Adventní kalendář od Sazky. Provoní váš dům po perníčcích a může nadělit 1 000 000 Kč

Čas adventu by měl být plný pohody, v dnešním hektickém světě to ale tak úplně neplatí. Na řadu přichází pořizování dárků, velký úklid, pečení i vaření - často zkrátka nevíme, kam dřív skočit.

Přečtěte si také: Mladá maminka si setřela online výhru 1,5 milionu. O peníze se rozdělila


Prosinec je ale také ve znamení adventních kalendářů. Už máte ten svůj? Pokud sobě nebo svým blízkým vyberete Adventní kalendář od Sazky, na každém z nich získáte hned 24 šancí na krásnou výhru. A taky kouzelnou vůni perníčků, kterou si užijete při stírání každého políčka.
 

Od kreslených obrázků…

Úplně první adventní kalendář pochází už z roku 1851. V té době se každý kousek vyráběl z tvrdého papíru a za zavřenými okénky se nejčastěji ukrývaly obrázky malebné vesničky či města nebo veršíky z Bible.

Už tehdy bylo jeho hlavním cílem připomenout vánoční události ze Svatého písma a zpříjemnit a zkrátit čekání na vánoční dárky.
 

… po čokoládu a šperky

Přestože nese označení „adventní“, na samotném Adventu, tedy začátku církevního roku, začíná nezávisle. První okénka se vždy otevírají prvního prosince a poslední překvapení si jeho majitelé vyzvednou přesně na Štědrý den.

K nejznámějším dárečkům připraveným pro jednotlivé dny patří kousky čokolády, často tvarované do vánočních symbolů. Stále častěji jsou ale k dostání kalendáře s jinými poklady, například šperky, kosmetika či pamlsky pro zvířátka.
 

Prosinec plný výher

Chcete si čekání na Ježíška zpříjemnit ještě jinak? Zajděte si pro Adventní kalendář od Sazky. Na každém jeho políčku se může objevit lákavá výhra, zlatým hřebem je pak hlavní milionová výhra. Dalších šest sázejících objeví v hracím poli částku 600 000 Kč.

Adventní kalendář je k dostání na prodejnách s nabídkou Sazky. V České republice jsou jich tisícovky a my pro vás připravili interaktivní mapu, jež vám hledání té nejbližší usnadní.

Přečtěte si také