Gates nebo Buffet. S čím bojovali milionáři, než zbohatli?

I dnešní největší boháči světa byli jednou mladí, začínající podnikatelé, co měli strach. Bill Gates se třeba bál telefonovat, Warren Buffett byl zase přesvědčený, že nikomu nestojí za to, aby se s ním sešel.
 

Přečtěte si také: Kam investují Robert de Niro a Serena Williams? 

Autor knížky The Third Door Alex Banayan přirovnává úspěch k situaci před oblíbeným nočním klubem. Naprostá většina lidí stojí v dlouhé frontě před hlavním vchodem, celebrity, druhá skupina, chodí bočními dveřmi. 
 

A pak je tu ještě jedna skupina lidí, ta, která si najde svoje „třetí dveře“ a do podniku prostě vejde. 

Je jedno, jestli všechny předběhne, buší na dveře tak dlouho, až někdo otevře a pustí je, případně skočí do podniku oknem nebo proklouzne kuchyní. Právě lidé, kteří umí najít tyto „třetí dveře“, bývají v životě nejúspěšnější.

Najít tyto dveře a mít odvahu je otevřít, je těžké pro všechny. Třeba když bylo Billu Gatesovi devatenáct let, chtěli s kamarádem prodat jedné firmě jejich software. Poslali jim dopis (ano, to se tak v 70. letech minulého století dělalo), na který samozřejmě nikdo neodpověděl. 

Do společnosti bylo potřeba zatelefonovat. Začali se dohadovat, který z nich tam zavolá, báli se oba. Nakonec udělali kompromis. Zavolal Gates a představil se jménem svého kamaráda, který seděl vedle něj.

Podobně na tom byl i mladý Warren Buffett, dnes přezdívaný jako „věštec z Omahy“. Jako začínajícímu makléři mu ale nikdo z byznysu nevěnoval pozornost, nikdo se s ním nechtěl sejít. Tak se začal prezentovat tak, že je to právě on, kdo dokáže svému klientovi ušetřit spoustu peněz na daních. A zavřené dveře se začaly otevírat.

Každopádně vám může pomoct otevřít ony „třetí dveře“ třeba nějaká tučná výhra. Tak sázejte - například s Rychlými kačkami, které najdete na internetu, se hraje každou minutu o dva miliony korun.

Autor fotografie: Kjetil Ree, Wikipedia

Přečtěte si také