Chytré náramky, které vás dostanou do kondice (I. díl)

Ušlé kroky, délka a kvalita spánku, srdeční tep ale také okysličení krve, které může pomoct včas odhalit závažná onemocnění. K tomu barevný displej, možnost číst i odpovídat na zprávy a také voděodolnost. To jsou vlastnosti, které si užijete (téměř) u všech fitness náramků, které jsme vybrali.

V dnešním dílu se zaměříme na dvě stálice v podobě asi nejprodávanějšího Mi Bandu od Xiamovi a trackeru od Samsungu s názvem Gear Fit. Novinkou je pak Garmin Venu Sq, který útočí na dosud dominantního hráče na trhu od Fitbitu.
 

Garmin Venu Sq (Music)

Cena: od 4 500 Kč


Zatímco doteď ovládal segment trackerů s hranatým displejem s téměř stoprocentním monopolem Fitbit a jeho oblíbený model Versa, nyní už má konkurenci v podobě chytrých hodinek Garmin Venu Sq. Verse konkuruje nejen lepší cenou, ale také přesnějším měřením, jímž je Garmin pověstný. Venu Sq a Venu Sq Music umí sledovat aktivity, jako je běh, chůze, cyklistika, golf, lyžování nebo plavání, a to jak venku, tak i ve vnitřních prostorách. Dále měří spánek, zobrazuje notifikace a také najde ztracený telefon. Bonus, který určitě oceníte, je GPS a hudební přehrávač.
 

Xiaomi Mi Band 6

Cena: od 1 000 Kč


Skvělý poměr ceny a kvality, navíc s velmi pěkným designem. Mi Band od čínské značky Xiaomi patří s cenovkou okolo tisícovky u českých zákazníků mezi nejpopulárnější kousky. Ten s pořadovým číslem 6 je novinkou letošního roku a proti předchozí generaci zaznamenal hlavně výrazný pokrok, co se displeje týče. Najdete tu barevný AMOLED displej s úhlopříčkou 1,56 palce, což je oproti předchůdci zvětšení o úctyhodných 50 %.

Náramek od Xiaomi umí měřit kroky, tepovou frekvenci a také spánek a zaznamenat dokáže třicítku sportovních aktivit. Samozřejmostí je voděodolnost a potěší měření okysličení krve, což je funkcionalita, která dokáže odhalit spánkové poruchy včetně nebezpečné apnoe.

Co potěší trošku méně, je absence GPS. Pokud tedy budete chtít zaznamenávat do mapy své sportovní výkony, v kapse vám nesmí chybět telefon. Další věc, s níž pořád trochu bojujeme, je přidružená aplikace Mi. Jednak nenabízí tolik dat a statistik jako její konkurenti a jednak se tu celkem často ztrácíme. S cenovkou okolo tisícikoruny a s výdrží baterky, která je o dost delší než týden, je ale Xiaomi Mi Band 6 pořád jednou z nejlepších voleb pro ty, kdo chtějí sledovat své fitness výkony a zdraví a zároveň netouží drancovat rozpočet.
 

Samsung Galaxy Fit 2

Cena: od 900 Kč


Pokud je na vás i tisícovka za Mi Band pořád trochu moc a spokojíte se s menším displejem, je tu další stálice na trhu Samsung Galaxy Fit 2. Proti svému předchůdci je kompaktnější, a zvlášť na ženských rukou proto vypadá mnohem lépe. Na AMOLED displeji o velikosti 1,1 palce můžete ovládat hudbu, přečíst si notifikace i posílat krátké odpovědi v případě, že máte tracker propojený s Android telefonem.

Galaxy Fit 2 si rozumí také s iPhony a měří kroky, sleduje spánek i míru vašeho stresu. Automaticky umí rozpoznat několik druhů aktivity jako běh, eliptický trenažér či silové cvičení. Co je trochu úsměvné, je skutečnost, že i přes svoji voděodolnost nepozná (a tedy neměří), když zrovna plavete. Oproti konkurenci si dále recenzenti stěžovali na poměrně nižší přesnost měření, a to i proti výše uvedenému náramku Xiaomi Mi Band 6.
 

K novému náramku nový tarif od SAZKAmobilu

Co motivuje ke sportu vás? Možná je to zdravější životní styl nebo předcházení civilizačních chorob. Nic ale nedokáže vyhecovat tak jako výsledky a podrobné analýzy, které můžete porovnávat jak se svými předchozími výkony, tak třeba i s přáteli, členy rodiny nebo kýmkoliv na planetě.

Abyste podrobná data mohli zaznamenávat, hodit se vám jistě bude pořádná porce mobilních dat. A přesně to může nabídnout největší virtuální operátor SAZKAmobil. Jeho Šťastné tarify začínají na 99 Kč a ani za jeden nestojí víc než 499 Kč. Například u Šťastného tarifu 399 za částku 399 Kč máte v ceně 5 GB mobilního internetu. A kdyby to náhodou bylo málo, dalších 5 GB koupíte za 350 Kč, 1GB tedy vyjde na 70 Kč.
 

Klikněte pro více informací o tarifech SAZKAmobilu


Až do konce června navíc probíhá speciální akce. Novou SIM kartu, kterou přechod k SAZKAmobilu vždy začíná, pořídíte se slevou 50 % jen za 75 Kč. A když si ji objednáte přes e-shop, doručíme vám ji zdarma do tří dnů.

Klikněte pro novou SIM kartu na tento odkaz.

Autoři fotografií: Archiv výrobců.

Přečtěte si také