Mějte svoji zahradu či balkón v malíku díky těmto aplikacím

Zahrada či balkón jsou pro mnoho lidí místem klidu, odpočinku a relaxace. Starat se o ně vlastními silami ale může být ale občas oříšek. Naštěstí existuje celá řada mobilních aplikací, které vám s tím pomohou.

Přečtěte si také: Wikipedie, zeměpis i umění. Nejlepší aplikace pro váš telefon


Ať už jste začátečník, nebo ostřílený zahrádkář, tyto aplikace vám pomohou plánovat a spravovat vaši zahradu snadno a efektivně.
 

Neleň pro zeleň

Android, iOS, web/Zdarma/4,2*


Neleň pro zeleň je určena jak začátečníkům, tak pokročilým. V aplikaci najdete virtuální zahrádku, kam si uložíte všechny své rostliny, o něž se staráte. Poté budete včas dostávat upozornění, co je třeba udělat, aby se jim dařilo, a to včetně tipů od profesionálů. Aplikace ale funguje také jako encyklopedie, která je přehledně rozdělená do jednotlivých kategorií jako ovoce, keře, bylinky, balkonovky či pokojové a exotické rostliny.
 

Stáhnout aplikaci pro Android nebo iOS


Nechybí základní informace, jak o květiny, keříky či bylinky pečovat, a jsou tu také škůdci i způsob, jak je vypoklonkovat. A když vám něco dojde či zatoužíte po nové rostlině, pohodlně si tu vše objednáte. Neleň pro zeleň je navíc zdarma a v češtině.


Candide

Android, iOS/Zdarma/4,4*


Tahle aplikace se hodí nejen pro zahrádkáře, ale i ty, kdo si pěstují rostliny na balkóně a také doma. Rostliny umí s pomocí fotoaparátu telefonu rozpoznat a poté vám naservírovat všechny důležité informace, které byste o nich měli vědět.
 

Stáhnout aplikaci


Součástí jsou tipy, jak se o květiny či bylinky starat včetně první pomoci v případě, že se vašim zeleným kamarádům zrovna úplně nedaří. Otázky zodpoví komunita uživatelů a často přidá i tajné tipy. A jestli hovoříte anglicky, vydat se můžete na audio procházky po zahradách, jež vám představí ti nejpovolanější - jejich majitelé.
 

Gardena Smart System

Android, iOS, web/Zdarma/4,7*


Plánujete svoji novou zahradu či si ji přejete vyšperkovat? S tím vám hravě pomůže aplikace Smart System, za níž stojí značka Gardena. V plánovači si nejprve naklikáte tvar a velikost vašeho pozemku, vyberete rostliny či další prvky jako bazén, pergola nebo chytré zahradní vychytávky a vše si do své zahrady podle přání umístíte. 
 

Stáhnout aplikaci


Aplikace se ale hodí i pro ty, kdo jsou se svojí zahradou spokojeni, má totiž i další funkce. Stačí si sem přidat vaše rostliny a Smart System nejen zasílá upozornění, kdy je co třeba udělat, nabízí ale také přehled, co se ve vaší zahradě v uplynulé době dělo včetně třeba množství srážek. A nechybí ani informace o jednotlivých rostlinách s tipy, jak o ně pečovat. 
 

SAZKAmobil: data zdarma či za skvělé ceny

Výše uvedené aplikace vám hodí záchranné laso na zahradě či balkóně, SAZKAmobil zase dokáže pomoci s vysokými cenami za datování i volání. Minuta hovoru začíná na částce 0,40 Kč a data zde můžete získat jako Odměnu za dobití. Když si kredit doplníte za aspoň 300 Kč, dáme vám 1 GB, za dobití aspoň 400 Kč vás odměníme rovnou 2 GB.

Data ale také nabízíme za skvělé ceny. Slevu až 30 % získáte nyní na datové balíčky. Třeba 5 GB dostanete jen za 240 Kč místo 350 Kč, 10 GB za 340 Kč místo 450 Kč. 

Ještě u nás nejste? Novou SIMku vám doručíme zdarma během pár dní a až do konce dubna ji získáte také se slevou, jen za 99 Kč místo 150 Kč dostanete SIM i s úvodním kreditem ve výši 150 Kč. Všechny slevové akce  platí do konce dubna. 

Klikněte si pro novou SIM na náš e-shop.
 

Přečtěte si také