Pohádky, čísla i zvuky zvířat. Aplikace pro předškolní děti (II. díl)

Školičky nanečisto jsou právě v plném proudu a blíží se také zápis do prvních tříd. Jestli máte doma předškoláka, určitě oceníte dnešní zábavné vzdělávací aplikace, které jsou určeny pro děti už od dvou let.

Přečtěte si také: Mobilní aplikace pro předškoláčky, které kombinují hraní a učení (I. díl)


Rozvíjení kreativity, motorických dovedností, představivosti, logického myšlení, ale třeba i hygienické návyky nebo udržitelné chování. To všechno mohou vaše potomky naučit mobilní aplikace. Většinou sice úplně zdarma nejsou, za to, co umí a nabízejí, ale stojí skutečně jen pár kaček. 
 

Lipa Land

Android, iOS/Zdarma (+ premium)/4,1*


Opravdu nadupaná je aplikace Lipa Land pro všechny předškolní děti, která byla vyvinuta učiteli. Jsou tu desítky her, kde se obtížnost přizpůsobuje dovednostem malých uživatelů. V sekci Aktivity najdete činnosti a návody, které můžete dělat doma i venku. V aplikaci najdete ale také pohádky a audioknížky na dobrou noc či relaxační zvuky, které pomohou s usínáním.
 

Stáhnout aplikaci


Cílem aplikace Lipa Land je děti naučit nové návyky a dovednosti. Například správné hygieně, pravidelnému pohybu, ale i schopnosti navazovat lidské vztahy, logické myšlení, jazykové a matematické základy stejně jako jim zábavnou formou představuje zajímavosti ze světa. Navíc je tu i sledování pokroku či času, které dítě na telefonu stráví.
 

Učení se čísel

Android, iOS/Zdarma (+ premium)/4,4*


O studiu Bimi Boo už byla řeč už v předchozím díle, kdy jsme vám představili jejich aplikaci Batolecí hry. Nabídku pro děti mají skutečně širokou od různých omalovánek a puzzle přes trénování motoriky a hudebního sluchu v Baby pianu až po Učení se čísel. 
 

Stáhnout aplikaci


Děti si v aplikaci osvojí čísla od jedné do dvaceti, a to formou řady her. Je tu víc než stovka vzdělávacích aktivit pro děti od dvou do šesti let, kde budou trénovat kreativitu, motorické dovednosti, koordinaci, pozornost a paměť. A protože je aplikace kromě češtiny dostupná v dalších šestnácti jazycích, řeč čísel si mohou osvojit třeba i v angličtině nebo španělštině. Plná verze stojí 129 Kč.
 

Zvířecí zvuky

Android, iOS/Zdarma (+ premium u iOS)/4,3*


Svět zvířat fascinuje snad úplně každého malého objevitele. Zatímco ale všichni vědí, jak dělá pes nebo kočka, živočichové z jiných koutů světa mohou být oříšek. Odpovědi nabízí aplikace Zvířecí zvuky, kde nechybí profesionálně natočené zvuky ani nádherné fotografie, díky nimž děti uvidí zvířata tak, jak skutečně vypadají, nikoliv ve zkreslené animované podobě.
 

Stáhnout aplikaci pro Android nebo iOS


Aplikace se pak pro jednotlivé platformy trošku liší. Ta pro Android je v češtině a nabízí 160 zvuků nejoblíbenějších zvířat. Nechybí tu ani tři hry a vše je zdarma, i když s reklamami. V aplikaci pro iOS najdou děti víc než 250 zvířat, u kterých jsou nejen zvuky, ale i zajímavosti. Chybí tu ale čeština a aplikace stojí 249 Kč ročně. Dobrá zpráva nicméně je, že Siri dokáže zvuky zvířat přehrát zdarma, stačí se jen zeptat třeba na otázku: „Siri, jak dělá dinosaurus?”
 

Učte se s dětmi, užívejte si férových cen SAZKAmobilu

Dnešní výběr aplikací se hodí nejen na doma, ale třeba také do obchodu, čekárny nebo na dlouhé cesty. A díky SAZKAmobillu nebudete mít těžkou hlavu z toho, že vaše dítě čerpá mobilní data.

Mobilní internet můžete získat úplně zdarma nebo za skvělé ceny. Při dobití od 300 Kč do 399 Kč od nás jako Odměnu za dobití dostanete 1 GB, a když doplníte kredit za aspoň 400 Kč, dáme vám rovnou 2 GB.
 

Datové balíčky s parádní slevou

Až vám data dojdou, jsou tu akce, které trvají až do konce dubna. 5 GB nyní dostanete se slevou jen za 240 Kč místo 350 Kč, data o objemu 10 GB pořídíte za 340 Kč místo původních 450 Kč. Pro opravdové dataře, ale třeba i pro časté dívání na pohádky je tu obří balík 50 GB za 800 Kč, což znamená, že 1 GB vyjde na pouhých 16 Kč.

A protože vše začíná nákupem SIM karty, i tu pro vás máme se slevou. Za 99 Kč získáte kredit 150 Kč, domů vám karta dorazí za pár dní a poštovné je zdarma. Klikněte si pro ni na našem e-shopu.

Autor úvodní fotografie: Bimi Boo.

Přečtěte si také