Nesnášíte nedělní večery? Tady je 6 tipů, které vám zvednou náladu

Zažil to asi každý. Nedělní večer, kdy jste doma a říkáte si nahlas: „Zase pondělí. Ach jo. Mně se nechce do práce.“ Je to jednoduché, celý týden se můžete těšit na víkend, kdy zažijete něco milého. Jenže když víkend končí a další je až za týden, vy jste poněkud posmutnělí.

Přečtěte si také: Tiket Sportky ukrytý v šicím stroji přinesl Češce skoro 14 milionů


My vám poradíme, jak nedělní večer zvládnout o trochu líp, protože kdo by se nechtěl stát v neděli milionářem? Základem je mít vsazeno. Vezmeme to ale pěkně po pořádku.
 

1. Nechte práci v práci

To je pro začátek dobrá rada, abyste z víkendu vytěžili opravdu maximum. Prostě nepracujte - vše jistě počká do dalšího pracovního týdne. Navíc jen tak se zase budete plně soustředit na nový týden. Neděle večer rozhodně není dobrý čas na vyřizování pracovních emailů. Odpočinek je důležitý, nepodceňujte ho.
 

2. Pondělní úkoly splňte s předstihem

Je něco, co děláte každé pondělí a musíte na to myslet? Například něco zaplatit, připravit, uvařit? Nachystejte se na to předem. Vykašlete se na pondělní vaření večeře a zkrátka o víkendu toho připravte víc, ať máte v ledničce pro co sáhnout. Nebo si placení účtů naordinujte třeba na pátek. Zbavte se zkrátka alespoň jednoho pondělního úkolu.
 

3. Užijte si víkend naplno

Nenechte se zahltit povinnostmi v domácnosti a vyhraďte si část víkendu jen pro radost. Buďte s rodinou, přáteli, jeďte na výlet, sportujte. Ona vám ta práce v domácnosti neuteče a vy se alespoň zrelaxujete po celém týdnu. Máte-li problémy s náladou v neděli večer, udělejte si něčím radost: pusťte si film, běžte do sauny nebo na drink. S těmi drinky to ale také nepřehánějte, jinak vám to v pondělí rozhodně příjemné nebude.
 

4. Stanovte si, co chcete během týdne stihnout

Víte, co mimo jiné stojí za úspěchem bohatých? Tito lidé hodně plánují. Pokud si z nich vezmete příklad, to, že zbohatnete jako oni, vám negarantujeme. Předejdete ale zklamání a stresu z toho, že něco nestíháte. Zkuste si na papírek napsat, co v dalším týdnu chcete zvládnout. A pak si to škrtejte a radujte se z každého splněného bodu, i kdyby to mělo být třeba utírání prachu nebo pověšení obrázku, o který už týdny zakopáváte.
 

5. Naplánujte si něco, na co se budete těšit

Ať už je to třeba chvilka klidu s knihou v ruce, setkání s přáteli nebo čas na návštěvu posilovny. Stanovte si, kdy si uděláte v týdnu radost, a dodržte to. Už jen pocit, že v té každodenní rutině se stane něco, co vás pohladí po duši, vám pomůže zvládnout hektičtější dny. Anebo si naplánujte rovnou nějaký výlet či dovolenou, udělejte rezervaci a těšte se.
 

6. Zkontrolujte si, jestli máte vsazeno

Nedělní losování Sportky může být rozhodně příjemným zpestřením. Představujte si, jaké to bude, až vyhrajete. Soustřeďte se na výhru. Mějte nachystaný tiket v ruce a hned si ho po slosování zkontrolujte. Je to zábava, zkuste to. Navíc až to vyjde, do práce už nebudete muset chodit třeba vůbec.

Klikněte si pro svůj tiket Sportky na tento odkaz a už teď si začněte představovat, jaké by to bylo, kdybyste dneska večer zrovna vy vyhráli 190,2 milionu, které jsou v Superjackpotu.

Přečtěte si také