Cyklistické fotky z Pelotonie můžete vydražit na Dobrobotu a pomoci nadějným mladým sportovcům
Pokud patříte k fanouškům cyklistiky, fotografie nebo prostě máte rádi pěkný kousek umění, rozhodně by vám neměla uniknou dobročinná aukce na platformě Dobrobot. Od 8. až do 24. srpna zde probíhá online aukce pěti fotografií z unikátní výstavy Pelotonie: The Best of Cycling Photography. Výtěžek z prodeje je určen na podporu mladých cyklistických nadějí ze znevýhodněných rodin.


Přečtěte si také: PELOTONIE je výstava, které bude rozumět každý, říká fotografka cyklistiky Markéta Navrátilová


Výstava Pelotonie, která probíhá od 21. června v prostorách foyer sídla společnosti Sazka a KKCG v Centru Bořislavka, se těší velmi pěkné návštěvnosti. Vidět na vlastní oči výběr více než padesáti cyklistických fotografií, které zachycují skutečné emoci, ty nejkrásnější, ale i nejtěžší okamžiky tohoto sportu, rozhodně stojí za to. 


Světové závody i Czech Tour

Snímky od přední české fotografky cyklistiky Markéty Navrátilové a jejích kolegů Barbory Reichové a Jana Brychty ukazují netradiční pohled na světovou i tuzemskou cyklistiku. Vedle fotografií z pětadvaceti ročníků Tour de France a dalších závodů World Tour si mohou návštěvníci prohlédnout také snímky z českého prostředí. Polovina fotografií je totiž právě ze dvou největších českých závodů – Závodu Míru a Czech Tour, jejíž generálním partnerem je Sazka. 


Umění pro dobrou věc

Pelotonie je výstavou prodejní a část výtěžku půjde také na nákup nového handbiku pro sportovce a tetraplegika, pro kterého pořízení speciálně upraveného kola na ruční pohon znamená návrat k aktivnímu trávení volného času. Kromě toho se ale také pořadatelé rozhodli vybrat pět fotografií, které půjdou do aukce na dobročinné platformě Dobrobot.
 
Výtěžek z aukce pak pomůže vybraným mladým sportovcům ze znevýhodněných rodin, které podporuje Česká olympijská nadace. Například bronzové medailistce z Mistrovství České republiky 2022, která žije pouze s maminkou, a kromě cyklistiky se věnuje také lezení či běžeckému lyžování nebo dvojčatům z neúplné rodiny sbírajícím úspěchy mezi českou i světovou konkurencí na poli freestylové cyklistiky.  Pomoc rodiny využijí na úhradu členských příspěvků, na zaplacení startovného a nákup sportovního vybavení. 

Pokud bude váš příhoz nejvyšší, tak nejen, že si uděláte radost a na zdi vám přibude pěkný kousek umění, ale také přispějete na dobrou věc. Zúčastníte se?


Online aukce fotografií z Pelotonie na Dobrobotu

Kdy: úterý 8.8.2023 od 15:00 do čtvrtka 24.8.2023 do 19:00
Kde: Dobrobot – první dobročinná aukční platforma v Česku 
Jak: jednoduše online z pohodlí domova, přihazovat lze po jednoduché registraci
Co: 5 fotografií z výstavy Pelotonie: The Best of Cycling Photography
 

Aukce 1 – Barbora Reichova – SAZKA TOUR 2022


Aukce 2 – Honza Brychta – Závod míru U23 2015


Aukce 3 - Markéta Navrátilová – CHRIS FROOME, Tour de France 2016


Aukce 4 - Markéta Navrátilová – PARIS-TOURS 2005.


Aukce 5 - Markéta Navrátilová – KAREL VACEK A MATHIAS VACEK, Závod míru 2022
 
Autorem úvodní fotografie je Petr Hejna.

Přečtěte si také