Jak vyhrát 13 milionů? Manželům přineslo štěstí pravidelné sázení, pošta a vlastní čísla
Třináctka bude zřejmě pro manželský pár z Moravskoslezského kraje šťastné číslo. V neděli 6. března se na ně usmálo štěstí a v prvním tahu Sportky jim padl Jackpot 13 096 562 korun. Informaci o výhře se muž dozvěděl v kamenné prodejně s nabídkou Sazky, kterou má blízko bydliště a kam si přišel svůj tiket zkontrolovat. Když mu prodavačka ukázala na displeji částku, kterou vyhrál, nemohl tomu vůbec uvěřit. Po pár týdnech už ale s manželkou mají nastíněný plán, co s výhrou udělají.


Přečtěte si také: Ze zákulisí Sazky: Jak probíhá vyplácení výher?


V hlavě mu dva dny běželo jen: „Třináct, třináct, třináct milionů. Ty jo!“ Když se sám trochu uklidnil a prodýchal to, že se z něj a jeho manželky stali díky Sazce milionáři, konečně o jejich štěstí řekl i své ženě. Pár z Moravskoslezského kraje vyhrál v Jackpotu Sportky pohádkových 13 milionů korun.

Ačkoli muž pravidelně více než šest let Sportku sází, vždy na pobočkách České pošty, jedná se o první větší výhru, kterou získal. „Zatím to bylo nejvíc 720 korun. Ty jsem vyhrál, když jsme byli v Mariánských lázních. Ani tak jsem svou tradici pravidelného sázení neporušil,“ říká šťastný výherce.
 
Ten chodí každý týden na poštu, aby si zde vsadil. A rozhodně to nenechává na náhodu. Má totiž svá šťastná čísla. „Mám už léta takovou matici. Za prvé jsem si vyhledal čísla, která bývají nejčastěji ve Sportce tažena a za druhé jsou to data narození mě, manželky a našich blízkých. Udělal jsem mix těchto čísel a různě jsem je rozmístil do sloupečků,“ prozrazuje tajemství úspěchu.
 

Vyplatit milionové výhry lze jen v Sazce

Se svou sázenkou šel muž do jedné z provozoven s terminálem Sazky, kde si tiket nechal ověřit. Když mu paní, která ho obsluhovala řekla, že mu výhru nemůže vyplatit, protože tolik peněz rozhodně nemá, vůbec nechápal. Zeptal se tedy, kolik to je. Když uviděl částku na displeji, nevěřil svým očím a musel na chvíli ven na čerstvý vzduch. „Sednul jsem si na lavičku a chvíli tu informaci zpracovával,“ vzpomíná. Manželce o jejich štěstí dokázal říct až po dvou dnech.
 
Příjemnou povinností, která na výherce čekala, bylo domluvení data a času pro vyplacení výhry. Tu si musel manželský pár přijet vyzvednout do Prahy, do budovy Sazky. Jen tam je totiž možné vyplatit výhry vyšší než 250 tisíc korun.
 

A co bude dál? 

Po několika týdnech už si manželé nastínili, co by mohli s výhrou udělat. Žádné unáhlené kroky nechystají. Rádi by si koupili nové auto. „Já jsem pro nějaké větší, bezpečnější SUV. Teď máme takové menší sportovní a trochu se v něm bojím,“ vysvětluje s úsměvem žena a dodává, že větší auto určitě využijí také při cestování a na převážení sportovního vybavení jako jsou lyže, běžky nebo kola.

V plánu je také podarovat děti a uložit něco vnoučatům na spoření. O výhře ale zatím nikomu neřekli a ani neřeknou, protože obezřetnosti prý nikdy není dost. Výjimku udělají jen u těch opravdu nejbližších, tedy u svých dvou potomků.
 
A že by kvůli vysoké výhře šťastlivec už dál nesázel? To rozhodně ne. Hned další úterý poté, co se o své výhře dozvěděl, si šel opět vsadit a tuto tradici prý opouštět nehodlá.

Co vy? Vyhráli jste už někdy ve Sportce, třeba i jen menší částku? Co když se teď štěstí usměje právě na vás? Zkusit to můžete hned v následujícím slosování nejoblíbenější loterie v Česku – ve Sportce! Vsadit si můžete na jednom z více než 7 600 prodejních míst, online nebo prostřednictvím mobilní aplikace.

Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: Envato Elements.
 

Přečtěte si také