Medvídek Pú nebo Super Mario. Kostýmy, ve kterých si výherci vyzvedli své miliony (I. díl)

Představte si, že vyhrajete v loterii a svoji výhru si musíte vyzvednout osobně za přítomnosti kamer a fotoaparátů novinářů. Vy ale nechcete ukazovat svůj obličej. Ne proto, že byste se za něj styděli, ale spíše proto, abyste uchránili své soukromí. Jak to udělat? No přece přijít v kostýmu.

Přečtěte si také: Nákup tiketu Sportky byl možná aprílový žert. I tak je sázející bohatší o 87 milionů


Loterijní společnosti v Česku totožnost svých výherců zásadně nezveřejňují. V některých zemích, třeba v Británii nebo ve většině amerických států, však výherci musí odhalit svoji totožnost a často i pózovat pro reklamní účely. Existuje přitom nemálo případů, kdy byli výherci po zveřejnění jména a obličeje podvedeni, vydíráni, okradeni či dokonce připraveni o život. Není se tak čemu divit, že mnoho sázejících, kteří trefili jackpot, se při převzetí výhry raději schovají pod masku. Tyto kostýmy patří k těm nejzdařilejším, jaké jsme po světě našli.
 

Muž v černém robotickém obleku


Neznámý muž z Jamajky, kde je mimochodem velmi vysoká míra kriminality, si vloni v červnu vyzvedl svoji výhru, jež činila v přepočtu přes 13 milionů korun, v černém robotickém obleku á la Darth Wader. Pod kostýmem ústřední postavy seriálu Star Wars se skrýval muž, který prozradil, že k výhře žádnou temnou sílu nepoužil. Prý ale šel do slosování s čísly, které vsází už dlouhých dvacet let.
 

Bohatý Super Mario

Jiný muž z Jamajky z úvodní fotografie si vyzvedl svoji výhru v převleku postavičky ze známé arkádové hry Super Mario. Hlavní postavy tam tvoří dvojice italských bratrů instalatérů Maria a Luigiho, kteří putují světy království plného hub a překonávají složité překážky, aby se dostali k unesené princezně Peach. Maskovaný výherce si odnesl 4,7 milionu korun a údajně, stejně jako předchozí výherce, vsadil stejná čísla, se kterými hraje už deset let. Navíc je také napsal ve stejném pořadí, v jakém byla vylosována. No, není to náhoda?
 

Naštvaný Méďa Pú, nebo Pokémon?


Výraz na žlutém kostýmu, který měl údajně představovat Medvídka Pú, nebyl právě přešťastný. Snad šlo jen o nedorozumění a muž, který přebíral v přepočtu asi 1,8 miliardy korun, si výhru užíval. Taky aby ne – v uplynulém roce totiž výherce za nákup tiketů utratil něco přes 100 tisíc korun.

A v jakém kostýmu byste si pro svoji výhru přišli vy? Byl by to kostým nějakého superhrdiny, nebo spíše kreslené postavy?

Nic takového ale řešit nemusíte, protože jak už bylo řečeno, pro Sazku je anonymita výherců nade vše. Proto místo kostýmu, který byste si oblékli, můžete s klidem přemýšlet, jak si desítky milionů, které ukrývá Superjackpot, budete užívat. Klikněte si pro tiket na tento odkaz.

Autoři fotografií: Supreme Ventures Group, YouTube.

Přečtěte si také