Nejkrásnější dárek? Mladý tatínek rodině nadělil výhru 250 milionů

Krásné dárky pro všechny členy rodiny, vlastní bydlení a také pravidelné příspěvky neziskovým organizacím. To všechno plánuje díky své výhře ve Sportce pořídit mladý muž ze středních Čech. Protože ale vyhrál 250 944 489 Kč, jsme si jisti, že ještě spousta peněz zbude.

Přečtěte si také: Za tiket dal jenom dvacku, i tak mu Sportka přinesla přes 9 milionů


Někdo věří, že třináctka nosí smůlu, pro tohoto muže ale bude už navždycky symbolem štěstí. A nikdy také nepřestane blahořečit osudu, že si 13. listopadu vsadil. Jen díky tomu má teď na svém účtu obnos, který mu zajistí víc než pohodlný život.
 

Stovky milionů přinesl tiket z trafiky

Do budovy Sazky si sázející přišel pro výhru se svojí manželkou. Při domlouvání, jak si peníze převezmou, jsme měli příležitost trochu je vyzpovídat. Sympatický pár nám prozradil, že si loterii vsadí aspoň dvakrát do měsíce, a to už zhruba patnáct let. „Svůj šťastný tiket jsem pořídil v tabáku, kam mě žena poslala pro časopisy. A protože jsem pospíchal, vsadil jsem náhodný tip,” řekl výherce.

Sázenku si poté uložil do krabičky na úspory a už na ni moc nemyslel. Minimálně tedy do druhého dne po slosování. „Kolegové z práce při obědě zmínili, že včera ve Sportce padla výhra čtvrt miliardy a že ji trefil někdo ze středních Čech. Tak jsem v tu chvíli vtipkoval, že jsem to určitě já,” usmíval se tatínek tří dětí.
 

Výhra ho naprosto šokovala

Na obrovskou částku, která den předtím padla, pak nedokázal zapomenout, a tak hned, jak přišel domů, zkontroloval přes mobilní aplikaci Sazky svůj tiket. A následoval naprostý šok! „Tomu, co jsem na displeji telefonu viděl, jsem nechtěl vůbec uvěřit, proto jsem tiket naskenoval snad dvacetkrát,” popsal výherce první okamžiky poté, co zjistil, že je z něj multimilionář.

Nakonec se uklidnil natolik, že o jejich obřím štěstí řekl manželce a spolu také zavolali dalším členům rodiny. „Výhra nám zaplatí hypotéku a pomůže i s dalšími finančními závazky,” konstatuje majitel historicky druhé nejvyšší výhry ze Sportky. Kromě toho jsou s manželkou rozhodnuti, že budou pravidelně přispívat na charitu. Zatím ale ještě vybírají, které neziskové organizace to budou.

Žádné další změny ve svém životě ale neplánují. Oba budou dál chodit do stejného zaměstnání a jsou si jisti, že ani tak vysoká výhra nebude mít vliv na jejich charakter.
 

Kdyby přišli za pár dní, stát by je obral o skoro 38 milionů

Manželé také s radostí přijali informaci, že svoji výhru ještě nemusí danit. Kdyby ale do Sazky přijeli o několik dní později, situace by byla úplně jiná. Od začátku roku 2020 totiž začíná platit zákon, který z výher nad 1 milion ukrojí patnáct procent. Stát by tak například tuto mladou rodinu připravil o skoro 38 milionů korun.

Do konce roku, kdy se ještě výhry nedaní, zbývá už jen pár slosování. Jedna mimořádná Sportka bude probíhat dneska večer. V Superjackpotu na vás čeká hned 70,2 milionu korun a Sazka navíc garantuje hned tři výhry v hodnotě 1 milion korun, které dneska nějaký Čech nebo Češka získají. K tomu, abyste si o milionové bonusy mohli zahrát, stačí vsadit plný tiket včetně Šance.

Že už mají obchody zavřeno anebo se vám nikam nechce? Vsaďte si pohodlně online na tomto odkazu.

Přečtěte si také