Návyky úspěšných lidí. Díky těmto 5 psychologickým trikům se vám bude v životě víc dařit

Napadlo vás někdy, proč jsou někteří lidé úspěšnější než jiní? Pokud si myslíte, že za to mohou jenom lepší podmínky, náhoda či štěstí, nemáte tak úplně pravdu. Kromě vnějších vlivů je totiž důležité i psychické nastavení.

Přečtěte si také: Chcete větší šanci na výhru ve Sportce i jiných loteriích? Máme pro vás zaručený trik


Naštěstí ani v případě, že si příliš nevěříte, nemusíte zoufat. Podle psychologů a světových koučů existuje celá řada triků, které vám mohou pomoci. A my pro vás sesbírali ty nejlepší z nich.
 

1. Ovládněte řeč těla

To, jak stojíte, sedíte a jakým způsobem se pohybujete, o vás vypovídá mnohé. A působí to nejen na vaše okolí, ale i na vás samé. Proto zapomeňte na hrbení, sklopený pohled a ruce v kapsách. Místo toho se pořádně narovnejte, zvedněte hlavu a nebojte se očního kontaktu. Snadno tak oklamete svůj mozek a během chviličky se budete cítit alespoň o něco sebevědomější.
 

2. Projevujte vděk

Někdy bývá snadné se soustředit na to, kolik věcí vám v životě chybí a v čem všem se vám nedaří. I přesto se určitě najde spousta věcí, za něž můžete být vděční. Každý den se proto zamyslete nad tím, co by to mohlo být, a klidně začněte u „základů“, jako je třeba střecha nad hlavou, oblečení, pitná voda a jídlo.

Pamatujte na to, že projevováním vděku za věci, co máte, nijak nezlehčujete své aktuální problémy. A neznamená to ani, že byste neměli pracovat na svých cílech, případně že byste neměli chtít víc. Účel vděčnosti je úplně jiný –⁠ soustředit se na dobré věci a díky tomu se i lépe cítit.
 

3. Pracujte na své vizi

Co pro vás znamená úspěch? Přestože je úspěch hodně individuální, bez konkrétního cíle ho nedosáhnete. Může to být finanční stabilita, vysokoškolský titul, zdravá rodina, nižší číslo na váze nebo něco úplně jiného. Ať už jde ale o cokoliv, mít vizi svého úspěšného já je nesmírně důležité. Stejně jako si každý den vyhradit přinejmenším pár minut na to, abyste na sobě mohli nějakým způsobem pracovat.
 

4. Vyřaďte tato slova ze svého slovníku

Víte, že používání některých slov na vás může působit negativně a odrazovat vás od plnění svých cílů? Zatímco výrazy jako „měl bych“ a „musím“ vyjadřují nechuť, ze slov ve stylu „uvidím“, „možná“ a „třeba“ čiší naprostý nezájem. Pohrajte si s tím, jak mluvíte a začněte raději používat „chci“ a „rád to udělám“.

Pokud se vám do něčeho vyloženě nechce a není to pro vás povinnost, klidně to sobě i ostatním přiznejte. Vážit si svého času a energie je totiž jednou z nejlepších věcí, co pro sebe můžete udělat.
 

5. Dělte se o radost

O štěstí a radost je dobré se podělit. Občas stačí i maličkosti, jako je hezká zpráva, úsměv, kompliment či telefonát, a něčí den bude v mžiku lepší. Šiřte pozitivní energii mezi ostatní, jen buďte opatrní, komu ji předáváte. Měli by to být hlavně lidé, kteří vás nijak nezneužijí.

Chcete sobě nebo ostatním udělat opravdu velkou radost? S výhrou ve Sportce to půjde ještě snadněji! Momentálně hrajeme o desítky milionů, pořiďte si tiket na tomto odkazu.

Přečtěte si také