Nejdražší auto planety je tu. Nové Bugatti stojí půl miliardy

Tenhle blyštivý krasavec se jmenuje La Voiture Noire a patří do rodiny francouzské automobilky Bugatti. Představte si, že by v něm bylo zabudovaných dvacet autíček Ford Fiesta, tak zhruba takhle silný motor tenhle rekordman má.

Přečtěte si také: Čech si díky Eurojackpotu zaletí na Bora Bora


Společnost Bugatti svůj jedinečný model La Voiture Noire (v překladu Černé auto) představila k příležitosti svého 110. výročí a vězte, že vyrobila pouze jeden jediný exemplář. Pokud na něj máte zálusk, až vyhrajete Eurojackpot, musíme vás zklamat. Auto už koupil neznámý člověk za nejmíň 11 milionů dolarů, v přepočtu zhruba čtvrt miliardy korun. Ale pozor - jde o cenu před zdaněním.
 

Krasavec za půl miliardy

Některá média dokonce mluví o tom, že cena vylezla až na 19 milionů dolarů, což je už téměř půl miliardy. Přesnou částku zkrátka nechce nikdo odhalit, ale jisté je, že Bugatti trumflo Rolls-Royce Sweptail, který se prodal za asi 8 milionů liber (240 milionů korun). Závod automobilek v tom, kdo dokáže postavit a hlavně prodat nejdražší vůz, má tedy nového zlatého medailistu.
 

Kdo by mohl mít v garáži tenhle unikát, každého nesmírně zajímá a v automobilovém světě se o jménech hodně šušká. Nicméně se proslýchá, že by to mohl být Ferdinand Piech, vnuk zakladatele Porsche a bývalý šéf koncernu Volkswagen, který vlastní právě Bugatti.

Automobilka ale prozradila jen to, že vůz koupil člověk, který je obrovským fanouškem této značky. Což upřímně je asi celkem jasné, když za něj zaplatil půlmiliardu. Jestli vás jméno nového majitele tedy zajímá, nezbývá, než si počkat, až onen tajemný muž nebo tajemná žena vyrazí ve svém fungl novém exempláři na výlet.
 

Na stovku zrychlí za 2,4 sekundy

Vůz se také pyšní extrémně silným motorem, který je pořádně slyšet i cítit. Byť automobilka nechce prozradit jeho rychlost, určitě nebude pomalejší než Chiron, který to dokázal vytáhnout z nuly na stovku za 2,4 sekundy. To je zhruba stejná doba, za jakou jste schopni vyslovit název luxusního černého Bugatti – La Voiture Noire.

Tohoto temného krasavce už si asi nekoupíte, na trhu je ale stále dost jiných krasavců, do kterých by se pár milionů korun vyplatilo investovat. Že je zrovna nemáte na účtě? Zkuste už tento pátek Eurojackpot a třeba budete už o víkendu přemýšlet, který sporťák vám bude říkat pane. Pro svůj online tiket klikněte na tento odkaz.

Přečtěte si také