Copperfieldovy triky či vymlácené zuby. 10 absurdních žalob, co (ne)vydělaly miliony (II. díl)

Že jsou některé soudní spory předmětem zábavy milionů lidí po celém světě, dokazuje fakt, že na internetu kolují pravdivé i méně pravdivé případy ze soudních síní. Některé z nich by vydaly na nekonečně dlouhý scénář nejedné filmové komedie.

Jako dětská prdelka

Američanka Eva Echeverria. Ta si na pokožku sypala každý den dětský pudr od společnosti Johnson&Johnson a údajně kvůli tomu dostala rakovinu vaječníků. Dětský pudr, který maminky sypou svým ratolestem na prdelky, by se zdál na první pohled zdraví zcela nezávadný. Tento ale obsahoval mastek, o němž Američanka v žalobě tvrdila, že v případě pravidelného používání vyvolává rakovinu. A právě takový osud ji potkal!
 

Přečtěte si také: Koťátko v mikrovlnce nebo uvězněný lupič. 10 opravdu absurdních žalob (I. díl)


Soudní porota v Kalifornii nařídila firmě, aby ženě zaplatila neuvěřitelné odškodné ve výši 417 milionů dolarů (přes 9 miliard korun). Nebyl to přitom první spor, který americká společnost prohrála, Do té doby nejvyšší přiznané odškodné však činilo „jen“ 110 milionů dolarů (2,4 miliardy korun). 
 

Šikovný jako Copperffield

Christopher Roller by natolik poblázněný kouzelnickými kousky známého mága Davida Copperfielda, že mu to nedalo spát. Rozhodl se jej proto zažalovat. Po slavném iluzionistovi požadoval, aby mu své triky buď prozradil, anebo mu jako odškodné poslal na účet desetinu jeho miliardového majetku.
 

Strašlivě strašidelný park

Že jste se už párkrát ve strašidelném domě pěkně vyděsili? Cleanthi Peters také, a tak zažalovala studia Universal Studios kvůli tomu, že atrakce Halloween Horror Nights byla až moc děsivá a jí to způsobilo velký šok.
 

Velká medvědí loupež

Včelař v Makedonii už měl po krk místního medvěda, který mu chodil na med. A tak ho zažaloval. Možná proto, že se medvěd neráčil dostavit k soudu, vyhrál muž odškodnění. To mu ale medvěd stále dluží.
 

Nespoutaná mládež

Ach ti mladí! Pro pár korun by i oknem vlezli, museli si říkat lidé v soudní síni. Ti byli svědky případu mladé ženy, která si vymlátila zuby pádem z okénka na záchodech nočního klubu, kam se snažila dostat bez placení. Majitel klubu musel nové zuby zaplatit.   
 

Co si v USA přečtete na výrobcích:

Žehlička – Nepoužívat na věci, které máte přímo na sobě.
Štětka na záchod – Nepoužívat k osobní hygieně.
Plynová trouba – Nestrkejte dovnitř hlavu malých dětí.
Puding – Pozor, po ohřátí je horký.
Motorová pila – K zastavování nikdy nepoužívejte prsty.
Igelitové tašky – Nedávejte dětem na hlavu.


Po zmrzlině se tloustne, i když to není napsáno na dně kelímku a s tikety do loterie od Sazky se opravdu vyhrává. Vyzkoušet můžete třeba novinku Extra Renta, která slibuje pohádkových 100 000 Kč měsíčně na dlouhatánských 20 let. Tiket do pondělního slosování získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také