Kultura z domova: sledujte legálně české filmy nebo se vypravte do Národního muzea (II. díl)

Druhý díl kulturních projektů, které vznikly v době pandemie, je tady. A zatímco minule jsme se zaměřili na divadlo a muziku, tentokrát jsme se podrobněji podívali na film, ale i do Národního muzea. 

Přečtěte si také: Tři tygři, Dramox, Film naživo. Česká kultura z pohodlí vašeho domova (I. díl)


Z pohodlí svého domova se můžete podívat na české i světové hollywoodské i artové filmy, a to navíc komplet v češtině či s titulky. Nadšeni jsme ale byli i z virtuální sekce Národního muzea, která nabízí desítky hodin poznání, ale také interaktivní zábavy pro děti.
 

Jako v kině, jen s vlastním popcornem

Co: Moje kino LIVE
Web: mojekinolive.cz
Cena: 100 Kč


Atmosféru přesně jako v kinosále slibuje projekt Moje kino LIVE, na němž se podílejí kina Aero, Oko, Světozor, Přítomnost, Bio Central a Scala. Projekce začínají v pevně stanovený čas a užít si můžete jak autentické ruchy z kinosálu, tak i chat s ostatními. Na programu je každý den jedno představení, kde jsou filmy vybírány mezi současnými českými hity stejně jako z kritiky oceňované světové produkce. V uplynulých dnech jste tak mohli shlédnout třeba 3Bobule, Jackie s Natalií Portman či film Výjimeční autora dneska už klasických Nedotknutelných.
 

Kvalitní filmy kdykoliv. A navíc česky

Co: Aerovod
Web: aerovod.cz
Cena: od 60 Kč za přehrátí nebo 150 Kč měsíčně


Sympatický obchodní model, kde si vybíráte buď placení za shlédnutí jednotlivých filmů, nebo měsíční předplatné, zvolila původní česká videopůjčovna Aerovod. Ta dává k dispozici víc než 400 filmů v češtině nebo s českými titulky jako například snímky nominované na Českého lva Šarlatán či Krajina ve stínu, ale třeba i Parazita, který si z posledního udílení odnesl úplně nejvíc Oscarů včetně toho nejcennějšího - Film roku.
 

Do Národního muzea bez nutnosti cesty do Prahy

Co: Virtuální prohlídky Národního muzea
Web: nm.cz
Cena: Zdarma

Když jsme před nedávnem psali o velmi povedeném projektu Google Arts & Culture, mnoho českých institucí, které by splňovaly technologickým gigantem nastavenou laťku, jsme nenašli. Zářící výjimkou je Národní muzeum pod vedením osvíceného ředitele Michala Lukeše. Virtuální prohlídky tu jsou rozdělené do čtyř částí. Hlavní sekce obsahuje celkem dvacet výstav, například o nejslavnějším plejtvákovi, Starých pověstech českých, ale i o tom, jak lidé v historii bojovali s pandemiemi. V další sekci je interaktivní zábava pro malé i větší děti, dále jsou tu krátká videa coby Muzejní jednohubky a nechybí ani výstavy pro hendikepované. Vše je velmi dobře zpracované, přehledné, a hlavně zábavné. Víc takový českých muzejních projektů, prosím!
 

Užívejte si filmy, nestresujte se z nedostatku dat

Chybí vám data? Vyzkoušejte SAZKAmobil! Ten už v základu nabízí balíčky s velmi slušnými porcemi dat. Data zdarma navíc nyní můžete získat také jako dárek na uvítanou, pokud se k největšímu virtuálnímu operátorovi rozhodnete přejít. Stačí si koupit SIM kartu, aktivovat ji do 7 dní a získáte 1 GB mobilního internetu. Jak na to, zjistíte na tomto odkazu.

A skvělá zpráva také je, že SAZKAmobil jako jeden z mála virtuálů neomezuje rychlost datového připojení, a tak si můžete užít surfování na internetu rychlostí až 150 Mb/s. Více podrobností o našem největším virtuálním operátorovi najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také