Luxus, nebo bizár? Nejdražší věci třpytící se zlatem (I. díl)

Jsou tací, kteří mají rádi nejcennější kov světa natolik, že si z něj nechávají vyrábět i zdánlivě obyčejné věci – od sandálů po toalety. Jaké jsou nejdražší věci třpytící se zlatem a kolik za ně jejich majitelé utratili?  Dnes vám přinášíme první díl, který se bizraními zlatými předměty jen hemží, už za pár dní se můžete těšit na ty opravdu nejdražší zlaté věci světa.

8. Postýlka

Cena: 1,4 milionu korun


Díky polskému designérskému duu Martě Buzalské a Dariuši dostal pojem „narodit se se stříbrnou lžičkou v ústech“ úplně nový rozměr. Podle jejich návrhu se člověk narodí rovnou do zlaté postýlky.
 

Přečtěte si také: To by byl pech! Důchodce málem vyhodil tiket s výhrou 149 milionů


Nejluxusnější kolébku představili na veletrhu v Dubaji. Je potažena vrstvou čtyřiadvacetikarátového zlata a vnitřek je vystlán kůží, z níž se například vyrábí sedačky luxusních vozů Maserati. Unikátní je také tvar kolébky – podle designérů by měl v dítěti evokovat  pocit, jako by bylo stále v matčině lůně.
 

7. Sandály

Cena: 4,3 milionu korun


„Moje střevíčky jsou jako ze zlata…“ mohou si zpívat majitelky páskových sandálků Eternal Borgezie Diamond Stiletto od luxusní klenotnické firmy Borgezie. Boty jsou prakticky celé ze zlata a více než dvou tisícovek diamantů.

Designér Christopher Michael Shellis s jejich návrhem strávil tři roky. Podle listu Daily Mail si tyto střevíčky pořídila například profesionální celebrita Paris Hilton či zpěvačky Victoria Beckham a Cheryl Cole.
 

6. Košile

Cena: 5,8 milionu korun


Měl masivní zlaté řetězy a prsteny, ale pořád mu to bylo málo. A tak si indický podnikatel Datta Phúge nechal „ušít“ rovnou celou košili.

Na výrobu bylo potřeba čtrnáct tisíc kousků dvaadvacetikarátového zlata a více než dva týdny na ní pracovalo patnáct lidí. Přes tři kilogramy vážící módní kousek však podnikatel mohl nosit jen občas, a to pouze tehdy, když měl za zády ochranku.
 

5. Toaleta

Cena: 58 milionů korun


V centru Hongkongu jste v jednu dobu mohli natrefit na exkluzivní showroom, který byl celý ze zlata. A to včetně vybavení v koupelně. Nechyběl tam ani zlatý záchod a zlatý toaletní papír. Předváděcí dům si nechala postavit společnost obchodující se zlatem.

Na Swisshorn Gold Palace bylo spotřebováno 2,5 tuny zlata, skládal se z předsíně, obýváku, jídelny a koupelny. Nutno ještě podotknout, že již zmíněný záchod byl plně funkční, nikdy však podle majitelů nebyl použit.
 

Proměňte sny ve skutečnost díky Eurojackpotu

A jakou věc ze zmíněných byste si vybrali vy? Nebo máte v hledáčku něco jiného, co byste neváhali pořídit? Ať tak, či tak, není to právě levná záležitost. Jisté ale je, že pokud to zítra vyjde v Eurojackpotu, vaše sny se zcela jistě změní ve skutečnost.

Nejen, že je hlavní cena teď na částce 864 milionů korun, ještě se ale navíc můžete zúčastnit speciální hry, určené jen pro české sázející. Majitel jednoho plného tiketu včetně Extra 6 totiž stoprocentně získá měsíční rentu 100 tisíc korun, a to na celé dva roky. No řekněte, nejsou dva roky prázdnin také krásným snem na splnění?

Klikněte si pro svůj online tiket na tento odkaz.

Autoři fotografií: Crazyworldlife.com, Welt.de, Pinterest.com.

Přečtěte si také