Přestaňte moknout: 4 aplikace, díky kterým zkrotíte počasí 

Jak bude dneska, zítra a jaká je dlouhodobá předpověď? Kdy přejde bouřka a bude zítra dobré počasí na lyžování nebo sporty, kde hraje klíčovou roli vítr? Na všechny tyto otázky vám odpoví aplikace z našeho dnešního výběru.

AccuWeather

Platformy: Android, iOS, online
Cena: Zdarma (Premium 99 Kč)
Hodnocení na Google Play: 4,4*


Pokud vás počasí zajímá, věříme, že je AccuWeather klasikou, kterou jste buď ve svém telefonu už měli, anebo stále máte. Na základní obrazovce vidíte všechny důležité informace včetně vývoje teploty i blížících se srážek, ale také předpověď na několik dní nebo ukazatele pro alergiky.

Přečtěte si také: Volání za korunu nebo data zdarma. 7 důvodů pro předplacenku SAZKAmobilu


Základní verze, která je zdarma, obsahuje reklamy. Za 99 Kč vám ale bude AccuWeather sloužit až do konce života bez jediného marketingového sdělení. Zajímavostí také je, že to byli právě tvůrci této aplikace, kteří zavedli dneska už zdomácnělý pojem „pocitová teplota.”

Mobilní aplikaci stahujte na tomto odkazu.
 

Meteoradar

Platformy: Android, iOS, WP
Cena: Zdarma (Premium 29 Kč/měsíc, 279 Kč/rok)
Hodnocení na Google Play: 2,6*


Chystáte se jít ven se psem, chcete si zaběhat anebo vás zajímá, jestli na vás na horách čeká den zalitý slunečními paprsky? Pak byste si měli hned stáhnout apku Meteoradar. Na kontě ji mají čeští vývojáři InMeteo, a poskytuje tak přesné radarové snímky nad celou naší republikou.

Skvělá je možnost zobrazení budoucího vývoje, díky které se hned dozvíte, jaké počasí vás čeká za hodinu. Nevýhodou je, že jsou radarová data omezena pouze na Česko, nic víc ale většina z nás v 99 % případů nepotřebuje.

Aplikaci ke stažení najdete na tomto odkazu.
 

The Weather Channel

Platformy: Android, iOS, online
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,6*


Stejně jako AccuWeather, i The Weather Channel využívá poměrně komplexní přístup k počasí podobně, jako to znáte z televize. Kromě aktuálních podmínek a předpovědi na nejbližší dny nechybí mapy s radary, ale i statistiky a sezónní informace jako Index suché pokožky, Index chladu nebo Index komárů.

I v této aplikaci najdete reklamy, po redesignu, kterým AccuWeather před nějakou dobou prošel, je ale The Weather Channel mnohem přehlednější, a tím pro uživatele přívětivější.

Stahujte aplikaci na tomto odkazu.
 

Windy

Platformy: Android, iOS, online
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,8*


Poté, co český podnikatel Ivo Lukačevič dostal na vrchol vyhledávač Seznam, vzpomněl si, že ho kromě programování zajímá také létání s vrtulníkem i letadlem, kiteboarding, zkrátka činnosti, při kterých je nesmírně důležitý vítr.

A tak přišla na svět aplikace Windy, která je nyní spolehlivým pomocníkem jak profesionálů, tak i laiků. Mezi její velké fanoušky patří i Lenoardo diCaprio, který o ní pravidelně zmiňuje na sociálních sítích.

Aplikaci Windy můžete stáhnout na tomto odkazu, najdete ji ve spodní části stránky.
 

Surfujte kdykoliv a odkudkoliv

Uvízli jste na benzínce uprostřed dálnice v bouřce, a protože vám došla data, nevíte, kdy liják přestane?

S předplacenkou od SAZKAmobilu se vám to jen tak nestane. Levná data zde nejsou nijak neobvyklá, a tak si můžete aktivovat třeba 5 GB přes mobilní aplikaci jen za 270 Kč.

I se Šťastným tarifem 497 od SAZKAmobilu získáte každý měsíc štědrou porci dat o velikosti 5 GB, takže vás už mobilní internet nenechá nikdy ve štychu. Za cenu 497 Kč navíc získáte i 500 volných minut volání do všech sítí. 

Podrobnosti o nabídce SAZKAmobilu najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také