Oběd pro fanoušky nebo psací stroje. 5 věcí, za které rád utrácí Tom Hanks

Tom Hanks exceloval  v tolika filmech, že je těžké se rozhodnout, kde byl nejpřesvědčivější. Zachraňte vojína Ryana, Forrest Gump, Toy Story a pokračovat bychom mohli ještě dlouho.  My se ale podíváme, za co své hollywoodské peníze utrácí. Jeho majetek se totiž odhaduje na závratných 400 milionů dolarů, 9,2 miliardy korun.

1. Kolekce hodinek

Vymýšlet dárek pro Toma Hankse by bylo docela jednoduché, v žádném případě ale levné. Herec totiž miluje hodinky a zřejmě jich má doma obrovskou sbírku. Soudě podle toho, že bývá ve společnosti viděn s neskutečnými modely na ruce.
 

Přečtěte si také: Za tiket dal jenom dvacku, i tak mu Sportka přinesla přes 9 milionů


Přednost dává klasickým značkám, jako jsou Omega, Bell a Ross i Rolex, kterých má ve své sbírce nespočet. Patří mezi ně i potápěčské speciály Rolex Sea  za 12 tisíc dolarů, což je přes čtvrt milionu korun.
 

2. Oběd pro fanoušky

Původně asi neplánoval zvát své fanoušky na oběd, když si šel koupit burger do restaurace s rychlým občerstvením. Bylo to těsně před Vánoci, když vám takhle stojí Tom Hanks u pokladny, objednává si svůj burger, hranolky a pití, a v tom na něj někdo křičí: „Dobrý den pane Hanksi!“

On se otočí, usměje a řekne, že platí oběd pro všechny. Je milý, vstřícný, ochotně si s fanoušky podává ruce, fotí se s nimi a úsměvy rozdává všude kolem. Ne nadarmo se říká, že Hanks je nejmilejší celebritou v celém Hollywoodu.
 

3. Psací stroje

Sbírat se dá samozřejmě cokoliv, pokud máte dost místa. Hanks ve svých domech jistě nějakou tu komůrku na ukládání svých sběratelských perliček najde. Miluje staré psací stroje, které sbírá už od devatenácti let, a jeho sbírka čítá stovky kousků.

Staré psací stroje prý zažívají comeback a právě Hanks se snaží držet pohromadě komunitu lidí, kteří milují ten ťukavý zvuk, který klasické stroje vydávají. Dokonce o psacích strojích napsal knihu, kde popisuje příběh každého kusu, který vlastní.
 

4. Dovolené

Není to tak dávno, kdy se Hanks rozhodl jet na dovolenou s Brucem Springsteenem, Oprah a rodinou Obamových. Zřejmě si dovedete představit, že tahle parta nevyrazila jen tak někam do hotelu na pláž. Rozhodli se jet na jedno z nejkrásnějších míst na světě: do Francouzské Polynésie.

Společnou dovolenou na jachtě popisoval jako fantastickou, jen mu vadilo, že mu půjčili na projížďku dámské kolo. Bylo prý příliš nízké. „Kola nám přivezli snad ze všech ostrovů. Pánové z ochranky měli luxusní stroje, Obama taky a já? Já dostal to jediné, které bylo kus šrotu. Dokonce nemělo ani přehazovačku. Prý pojedeme po rovině a věřte, jeli jsme přes samé kopce,“ komentoval Hanks  náročnou vyjížďku s humorem sobě vlastním. Jestli byl tohle jediný problém slavného herce, musela to být dovolená snů.
 

5. Charita

I když o tom příliš nemluví, rád podporuje ze svých úspor projekty, kterým věří a ke kterým má vztah. Podpořil více než třicet organizací, mezi které patří vědecké centrum, které učí děti o vesmíru, dětská AIDS nadace a organizace, které dělají výzkum na léčbu této nemoci.

Tom Hanks je živoucím důkazem, že i když pořádně zbohatnete, můžete pořád zůstat úplně normální. Takové pohádkové zbohatnutí vás může potkat už zítra, tedy v případě, že si vsadíte Sportku. V Superjackpotu je právě 93 milionů korun, takže pokud máte zálusk třeba na onu luxusní jachtu v Polynésii, s výhrou ve Sportce je vaše přání předem splněno.

Zajistěte si svůj tiket online na tomto odkazu.

Autor fotografie: Dick Thomas Johnson from Tokyo, Wikimedia Commons.

Přečtěte si také