Ponorka, mumie i vlastní zábavní park. Čím potěšíte skutečné boháče?

Měkké dárky jsou prý zase v kurzu. Zvláště když jsou od předních světových návrhářů. Co když už jsou ale luxusní kabelky a oblečení nuda? Pokud nemáte hluboko do kapsy, máme pro vás několik tipů na letošního opravdu bohatého Ježíška.

Přečtěte si také: Děti za všechny peníze. Nejdražší hračky světa


Luxusní auto v garáži s obrovskou mašlí na kapotě je už dnes pro boháče celkem nudná záležitost. Hitem poslední doby jsou o něco větší mašiny – soukromé ponorky. Pořídit si takovou malou ponorku není dnes nic složitého.
 

Ponorka za 40 milionů

Kdo by však měl zájem o skutečný unikát, nechť osloví předního námořního inženýra Grahama Hawkese. Navrhuje dvousedadlové stroje, které se ponoří zhruba do stometrové hloubky. Hawkesova firma ročně vyrobí asi tři unikátní kusy, přičemž za jeden takový zaplatíte asi 40 milionů korun.

Vánoční dárek může mít i podobu dobrého skutku. Kdo oželí ponorku, může se účastnit projektu na záchranu velkých kočkovitých šelem v Africe. Stojí zhruba stejně.

Bohaté milovníky historie by zase mohla zajímat třeba taková egyptská mumie stará 2 000 let. Odhadovaná cena je 4 miliony korun. Jenom si pospěšte, v nabídce muzeí jich asi moc nebude.
 

Upřímná dětská radost

Nejsnadněji se kupují dárky dětem. Čím ale potěšit synka zbohatlíka, když má už vše, na co si jen vzpomene? Co takhle soukromý zábavní park? Mistrem ve svém oboru je americká Thinkwell Group, která dokáže takový navrhnout asi za půl miliardy.

Šťastné a veselé svátky udělal svému synovi brazilský míčový kouzelník Robinho. Tak moc si přál, aby jeho synek zažil klasické bílé Vánoce, že koupil sněhové dělo a nechal uměle zasněžit pozemek před svým domem.

Na vlastním kolotoči nebo horské dráze by se občas rád svezl i nejeden dospělý. V tomto případě bude dobré počkat si na pěkně tučný jackpot. K němu můžete přijít, když si vsadíte.

Klikněte si pro vstupenku do dnešního slosování http://bit.ly/OnlineEurojackpotna tento odkaz.

Přečtěte si také