středu od 19:00 na Stade Francis-Le Blé. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 2:2 dělbou bodů. Brestu se v posledním ligovém kole proti Dijonu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Bordeaux naopak remizovalo a přišlo o dva body s Olympikem. Nejvíc branek v dresu Brestu vsítil Irvin Cardona, v barvách Bordeaux dal nejvíc branek Jimmy Briand. Hostující Bordeaux na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen čtyři zápasy, domácí Brest na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. V této ligové sezóně domácí Brest vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Bordeaux na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Brest z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Bordeaux neskórovalo v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Bordeaux je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. 

Lyon vs. Amiens - 05.02.2020 19:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 23. kolo, ve kterém ve středu v 19:00 hostí Lyon tým Amiens. V tomto utkání se střetne šestý s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok třináct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade de la Licorne a utkání skončilo remízou 2:2. V minulém kole hostující tým z Amiens ztratil remízou dva body s Toulouse. Naopak domácí Lyon prohrál s Nice. Nejvíc branek v dresu Lyonu vsítil Moussa Dembele, v barvách Amiens dal nejvíc branek Sehrou Guirassy. Hostující Amiens na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen jeden zápas, domácí Lyon na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí Lyon vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 góly v jednom zápase. Hosté z Amiens na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. Lyon z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Amiens neskórovali ve čtyřech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Monaco vs. Angers - 04.02.2020 19:00
Monaco přivítá v úterý v 19:00 v rámci 23. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Louis II. Angers. Svěřenci domácího trenéra Leonarda Jardima jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Raymond Kopa a utkání skončilo remízou 0:0. V minulém kole hostující tým z Angers ztratil všechny body s Reimsem. Stejně tak domácí Monaco prohrálo s Nimes, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejlepším střelcem Monaca je Wissam Ben Yedder s patnácti brankami. V týmu hostů z Angers je nejlepším zakončovatelem Rachid Alioui se šesti góly. Hráči Monaca v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Angers venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. Angers není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelili hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Monaco ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,4 branky na zápas. Monaco z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Angers neskórovali v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Domácí Monaco má na domácím hřišti průměr 2,4 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, Monaco v tomto utkání neprohraje. 

Lille vs. Rennes - 04.02.2020 19:00
Ve třiadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v úterý na Stade Pierre-Mauroy od 19:00 utkají Lille a Rennes. Svěřenci domácího trenéra Christophe Galtiera jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. Lille v minulém ligovém kole hrálo proti Strasbourgu a získalo maximum bodů za výhru. I klub z Rennes získal s Nantes tři body. Snajperem v týmu Lille je Victor Osimhen, který dal jedenáct gólů, za Rennes se osmkrát prosadil M'Baye Niang. Hráči Lille v této sezóně vyhráli osm z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Rennes na venkovních hřištích vyhráli pět z jedenácti zápasů. Lille je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Rennes není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Lille z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Rennes neskórovalo ve čtyřech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Domácí Lille má na svém stadionu průměr 1,6 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Montpelliere vs. Metz - 05.02.2020 19:00
Ve středu nás čeká 23. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Montpelliere a Metz. Domácí tým Montpelliere je aktuálně s třiatřiceti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o jedenáct příček níž na šestnácté pozici, když získali šestadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 2:2. V minulém kole hostující tým z Metz získal maximum bodů se Saint Etienne, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Montpelliere prohrálo s PSG. Nejlepším střelcem Montpelliere je Andy Delort s osmi brankami. V týmu hostů z Metz je nejlepším zakončovatelem Habib Diallo s dvanácti góly. Hráči Montpelliere v této sezóně vyhráli osm z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Metz na venkovních hřištích vyhráli dva z jedenácti zápasů. Montpelliere v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Metz zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Montpelliere z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Metz neskórovalo také v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Metz není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 11 příček. 

Nimes vs. Dijon - 05.02.2020 19:00
Ve třiadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu ve středu na Stade des Costières od 19:00 utkají Nimes a Dijon. V tomto utkání se střetne devatenáctý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 0:0 dělbou bodů. V posledním ligovém kole hráči Nimes vyhráli s Monacem, stejně tak hosté z Dijonu vyhráli s Brestem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Nimes Renaud Ripart se čtyřmi góly a za Dijon Mama Samba Balde, který se trefil pětkrát. Hráči Nimes v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Dijonu na venkovních hřištích vyhráli jeden z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Nimes vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Dijonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. Domácí Nimes v tomto ročníku odehrálo ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Dijonu také odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Dijonu je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Hostující hráči Dijonu mají v tabulce o 6 bodů víc a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Reims vs. Nice - 05.02.2020 19:00
Ve třiadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu ve středu na Stade Auguste-Delaune od 19:00 utkají Reims a Nice. V tomto utkání se střetne sedmý s osmým týmem aktuální ligové tabulky, oba týmy mají shodný počet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Nice 2:0. V minulém kole hostující tým z Nice získal maximum bodů s Lyonem. Stejně tak domácí Reims vyhrál s Angers. Snajperem v týmu Reimsu je Boulaye Dia, který dal šest gólů, za Nice se osmkrát prosadil Kasper Dolberg. Hráči Reimsu v této sezóně vyhráli tři z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Nice venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. V této ligové sezóně domácí Reims vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,8 góly v jednom zápase. Hosté z Nice na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,9 branky. Reims z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Nice naopak neskórovalo jen ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Nice není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Reimsu se na domácím hřišti nedaří a Nice zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Saint Etienne vs. Olympik Marseille - 05.02.2020 21:00
Další, v pořadí již 23. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Saint Etienne a Olympikem, které se odehraje ve středu od 21:00 na Stade Geoffroy-Guichard. V tomto utkání se střetne patnáctý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok patnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Olympiku 1:0. V minulém kole hostující tým z Olympiku ztratil remízou dva body s Bordeaux, což je již druhá remíza v řadě. Naopak domácí Saint Etienne prohrálo s Metz. Nejlepším střelcem Saint Etienne je Denis Bouanga se sedmi brankami. V týmu hostů z Olympiku je nejlepším zakončovatelem Darío Benedetto se sedmi góly. Hráči Saint Etienne v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Olympiku venku uhráli pět výher z jedenácti zápasů. Saint Etienne v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Olympik Marseille zaznamenal na venkovních hřištích průměrně také 1,2 zásahu. Domácí Saint Etienne v tomto ročníku odehrálo šest zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Olympiku také odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Olympiku je pevná, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Toulouse vs. Strasbourg - 05.02.2020 19:00
Ve třiadvacátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu ve středu na Stadium municipal de Toulouse od 19:00 utkají Toulouse a Strasbourg. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží jedenáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů ze Strasbourgu 4:2. Toulouse se v posledním ligovém kole proti Amiens ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body. Hostující Strasbourg naopak ztratil všechny body s Lille. Snajperem v týmu Toulouse je Efthimios Koulouris, který dal čtyři góly, za Strasbourg se osmkrát prosadil Adrien Thomasson. Hráči Toulouse v této sezóně vyhráli tři z deseti domácích zápasů. Hosté ze Strasbourgu venku uhráli tři výhry z jedenácti zápasů. Toulouse v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,1 branky na zápas, Strasbourg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Toulouse z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelilo žádný gól, Strasbourg neskóroval také v devíti zápasech. Defenziva hostujícího Strasbourgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. Hostující hráči Strasbourgu mají v tabulce náskok 17 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Nantes vs. Paris SG - 04.02.2020 21:05
V úterý se odehraje 23. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 21:05 spolu střetnou Paris SG a Nantes. V tomto utkání se střetne devátý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok třiadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Paris SG 2:0. Nantes se v posledním ligovém kole proti Rennes nedařilo, když ztratilo tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Paris SG naopak získalo maximum bodů s Montpelliere, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Nantes je Ludovic Blas s pěti brankami. V týmu hostů z Paris SG je nejlepším zakončovatelem Kylian Mbappe-Lottin se čtrnácti góly. Hostující PSG na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo devět zápasů, domácí Nantes na svém stadionu v této sezóně vyhrálo šest zápasů. V této ligové sezóně domácí Nantes vstřelilo na domácím hřišti průměrně 0,9 góly v jednom zápase. Hosté z Paris SG na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,3 branky. Nantes z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Paris SG naopak neskórovalo jen v jednom zápase. Defenziva hostujícího Paris SG je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Domácí mají na svém hřišti průměr 0,9 vstřelené góly na utkání, hosté mají vyšší průměr 2,3 branky na zápas venku, hosté z Paris SG v tomto zápase získají alespoň bod.
 

Přečtěte si také