Prague Bike Fest je opět tu! Šlápněte do toho se Sazkou o poslední dubnovém víkendu
Všichni cyklo nadšenci, milovníci adrenalinu, ale i fanoušci streetfoodu zpozorněte! O víkendu 27. – 28. 4. 2024 se na pražském Výstavišti bude konat druhý ročník festivalu Prague Bike Fest. V obou dnech návštěvníci zažijí několik skvělých adrenalinových show, exhibic, tematických přednášek a workshopů. Vrcholným bodem festivalu bude Big Air show. Na programu jsou také organizované vyjížďky se známými sportovci, testování kol, prezentace renomovaných i nových značek. V Sazka zóně si na své přijdou milovníci BMX, kterým skvělou zábavu nabídne opět žlutý Sazka Pumptrack, ale také příznivci silniční cyklistiky, kteří si díky trenažérům budou moci vyzkoušet jednu z etap Czech Tour, největšího silničního etapového závodu, který se v Česku jezdí. Pokud chcete vidět to nejlepší ze světa cyklistiky, Prague Bike Fest si prostě nesmíte nechat ujít.


Přečtěte si také: Prague Bike Fest přilákal na pražské výstaviště přes 3000 lidí. SAZKA pumptrack zóna byla hitem


O posledním dubnovém víkendu bude v pražském parku Stromovka, a především v prostorách Výstaviště, neobvyklá koncentrace jízdních kol. A co víc? Na Bruselské cestě se bude létat až do výšky sedmi metrů. Vyroste tam totiž osmi metrová rozjezdová věž, která povede na tři metry vysoký odraz a šest metrů dlouhý skok. Teodor Kováč a další bikeři tak budou moci předvést své nejlepší triky. V sobotu odpoledne pak v prostorách skate parku proběhne závod freestyle BMX street jam. Do pedálů budou šlapat nejen profíci, ale také rekreační cyklisté všech věkových kategorií.
 

Sazka BMX pumptrack opět na scéně

Po loňském úspěchu, kdy bylo v Sazka BMX zóně neustále rušno, se rozhodla společnost přinést cyklo fanouškům další zkušenost. Vedle typicky žlutého BMX pumptracku bude k vyzkoušení také několik trenažérů s možností zajet si jednu z etap největšího cyklistického závodu Czech Tour, kterého je Sazka po dlouhá léta partnerem. V Sazka BMX zóně proběhne také vyhlášení ankety Czech Freestyle BMX Awards 2024.

„Letos chystáme opravdu velký program kolem atraktivní disciplíny BMX. Návštěvníci budou moci také zažít show a závod profi jezdců na dvojité minirampě. A protože Sazka zároveň stojí za největším etapovým závodem v Česku Czech Tour, chceme tento zážitek nabídnout prostřednictvím trenažérů i návštěvníkům. A chystáme také jedno překvapení – zatím mohu prozradit jen to, že bude spojovat ekologii, design a pocit z vítězství,“ říká ředitel vnějších vztahů a udržitelnosti Sazky Petr Jonák.


Adrenalin i bezpečnost jdou k sobě

Ačkoli bude Prague Bike Fest plný adrenalinu, zábavy a občas se divákům i zatají dech, třeba při tricích jako double-backflip, frontflip nohand nebo otočka o 720 stupňů, dozví se zde návštěvníci i důležité informace o bezpečném pohybu na kole v silničním provozu. Dalším partnerem festivalu je totiž BESIP. Zaměří se především na rostoucí fenomén – elektrokola. A program zde bude i pro děti, které právě na kolech sbírají své první řidičské zkušenosti.
 
Bohatý program je stejně jako loni připraven i uvnitř pavilonů – přednášky, rozhovory i diskuse budou probíhat po celý den. A na sobotní večer je pro všechny s platnou vstupenkou připraven doprovodný program v rytmu „slow techno“. Exhibiční vystoupení BMX Flatland přiláká jistě řadu fanoušků.
 
Prague Bike Fest je svým zaměřením a pestrostí ojedinělá akce v Česku. Na své si zde přijdou nejen cyklo nadšenci, ale i ti, kteří rádi tráví svůj volný čas venku s rodinou a přáteli, užijí si skvělou zábavu a k tomu si dají něco dobrého k jídlu. A ten, kdo přijede na kole, bude ho moci zanechat v bezpečně střeženém bike depu.


Na co se můžete těšit?

  • Představení nejzajímavějších cyklistických novinek a doplňků českých i zahraničních značek.
  • Zapůjčení a testování kol všech kategorií včetně elektrokol.
  • Big Air show & workshop a exhibice, které se budou konat 2–3x denně.
  • Své nejlepší kousky představí české i slovenské špičky jako Teodor Kováč, Jakub Vencl nebo Dan Miler. Kromě exhibic proběhne i autogramiáda jezdců.
  • Děti si pod vedením instruktorů užijí trať plnou drobných překážek a slalomů.
  • Cestovatelské přednášky a odborné diskuse se budou odehrávat na Bike Forum Stage
  • Vyhlášení ankety České Freestyle BMX asociace o nejlepší jezdce roku 2023.
  • Závod freestyle BMX street jam.
  • Zajímavostí bude Fixed Gear Race, tedy závod na kolech s jedním převodem. 
  • Organizované společné vyjížďky pro fanoušky silniční a horské cyklistiky. Ty povedou mimo festivalový areál s cílem na Výstavišti. 


Prague Bike Fest

Kdy: 27. a 28. 4. 2024 od 10:00 do 19:00 v sobotu a od 10:00 do 18:00 v neděli
Kde: Bruselská cesta a Open air (vchod ze Stromovky u Maroldova panorámatu)
Vstupné: 100–580 Kč/ Goout.net
 

Přečtěte si také