Letos jsme do dětských domovů darovali víc než 300 kol, naposledy v rámci SAZKA Tour

Stává se příjemnou tradicí, že součástí cyklistických závodů podporovaných společností Sazka je také předání BMX kol dětem z dětských domovů.

Přečtěte si také: Sazka rozdala ukrajinským dětem desítky párů sportovních bot. „Byl to nádherný a emotivní zážitek!“


Dobročinná aktivita byla součástí i před pár dny skončené SAZKA Tour. Radost a nezapomenutelné úsměvy na tvářích jsme tentokrát vykouzlili dětem z domova v Čeladné v Moravskoslezském kraji. Při slavnostním předávání malí i trochu větší sportovci získali rovnou sedm kol včetně helem.
 

Dlouhodobý partner českého sportu

Sazka podporuje český sport dlouhodobě. „Každou naši sponzoringovou aktivitu  se snažíme propojit s dlouhodobým plánem, kterým je rozhýbávat české děti,“ říká tisková mluvčí Sazky Veronika Diamantová.

Výčet aktivit, které loterní společnost v tomto ohledu dělá, přitom rozhodně není krátký. Už na počátku roku věnovala za každého milionáře z roku 2021 jedno kolo a helmu do domovů - šlo o 250 BMX kol.
 

Kola jako překvapení


„Kola jsme rozdávali po celé České republice a dětem jsme je předali formou překvapení na sportovním dni. Asi nemusím dodávat, že to způsobilo opravdu krásné a spontánní reakce,“ říká Veronika Diamantová. Kola dále Sazka rozdává v rámci závodů, jichž je partnerem. Jde například o prestižní sportovní události včetně Závodu míru nebo SAZKA Tour.

Na posledně zmíněném závodu jsme kromě špičkových zahraničních i domácích jezdců mysleli také na fanoušky cyklistiky, kterých je v naší zemi víc než dost. Ti si mohli v rámci Sazka Challenge vyzkoušet jeden z nejobtížnějších a nejobávanějších úseků trasy při výstupu na Dlouhé stráně.
 

Další kola na finále Sazka Olympijského víceboje

Od začátku roku už Sazka rozdala víc než 300 BMX kol do 60 dětských domovů. Další slavnostní předávání proběhne na republikovém finále Sazka Olympijského víceboje, které se uskuteční 8. a 9. září v Brně.

Přečtěte si také