Miliardový Instagram. Kolik si tu vydělávají nejlépe placené celebrity?

Instagram před nějakým časem oslavil deset let od svého založení. Za tu dobu si získal přízeň miliardy uživatelů na celém světě. Sociální síť, která primárně sloužila ke sdílení fotek, se za dobu své existence stala také pracovním nástrojem. Firmy ji využívají pro marketing a propagaci a influenceři, tedy lidé, kteří daný produkt propagují, si tím mohou přijít na docela slušný balík peněz.

Přečtěte si také: „Konečně se přestěhujeme do lepšího!“ Sázejícímu nadělila Sportka bezmála 31 milionů


Důležitou součástí práce influencera je spolupráce s různými značkami. V principu vás osloví firma nabízející určitou službu či produkt a vaším úkolem je dostat ji do povědí sledujících. Tady ovšem záleží na kvalitě vašeho profilu, tedy na počtu zobrazení, návštěv a dosahu. Pochopitelně zde platí čím více, tím lépe.

Někdy se za takovou spolupráci přímo neplatí, ale dostáváte takzvaný barter, tedy věci, které propagujete, máte zadarmo. Přesná kalkulačka, kolik si lze na Instagramu vydělat, tedy neexistuje. Může jít o peníze v řádu tisíců, ale i milionů. Záleží také na tom, jak velká jste celebrita.
 

Královna Instagramu

Žebříčku osobností, kteří na Instagramu vydělávají nejvíce peněz, vládne Kylie Jenner z rodinného klanu Kardashianů. Americká modelka, návrhářka a podnikatelka se z velké části proslavila v reality show Keeping Up with the Kardashians. V roce 2015 založila vlastní kosmetickou značku Kylie Cosmetics. Královna Instagramu, kterou sleduje 214 milionů lidí, si za jeden post na své zdi účtuje až 30 milionů korun.

Na druhém místě stojí americká zpěvačka Ariana Grande. Na její účet s každou fotkou přibude 22,8 milionů korun. Bronzovou medaili si zaslouží fotbalista Cristiano Ronaldo, jehož fotka na Instagramu stojí 22,3 milionů korun.
 

Kdo vládne v Česku?

Českému žebříčku, který sestavil časopis Forbes, kraluje bavič a moderátor Leoš Mareš. Hvězdu na Instagramu sleduje desetina národa. Dlouhodobě spolupracuje s Benzinou či s Penny. Za jednorázovou spolupráci si, jak přiznal v rozhovoru, účtuje 400 tisíc korun. Ročně si tak přijde na několik milionů.

Na druhé místě se umístila zpěvačka Monika Bagárová, které k počtu sledujících a zviditelnění pomohlo bezpochyby místo porotkyně v pěvecké soutěži SuperStar. Na třetím místě pak skončil finalista mezinárodní hudební soutěže Eurovision Song Contest, zpěvák Ben Cristovao.

Bavilo by vás živit se Instagramem? Některé hvězdy přiznávají, že to zase taková pohoda není. Vymyslet obsah fotky, vhodný popisek, všechno správně nastavit.. Někteří influenceři dokonce přiznávají, že vytvořit jednu fotku na sociální síť jim zabere i celý den.

Mnohem rychlejší způsob, jak si přijít k milionům, nabízí Sportka. Díky ní se už dneska večer můžete stát majiteli přesně 33,4 milionu korun. Ani s obstaráním tiketu ale neztratíte moc času - získejte ho na prá kliknutí na tomto odkazu.

Přečtěte si také