Nejoblíbenější destinace pro letní dovolenou: Kam Češi nejčastěji míří?
Léto je v plném proudu a cestovní horečka vrcholí. Po pár letech, kdy mnoho z nás volilo raději tuzemskou dovolenou se opět vrací zájem o zahraniční destinace. Letos mimo hranice ČR plánuje zamířit až 64 % z nás. Pojďme se společně podívat, kam to bude. Na závěr pro vás máme také tip, jak si cestu k dovolené udělat o něco příjemnější nebo si dovolené užít třeba hned dvě.


Přečtěte si také: Budoucnost dopravy je bezemisní. Španělé se budou přepravovat luxusními vzducholoděmi


Češi cestování milují. Poznávání nových kultur, ochutnávání neznámých jídel, slunce, moře a odpočinek. To vše k dovolené prostě patří. Než se ale do zahraničí vydáme, je nutné cestu naplánovat. Někdo volí neustále stejné místo, protože to tam má prostě rád a jiný naopak chce vidět pokaždé něco jiného. I přesto ale jsou místa, kam se prostě rádi vracíme. Jaká to jsou? 


Chorvatsko – klenot Jaderského moře

Chorvatsko je nekonečně oblíbenou destinací mezi českými turisty. Jeho krásné pobřeží s křišťálově čistým mořem, malebnými plážemi a historickými městy přitahuje návštěvníky každý rok.


Řecko – kolébka kultury

Řecko je zemí s bohatou historií a úchvatnými památkami, které lákají turisty z celého světa. Zdejší slunečné ostrovy, jako je Kréta, Rhodos nebo Santorini, jsou snem mnoha cestovatelů.


Španělsko – slunce a fiesta

Španělsko je synonymem pro slunce, dobré jídlo a živé oslavy. Pláže Costa del Sol a Costa Brava lákají milovníky slunění, zatímco města jako Barcelona nebo Madrid nabízejí bohatou kulturu a úžasnou architekturu. Když si prohlížíte fotografie španělských pláží, možná si říkáte: "To by byla nádhera, tam bych se chtěl/a taky podívat!"


Egypt – tajemná země faraonů

Egypt je zemí s bohatou historií a fascinujícími památkami, které přitahují turisty z celého světa. Od majestátních pyramid a sfingy v Gíze po úchvatné chrámy v Karnaku a Luxoru, Egypt jednoduše nabízí nekonečnou řadu památek a krás.

TIP: Slyšeli jste už o novém stíracím losu od Sazky s příznačným jménem Faraonovo bohatství? Los je inspirován právě starověkým Egyptem a ukrývá hlavní výhru až 13 000 000 korun. Navíc ani samotné stírání losu není žádná nuda. Po setření prvního políčka (start) se v hracím poli objeví šipka, která vás navede na cestu malého dobrodružství. Postupným odkrýváním jednotlivých políček ve směru šipek dojdete až na konec cesty. Pokud šipka na konci směřuje k částce, vyhráváte tuto částku. Zkusíte své štěstí s Faraonem, třeba budete mít při výběru losu šťastnou ruku a jedna z výher bude vaše. 
 


Cestujte jako miliardáři

Každá dovolená i kratší výlet ale stojí nějaké peníze, které je většinou nutné našetřit. Nebo můžete zkusit trochu poškádlit Štěstěnu a zkusit se svému snu o slunečné dovolené v Chorvatsku, Řecku, Španělsku nebo Egyptě přiblížit třeba s Eurojackpotem. Bude to náhodný tip nebo risknete vlastní čísla? Losuje se vždy v úterý a v pátek. Tiket můžete koupit na jedno z více než 7 500 obchodních míst Sazky nebo si vsaďte z pohodlí domova online.
 

Přečtěte si také