Pěšky, se psem i na kole. Užijte si výlety díky těmto aplikacím

Chcete zažít Česko jinak a třeba i poznat výlety ve vašem okolí, o kterých jste doteď neměli tušení? Ať už vyrážíte pěšky, na kole, ale třeba i autem, s dnešními aplikacemi budete mít neokoukaná dobrodružství přímo na dlani.

Šlappeto

Android, iOS/Zdarma/4,7*


Ryze česká navigace od cyklistů pro cyklisty, to je Šlappeto. A aspoň za nás musíme říct, že je prostě skvělá! Ukrývá se v ní snad všechno, co může cyklista potřebovat. Najdete tu trasy, které si volíte podle délky, náročnosti, typu povrchu i druhu kola.
 

Chystáte se objevovat krásy ČR? Nezapomeňte si přibalit tyto aplikace


Vybrat tak můžete výlet jak pro partu kamarádů, kterým nedělají problém náročnější terény, stejně jako pohodový výlet s dětmi. Trasu je možné rovněž plánovat podle bodů zájmu, jako jsou koupaliště, různé pamětihodnosti či rozhledny nebo občerstvení.
 

Stáhnout aplikaci Šlappeto


Nechybí ani hlasová navigace, která myslí na vše, co můžete za řídítky potřebovat. Upozorní třeba na výmoly či nebezpečný úsek na trase a uslyšíte ji nejen z držáku na kole, ale třeba i z kapsy. A až dojedete do cíle, prostudujete zaznamenanou trasu a podrobné statistiky vaší jízdy lze také sdílet s ostatními. To vše samozřejmě v češtině a zdarma.
 

Adventurer: Hory, výlety, túry

Android, iOS/Zdarma (+ premium)/4,6*


Anglické slovo adventurer znamená v překladu dobrodruh a právě milovníkům výletů, treků, ale i dálkových túr je určena tato aplikace. Najdete v ní stovky tras v ČR, SR, ale i v Rakousku, které si lze hledat jak podle vzdálenosti od mísa, kde se právě nacházíte, tak i na mapě. Navíc je můžete i filtrovat například podle náročnosti, převýšení či podle toho, jestli se hodí i pro vaše čtyřnohé kamarády. Anebo jestli je na trase kemp.
 

Stáhnout aplikaci Adventurer


V detailu každé trasy nechybí podrobný popis, u náročnějších výprav oceníte informace o potřebném vybavení či možných nebezpečích. Dálkové trasy zase disponují místy, kde lze doplnit zásoby i kde najdete zdroje pitné vody. K tomu všemu si v cíli prohlédnete vlastní statistiky a za absolvované túry také sbíráte body, díky nimž hned vidíte, jak na tom v porovnání s ostatními dobrodruhy jste. V základu je apka zdarma, pro její používání bez mobilních dat i bez reklam je třeba předplatné. I bez něj si ji ale užijete víc než dobře.
 

PlaceHunter

Android, iOS/Zdarma (+ premium)/4,2*


Hledáte tipy na výlety, kde se nebudete mačkat s davy turistů, kde se dobře najíte a třeba tu i pořídíte naprosto jedinečné fotky pro váš Instagram nebo Facebook? V aplikaci PlaceHunter dostanete odpovědi na všechny vaše otázky. Tým, který za vývojem stojí, prošel a nafotil všechna místa, kam vás posílá.
 

Stáhnout aplikaci PlaceHunter


Dozvíte se tu také, kde zaparkovat a co a jak si zaznamenat v hledáčku svého telefonu. Díky propojení s Gastromapou Lukáše Hejlíka zase získáte tipy na ty nejlepší podniky a protože má PlaceHunter partnerství i s Amazing Places, můžete si být jisti, že se také vyspíte na tom nejkrásnějším místě. Aplikace je v základu zdarma, měsíční premium stojí 79 Kč.
 

Užijte si skvělé výlety s prémiovým operátorem

Jak na ty nejlepší výlety už víte, teď se zbývá postarat o dostatek mobilních dat, abyste se třeba i večer pod stanem mohli podívat na sociální sítě, jak se mají vaši přátelé a známí. Spoustu dat buď zdarma, nebo za skvělé ceny nabízí SAZKAmobil, který je v průběhu prázdnin opravdu štědrý.

Dvojitou porci dat zdarma tu můžete získat jako Odměnu za dobití kreditu za aspoň 300 Kč. Až do 31. 8. dostanete místo 1 GB rovnou 2 GB, pokud si kredit dobijete online nebo v Internetové samoobsluze. A levnější je nyní i standardní datový balíček 5 GB, za něj  zaplatíte jen 290 Kč.
 

SIM nyní se slevou 50%

Jestli u SAZKAmobilu zatím nejste, máme pro vás ještě jednu dobrou zprávu. Novou SIM s kreditem za 150 Kč až do 31. 8.2022 objednáte se slevou 50 % jen za 75 Kč a poštovným zdarma.

Objednávejte SIM SAZKAmobilu na pár kliknutí.

Přečtěte si také