Češi letos hodlají utratit za Vánoce méně peněz. Co si budou dávat nejčastěji?

Podle průzkumu zhruba 37 procent Čechů chce letos za vánoční dárky utratit méně než loni. Důvodem je zdražování, ale i potřeba nekupovat zbytečnosti či nevhodné dárky.

Přečtěte si také: Adventní kalendář od Sazky. Provoní váš dům po perníčcích a může nadělit 1 000 000 Kč


„Lidé o nákupech více přemýšlejí a letos budou ještě poctivěji srovnávat a vybírat produkty tak, aby neutráceli za zbytečnosti či nevhodné dárky,“ uvedl generální ředitel Heureky Jan Mayer. 
 

Průzkum prozradil, co darovat

Pokud patříte k těm, kteří nemají nakoupeno už v září a svým blízkým ještě nějaký ten dar nebo dáreček sháníte, pak vám dáme několik tipů, co Češi chtějí pod stromečkem nejvíc dostat.

Podle srovnávače Heureka je aktuálně hitem designové povlečení, utěrky, ručníky a kvalitní designové deky na zahřátí. Potěší také luxusní kosmetika, kterou si člověk sám nepořídí.
 

Jeden a dost

Z průzkumu také vyplynulo, že Češi letos hodlají pořídit třeba jen jeden dárek, ale zato takový, který skutečně potěší. Což je vskutku mnohem lepší varianta než dostat pět zbytečností, které skončí ve skříni.

Variantou, jak neurazit, je darovat vánoční poukaz. Ten je hitem již několikátým rokem. Ano, není to zrovna originální záležitost, ale obdarovaný si aspoň vybere dárek přesně podle svého vkusu. Vedou poukazy na zážitky, třeba na masáž, do sauny, do restaurace nebo na dovolenou.
 

Vsaďte na štěstí

Pokud si přeci jen pořád lámete hlavu, čím potěšit své blízké, skvělým dárkem jsou stírací losy, které v sobě skrývají tajemství, napětí při stírání a v mnoha případech i radost z výhry.

Darujte třeba los Vánoční Zlatá rybka, která může nadělit 5 milionů, ale také 5x auto za 750 000 Kč nebo 5x poukaz na dovolenou za 100 000 Kč.

Vánoční Zlatou rybku, ale i další vánoční losy od Sazky najdete na mnoha tisících prodejních míst s terminálem Sazky po celé republice. Klikněte si pro to nejbližší na naši interaktivní mapu.
 

Přečtěte si také