Nastartujte svůj život po výhře správně. Výherci radí, co po výhře (ne)dělat (II. díl)

Žádné finanční starosti, krásný dům i auto, život bez problémů a možnost koupit si cokoliv, po čem toužíte. Představujete si takhle život po výhře v loterii? Ne pro každého je to realita.

Přečtěte si také: Vykročte do života po výhře správnou nohou. Výherci radí, co po výhře (ne)dělat (I. díl)


Nic není perfektní, pokud ovšem začnete správně, můžete se ke svému ideálu co nejvíce přiblížit. Prozradíme vám, co fungovalo předchozím výhercům.
 

6. Zapomeňte na velké změny

Chcete ze dne na den podat výpověď, odstěhovat se na exotický ostrov a dát předchozímu životu vale? Maličko zpomalte. Příběhy mnohých výherců ukázaly, že unáhlené změny většinou nepřináší nic dobrého, a když nebudete opatrní, mohou se vám pořádně vymstít. Jestli se svým životem nejste úplně spokojeni, měňte ho krůček po krůčku. Takové změny vám déle vydrží, budou mít větší efekt a v případě nespokojenosti si je snáze přizpůsobíte.
 

7. Odložte si část stranou

S miliony na účtu vám nejspíš připadá zbytečné šetřit si na horší časy. Ať už tomu chcete věřit, nebo ne, peníze vám začnou rychle ubývat. Není tedy od věci si alespoň část odložit do dobré investice. Rezerva se totiž může hodit úplně každému.
 

8. Nepodlehněte tlaku

Netvrdíme, že se to stane zrovna vám, na někoho má však pořádná finanční injekce fatální dopad. Někteří lidé tento nápor a změny neunesou a namísto toho, aby si život začali pořádně užívat, se ocitají ve spárech alkoholu, zbytečných útrat a závislostí. Jestli se cítíte pod příliš velkým tlakem, s někým si o tom promluvte a nebojte se vyhledat pomoc terapeuta.
 

9. Nevnímejte výhru zkresleně

My, lidé často svět kolem nás vidíme trošku jiný, než ve skutečnosti je. Stejně jako potenciální výhru v loterii. Často se tak stane, že šťastlivci, co trefil jackpot, připadá, že si oproti ostatním výhercům odnesl pouhou almužnu. Na druhou stranu se najdou tací, kterým i menší částka připadá obrovská a nedělá jim problém pustit se do nákupních maratonů. Vždy se proto snažte na stav svého účtu nahlížet objektivním pohledem.
 

10. Odměňte se

Možná přijdou chvíle, kdy vám bude připadat, že se váš život obrátil k horšímu. Musíte si najednou dávat větší pozor na okolí, tu a tam se vkradou nepříjemné myšlenky, že o výhru dříve nebo později přijdete, a strach, že se s vámi někteří lidé baví jen kvůli penězům. Proto je nezbytně nutné být na sebe hodný a udělat sám sobě jednou za čas radost. Plňte si své sny, nestavte spokojenost jen na penězích a investujte do zážitků, ty vám totiž už nikdy nikdo nesebere.
 

Milionářem díky Sportce

Na velkou výhru stále čekáte? Pomoct vám s tím může třeba výhra ze Sportky, které právě vládne Milionová vánice. Co to znamená? Z každého i dnešního losování vzejde minimálně 5 garantovaných výherců částky 1 000 000 Kč.

Zajděte si pro svůj tiket do prodejny s nabídkou Sazky nebo si ho pořiďte online - vstupenku do losování získáte na pár kliknutí.

Přečtěte si také