Padla nejvyšší výhra irské historie. Miliardový jackpot trefilo 6 sester

Každý rok spolu jezdí na dovolenou a každou neděli se scházejí v domě své matky, aby si vsadily v loterii. Jde zkrátka o rodinu, která spolu má velmi dobré vztahy. I proto tu jistě nebude nejmenší problém, když si mezi sebou budou rozdělovat jackpot z loterie Euromillions, který vyhrály. Je to neuvěřitelných 175 475 380 eur, tedy zhruba 4,498 miliardy korun.

Přečtěte si také: Důchodci přišli na to, jak přelstít loterii. A vyhráli skoro 600 milionů


Ženy žijí v okolí hlavního města Dublin. „Ta výhra je doslova neuvěřitelná. Je jisté, že budeme potřebovat nějaký čas, abychom se z toho všeho vzpamatovaly, ale rozhodně nechceme, aby nás peníze změnily,” prozradila jedna ze sester.
 

Schází se pravidelně, jezdí spolu na dovolenou

Ta také prozradila, že mezi sourozenci i jejich rodinami panují víc než vřelé vztahy. „Jsme si velmi blízcí. Scházíme se každý týden a každý rok spolu také jezdíme na prázdniny,” řekla výherkyně. „Na penězích z loterie Euromillions je nejlepší, že se o ně budeme moct rozdělit s dětmi, vnoučaty i dalšími příbuznými.”

To, že vyhrály v loterii, zjistila jedna z žen, která u sebe měla vsazený tiket. „Slyšela jsem v televizi zprávu, že někdo vyhrál a že si vsadil tiket ve stejném obchodě jako my,” popsala, co předcházelo zjištění, že se staly miliardářkami.
 

V noci po výhře ani nezamhouřila oko

Po kontrole tiketu přes internet bylo jasno, že jsou to opravdu ony, kdo uhodl rekordní jackpot. „Stálo mě to trochu přesvědčování, než jsem všechny ujistila, že jsme to skutečně my, kdo vyhrál,” smála se žena. A dodala, že následující noc nedokázala ani zamhouřit oko.

„Výherní tiket jsem si schovala do reklamního katalogu a uložila ho pod matraci, aby mi ho nikdo neukradl,” popsala tajnou schovávačku.

Podle jejích slov to ale není poprvé, co u nich v rodině někdo vyhrál. V 80. letech získal manžel jedné ze sester 600 tisíc liber, tedy necelých 18 milionů korun.

Jackpot ve hře Euromillions se střádal už od 4. ledna, kdy ho nikdo netrefil. Vše ale změnila čísla 1, 8, 18, 19 a 39 spolu se dvěma doplňkovými míčky s označením 7 a 9. Díky nim si každá ze šesti sester na své konto připíše přes 29 milionů eur, asi 744 milionů korun.

Nejen v Irsku, i u nás se hraje evropská loterie s jackpoty, které stoupají do závratných výšin. Eurojackpot se losuje každý pátek, vyhrávají se tu miliardy a vy si ho můžete vsadit online na tomto odkazu.

Přečtěte si také