Přestaňte se stresovat a zlepšete spánek. Nejlepší aplikace na meditace a relaxaci

Aplikace, která nabízí meditace v češtině a kterou vás provede jeden příjemnější hlas než druhý. Anebo jiná apka, která získala mnoho titulů za Nejlepší aplikaci roku a kde vám pohádky na lepší usnutí můžou vyprávět i světové hvězdy jako Eva Green nebo Matthew McConaughey. Máme pro vás ale také tipy, jak začít s jógou či jak dechovými cvičením dostat do kondice plíce po covidu.

Calmio

Android, iOS/4,5*
 


První ryze česká meditační aplikace se jmenuje Calmio. Nabízí řízenou relaxaci, která stejně jako další podobné programy stojí na správném dýchání. Během pár minut díky tomu zklidníte mysl, začnete lépe vnímat své tělo, redukovat stres nebo se líp soustředit. O tom, že se vám bude usínat i spát, jako když vás do vody hodí, ani nemluvě.


Přečtěte si také: Google Play vybral nejlepší aplikace roku 2020. Které se staly absolutními vítězi?


Poté, co si aplikaci nainstalujete a zaregistrujete se, nejdřív vyplníte krátký dotazník, čeho byste díky meditaci rádi dosáhli. V případě, že s touto technikou nemáte žádné zkušenosti, ještě zjistíte, jak se správně posadit. Poté se vám otevře základní kurz s deseti lekcemi. Široká nabídka dalších kurzů je pak za placenou bránou, která stojí od 124 Kč měsíčně, pokud se rozhodnete pro roční předplatné.


Klikněte pro stažení aplikace Calmio pro Android i iOS


„Ačkoliv jsem byl k meditacím dosti skeptický, tato aplikace mě vyvedla z omylu. I když jsem se v recenzích dočetl, že za svou cenu nestojí, z mého pohledu se mi každá koruna za předplatné vrátila v podobě klidu a míru na duši. Pokud recenzi čtou její tvůrci, tak jim tímto chci hluboce poděkovat, jelikož mi zachránili duševní zdraví,“ napsal uprostřed nejpřísnějšího lockdownu uživatel Jakub Z.
 

Calm

Android, iOS, web/4,2*


Výběr redaktorů jak obchodu Google Play, tak i App Storu (kde mimo jiné získala také ocenění Aplikace roku), to je Calm. Vývojáři se chlubí, že jsou apkou číslo jedna na poli meditace, relaxace a usínání. A třeba v době psaní tohoto článku šlo o druhou nejstahovanější aplikaci na App Storu v kategorii Zdraví a fitness.
 

Stahujte Calm pro Android


Za aplikací Calm stojí tým vědců. Jejím primárním cílem je redukce stresu, k čemuž vede odstranění úzkostí a zlepšení spánku. K tomu vám dopomohou relaxační melodie či nahrávky zvuků přírody, programy na správné dýchání či řízené meditace. Zvolit si pak můžete délku od tří do pětadvaceti minut a vybírat lze také podle oblastí, na které se chcete zaměřit. V nabídce nechybí třeba zlepšení soustředění, odstranění zlozvyků, je tu ale také meditace na cestu do práce či procházku nebo pro kvalitní spánek.
 

Stahujte Calm pro iOS


Meditace, ale i příběhy pro lepší usínání jsou v angličtině. Pokud ale tímto jazykem hovoříte, ukolébat vás můžou takové celebrity jako Stephen Fry, Eva Green nebo Matthew McConaughey. Největším minusem Calmu, kde nechybí ani podrobné statistiky, je tak skutečnost, že je většina obsahu uzamčena jen pro premium předplatitele. Po sedmidenní zkušební periodě tak zaplatíte zhruba 130 Kč měsíčně, pokud ale budete mít štěstí, získat můžete až padesátiprocentní slevu.
 

Relaxační tipy na webu Sport v okolí

I na webu Sport v okolí, který je společným projektem Sazky a Českého olympijského výboru, najdete celou řadu tipů, jak relaxovat. Kromě dechových cvičení je jedním z nejlepších nástrojů jóga a jejími prvními krůčky je Pozdrav Slunci - s naším průvodcem tuto sérii cviků zvládnete levou zadní.

Máte za sebou koronavirus a pracujete na plném uzdravení plic? Odborníci z FN Olomouc a Univerzity Palackého vytvořili speciální sadu cviků včetně dýchacích cvičení, které s následky pomohou. Posledním naším tipem je šest aplikací nejen na relaxaci, ale také na sportování s vaším chytrým telefonem.
 

Relaxujte doma, v parku i při polední pauze

Meditovat a relaxovat samozřejmě můžete v pohodlí svého domova, krásné počasí, které je za okny stále častější, ale doslova vybízí vyrazit do parku či si najít klidné místo v přírodě. Abyste nemuseli řešit, že vám uprostřed meditace náhle došla mobilní data, je tu SAZKAmobil.

V případě, že nechcete stále myslet na dobíjení, nabízí operátor hned čtyři Šťastné tarify. Líbit se budou všem, kdo mají rádi své výdaje pod kontrolou a nechtějí přeplácet za služby, co nevyužijí. Šťastné tarify startují na ceně 99 Kč a nejdražší pořídíte do pětistovky. Navíc všechny, i ten nejlevnější, mají už v základu data. Například Šťastný tarif 399 za 399 Kč nabízí rovnou 5 GB v ceně, další 1 GB můžete dokoupit nově levněji, a to jen za 100 Kč.


Klikněte pro informace o tarifech SAZKAmobilu


Pokud se rozhodnete přejít k SAZKAmobilu, vaším prvním krokem bude nákup nové SIM karty. I tady pro vás máme jednu speciální akci. Až do 30. 6. objednáte na našem e-shopu SIM kartu za 75 Kč, získáte ale úvodní kredit 150 Kč. Objednávejte novou SIMku s poštovným zdarma na tomto odkazu.

Přečtěte si také