Brno žilo sportem. Festival Life! přivítal také královnu české cyklistiky Ivetu Miculyčovou
Nuda v Brně? Tak ta o posledním listopadovém víkendu ve městě rozhodně nebyla. Návštěvníci zážitkového festivalu Life! si mohli na jednom místě, na brněnském výstavišti, vyzkoušet více než 30 různých sportů, zazávodit si, zažít adrenalin, být svědky řady exhibic a na tematických přednáškách si poslechnout zajímavé informace. Díky nabitému programu si tak festival mohli užít všichni bez ohledu na to, zda aktivně sportují nebo se raději na sport jen dívají.


Přečtěte si také: Sazka se stala generálním partnerem královny české cyklistiky Ivety Miculyčové


Na brněnském výstavišti dokázali téměř nemožné. Do několika hal vměstnali skoro všechna sportoviště, na která si vzpomenete. Posilovna, fotbalové hřiště, automobilový okruh, sjezdovka, zápasnická aréna, lezecká stěna, pumptracková dráha nebo dvojitá rampa. A proč? Od 25. do 27. listopadu se zde konal největší festival sportu, tance a zábavy Life! Sportoviště samozřejmě nebyla opuštěná, na každém z nich se mohli návštěvníci potkat s profesionály z daného oboru, někde dokonce i s olympioniky. Koncentrace těch, co žijí sportem zde byla opravdu veliká. Nemohla tedy chybět ani společnost Sazka, která je dlouhodobým partnerem a podporovatelem českého profesionálního i amatérského sportu. 
 

Adrenalin na dvou kolech

V posledních letech se Sazka stále více věnuje podpoře cyklistiky. S tou silniční je už neodmyslitelně spjata. V letošním roce ale vstoupila také na půdu méně známou, do „mladšího“ prostředí Freestyle BMX. „Sazka podporuje český sport dlouhodobě. Stojíme za největším cyklistickým etapovým silničním závodem v České republice Czech Tour a letos jsme vstoupili i do prostředí Freestyle BMX. Jde o disciplínu, která oslovuje čím dál více mladých lidí a je velmi atraktivní jak pro bikery samotné, tak i pro diváky,“ říká Pavla Hobíková, manažerka komunikace společnosti Sazka.

Na festival Life! přivezla Sazka svůj ikonický žlutý pumptrack, se kterým ve snaze zpopularizovat tuto adrenalinovou cyklistickou disciplínu objíždí oblíbené akce, které slibují zábavu pro celou rodinu. Kromě toho, že si návštěvníci brněnského festivalu Life! mohli pumptrackovou dráhu vyzkoušet na vlastní kůži s půjčeným kolem nebo koloběžkou, byli také svědky závodu Modular Pumptrack Challenge, v rámci SAZKA Subbox Best Trick se pokochali dechberoucími triky BMX jezdců a s těmi nejlepšími se mohli dokonce i potkat.
 

Sazka šlape do Freestyle BMX

Na místě byl například Jan Valenta, matador a průkopník Freestyle BMX v České republice, trojnásobný mistr světa v této disciplíně a zakladatel agentury VSA Extreme nebo královna české cyklistiky pro rok 2022 Iveta Miculyčová. S Janem Valentou navázala Sazka na počátku tohoto roku úzkou spolupráci s jasným společným cílem – zpopularizovat Freestyle BMX. A podle reakcí návštěvníků na různých sportovních akcích, které tento rok SAZKA pumprtack navštívil, se to daří.

„Freestyle BMX se věnuji už 25 let. Tento sport mi umožnil procestovat celý svět a poznat spoustu skvělých lidí. Po ukončení aktivní kariéry jsem se rozhodl začít BMX vracet to, co mi za ta léta dal. Pocit a nadšení z jízdy na kole bych přál každému, proto jsem moc rád, že se do podpory tohoto sportu pouští čím dál více velkých značek jako Sazka, a nadchneme tak pro něj společně co nejvíce lidí,“ říká Jan Valenta, organizátor programu a zakladatel Czech Freestyle BMX asociace.
 
SAZKA pumptrack ale nebyla jediná adrenalinová atrakce v hale F, kde se vše odehrávalo. Bikeři předváděli své triky také na VSA dvojité minirampě s funboxem uprostřed. V rámci všech freestyle závodů rozdala Sazka celkový prize pool v hodnotě 30 tisíc korun. Ceny těm nejlepší závodníkům pak předala dvojnásobná mistryně Evropy ve Freestyle BMX osmnáctiletá Iveta Miculyčová, jejímž partnerem se na začátku září Sazka stala. Ivetě chce česká loterijní jednička mimo jiné pomoci na cestě za jejím snem – za účastí na blížících se olympijských hrách v Paříži.

 

Přečtěte si také