PREVIEW - 20. kolo italské Serie A
AC Milán vs. Udinese - 19.01.2020 12:30
V neděli nás čeká 20. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají AC Milán a Udinese. V tomto utkání se střetne desátý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio Friuli a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Udinese 1:0. V posledním ligovém kole milánští hráči vyhráli s Cagliari, stejně tak hosté z Udinese vyhráli a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Snajperem v týmu Milána je Krzystof Piatek, který dal čtyři góly, za Udinese se čtyřikrát prosadil Stefano Okaka Chuka. Rossoneri v této sezóně vyhráli dva z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Udinese na venkovních hřištích vyhráli dva z devíti zápasů. AC Milán v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 0,8 branky na zápas, Udinese zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně také pouze 0,8 zásahu. Domácí AC Milán v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Udinese odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Udinese není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech výher. Milánu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Udinese zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Sassuolo vs. Turín - 18.01.2020 18:00
V sobotu nás čeká 20. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Sassuolo a FC Turín. V tomto utkání se střetne patnáctý s osmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osm bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího FC Turína 2:1. V minulém kole hostující tým z FC Turína získal maximum bodů s Bolognou, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Sassuolo prohrálo s Udinese, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Sassuolo Domenico Berardi s osmi góly a za FC Turín Andrea Belotti, který se trefil devětkrát. Hostující FC Turín na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál čtyři zápasy, domácí Sassuolo na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jen tři zápasy. FC Turín není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,7 branek na venkovní zápas, Sassuolo ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,1 branky na zápas. Domácí Sassuolo v tomto ročníku odehrálo jen tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým FC Turína odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího FC Turína není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Domácí na Stadio Giglio v této sezóně průměrně vstřelili 2,1 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Bergamo vs. Spal - 20.01.2020 20:45
Ve dvacátém kole Italské Serie A se spolu v pondělí na Stadio Atleti Azzurri d'Italia od 20:45 utkají Bergamo a Spal. Svěřenci domácího trenéra Gian-Piera Gasperiniho jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté jsou na poslední příčce tabulky. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Bergama 2:3. Bergamo v minulém ligovém kole hrálo proti Interu a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub ze Spalu vyšel z posledního utkání proti Fiorentině naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bergamo Luis Fruto Muriel s deseti góly a za Spal Andrea Petagna, který se trefil šestkrát. Hráči Bergama v této sezóně vyhráli pět z devíti domácích zápasů. Hosté ze Spalu venku uhráli jednu výhru z deseti zápasů. Spal není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,4 branek na venkovní zápas, Bergamo ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 3,1 branky na zápas. Domácí Bergamo v tomto ročníku odehrálo jen dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Spalu odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Spalu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hostující Spal má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Lazio Řím vs. Sampdorie - 18.01.2020 15:00
Lazio Řím přivítá v sobotu v 15:00 v rámci 20. kola Italské Serie A na Stadio Olimpico Sampdorii. V tomto utkání se střetne třetí se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok třiadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Lazia Řím 0:3. V posledním ligovém kole hráči Lazia Řím vyhráli s Neapolí, domácí jsou ve formě, jde již o desátou výhru v řadě za sebou, stejně tak hosté ze Sampdorie vyhráli s Brescií. Snajperem v týmu Lazia Řím je Ciro Immobile, který dal dvacet gólů, za Sampdorii se pětkrát prosadil Fabio Quagliarella. Hostující Sampdorie na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí Lazio Řím na svém stadionu v této sezóně vyhrálo sedm zápasů. Sampdorie není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Lazio Řím ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,8 branky na zápas. Domácí Lazio Řím v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Sampdorie odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí tým Lazia Řím vyhrál v posledních deseti zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 13 příček. 

Janov vs. AS Řím - 19.01.2020 18:00
V neděli nás čeká 20. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Janov a AS Řím. Domácí tým Janova je aktuálně se čtrnácti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o třináct příček výš na páté pozici, když získali pětatřicet bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 3:3. Janovu se v posledním ligovém kole proti Veroně nedařilo, když ztratil tři body. Hostující AS Řím také ztratil všechny body s Juventusem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejvíc branek v dresu Janova vsítil Cristian Kouame, v barvách AS Řím dal nejvíc branek Edin Džeko. Hráči Janova v této sezóně vyhráli tři z devíti domácích zápasů. Hosté z AS Řím venku uhráli pět výher z devíti zápasů. AS Řím není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,7 branek na venkovní zápas, Janov má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Domácí Janov v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým AS Řím odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího AS Řím je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Juventus vs. Parma - 19.01.2020 20:45
Další, v pořadí již 20. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Juventusem a Parmou, které se odehraje v neděli od 20:45 na Juventus Stadium. Domácí tým Juventusu je aktuálně s osmačtyřiceti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na sedmé pozici, když získali osmadvacet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Juventusu 0:1. V posledním ligovém kole hráči Juventusu vyhráli s AS Řím, domácí jsou ve formě, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou, stejně tak hosté z Parmy vyhráli s Lecce. Snajperem v týmu Juventusu je Cristiano Ronaldo, který dal čtrnáct gólů, za Parmu se šestkrát prosadil Andreas Cornelius. Stará Dáma v této sezóně vyhrála osm z devíti domácích zápasů. Hosté z Parmy venku uhráli tři výhry z devíti zápasů. Juventus je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,4 góly na zápas. Oproti tomu Parma není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Juventus z devatenácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Parma dokonce neskórovala v šesti zápasech. Defenziva hostující Parmy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních čtyřech zápasech vyhráli. Domácí na Juventus Stadium v této sezóně průměrně vstřelili 2,4 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Lecce vs. Inter Milán - 19.01.2020 15:00
Další, v pořadí již 20. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Lecce a Interem, které se odehraje v neděli od 15:00 na Stadiu Via del Mare. Oba týmy dělí v tabulce patnáct příček, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží druhou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Interu 4:0. Lecce v minulém ligovém kole hrálo proti Parmě a ztratilo všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o čtvrtou prohru za sebou. Oproti tomu klub z Interu remizoval s Bergamem a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Lecce je Marco Mancosu s pěti brankami. V týmu hostů z Interu je nejlepším zakončovatelem Romelu Lukaku se čtrnácti góly. Hráči Lecce v této sezóně nevyhráli žádný z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Interu na venkovních hřištích vyhráli osm z devíti zápasů. Inter Milán je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2,4 branek na venkovní zápas, Lecce má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,1 branky na zápas. Lecce z devatenácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelilo žádný gól, Inter Milán naopak neskóroval jen v jednom zápase. Defenziva hostujícího Interu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2 góly na zápas. Domácím se nedaří a v posledních čtyřech zápasech padli. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 15 příček. 

Bologna vs. Verona - 19.01.2020 15:00
Další, v pořadí již 20. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Bolognou a Veronou, které se odehraje v neděli od 15:00 na Stadio Renato Dall'Ara. V tomto utkání se střetne třináctý s devátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé dva body. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. Bologna v minulém ligovém kole hrála proti FC Turínu a ztratila všechny body. Oproti tomu klub z Verony získal s Janovem tři body, jde o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Bologny je Riccardo Orsolini, který dal pět gólů, za Veronu se třikrát prosadil Valerio Verre. Hostující Verona na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála tři zápasy, domácí Bologna na svém stadionu v této sezóně vyhrála jen tři zápasy. Bologna je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,6 góly na zápas. Oproti tomu Verona není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Domácí Bologna v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Verony odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Verony je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. 

Neapol vs. Fiorentina - 18.01.2020 20:45
V sobotu nás čeká 20. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Neapol a Fiorentina. V tomto utkání se střetne jedenáctý se čtrnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio Artemio Franchi a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Neapole 3:4. Neapoli se v posledním ligovém kole proti Laziu Řím nedařilo, když ztratila tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Fiorentina naopak získala maximum bodů se Spalem. Nejlepším střelcem Neapole je Arkadiusz Milik se sedmi brankami. V týmu hostů z Fiorentiny je nejlepším zakončovatelem Nikola Milenkovic se třemi góly. Hráči Neapole v této sezóně vyhráli tři z devíti domácích zápasů. Hosté z Fiorentiny venku uhráli dvě výhry z devíti zápasů. V této ligové sezóně domácí Neapol vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Fiorentiny na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Neapol z devatenácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelila žádný gól, Fiorentina neskórovala také ve čtyřech zápasech. Defenziva hostující Fiorentiny není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. 

Brescia vs. Cagliari - 19.01.2020 15:00
Ve dvacátém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Stadiu Mario Rigamonti od 15:00 utkají Brescia a Cagliari. Domácí tým Brescii je aktuálně se čtrnácti body na devatenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o třináct příček výš na šesté pozici, když získali devětadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácí Brescii 0:1. V posledním ligovém kole hráči Brescii prohráli se Sampdorií, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Cagliari prohráli, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o čtvrtou v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brescii Mario Balotelli s pěti góly a za Cagliari Joao Pedro, který se trefil jedenáctkrát. Hráči Brescii v této sezóně vyhráli jeden z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Cagliari na venkovních hřištích vyhráli tři z devíti zápasů. Brescia není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1 gól na zápas. Také Cagliari na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Domácí Brescia v tomto ročníku odehrála šest zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Cagliari odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední čtyři zápasy v řadě. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.
 

Přečtěte si také