Chyťte si Zlatou rybku. Kdy jindy by Vám měla splnit přání než na Světový den rybářství?
Češi jsou národem nejen vášnivých houbařů, ale také rybářů. Ještě aby ne, když na našem území najdeme více než 24 tisíc rybníků a vodních nádrží. Oficiálně je u Českého rybářského svazu a Moravského rybářského svazu registrováno na 350 tisíc sportovních rybářů, kteří mohou rybařit ve více než 2 000 revírech. K nejčastějším úlovkům patří pstruzi, kapři, líni, candáti nebo třeba boleni. Chytit ale takovou Zlatou rybku, která umí plnit přání, to už je v českých vodách těžší.


Přečtěte si také: Dá se zvýšit pravděpodobnost výhry? 6 tipů jak na to


Přemýšleli jste někdy o tom, co byste si přáli, když by se vám podařilo z vody vylovit zlatou rybku? Bylo by to auto, hezká exotická dovolená nebo peníze na nový dům či něco úplně jiného? Ve fantazii se meze nekladou. Jediným problémem ale může být, kde takovou rybku najít. V Českých rybnících, potocích a řekách zřejmě nežije, v revíru Sazky jich už ale bylo pár spatřeno. 


Přání až za 8 milionů korun

Stejně jako má každý rybář svůj sen, jakou rybu by chtěl ulovit, liší se i přání každého z nás. Pro ty, jejich přání nejsou vůbec skromná, je tu los Maxi Zlatá rybka, který přináší možnost té nejvyšší peněžní výhry až 8 milionů korun a k tomu dvě věcné výhry – auto dle vlastního výběru v ceně až 900 tisíc korun a dovolená snů za 250 tisíc korun. Krásná tři přání, že?
 
 

A pokud vaše přání nejsou zrovna MAXI, můžete sáhnout po jedné z dvou dalších variant z rodiny losů Zlatá rybka: po losu Super Zlatá rybka nebo Zlatá rybka


Zajištění večeře nebo radost ze sportu

Světový den rybářství, a rybolovu obecně, si od roku 1985 pravidelně připomínáme vždy 27. června. Od roku 2001 je dokonce tento svátek, jehož cílem je upozornit na nutnost ochrany rybích populací s ohledem na dlouhodobou udržitelnost, pod oficiální záštitou OSN.

Sportovní rybolov do české krajiny patří a v posledních letech nabírá na popularitě a z rybolovu jako způsobu obstarání si obživy se pomalu stává sportovní záležitost. V dřívějších dobách pustilo svůj úlovek zpět do vody jen velmi malé procento rybářů. Dnes ukazují čísla, že si svůj úlovek neponechá až pětina z nich. A to je pozitivní vývoj.
 
Zlatou rybku od Sazky, ale zpátky do vod pouštět nemusíte. Setřete papírový nebo online los a zjistěte, zda se právě vám na Světový den rybářství splní přání.
 

Přečtěte si také