Brali miliony. 5 lidí, kteří vyhráli v pátek 13.

Pátek 13. je obecně vnímán jako nešťastný den. Jak ale potvrzují data největší české loterní společnosti Sazky, u hráčů, kterým v žilách koluje švejkovská krev, to tak úplně neplatí. Když na pátek připadne třináctý den měsíce, tikety jdou doslova na dračku. A my víme proč. Inspirujte se hned pěti příběhy lidí, kteří právě v pátek 13. brali miliony.

Smůlu porazil výhrou 5 miliard

Pro neznámého muže z amerického Ohia bude pátek 13. až do konce života tím nejšťastnějším dnem vůbec. Výherce, který si přál zůstat v anonymitě, vyhrál v roce 2015 v loterii Mega Millions hned 202 milionů dolarů, což v přepočtu a s inflací dělá 4,93 miliardy korun.
 

Přečtěte si také: Životní klika? Čech vyhrál v loterii už podruhé, tentokrát v Eurojackpotu přes 25 milionů


Kromě toho, že si nejlepší přítel štěstěny vsadil ve městě Columbus, se o něm moc neví. Aby si pojistil soukromí, o výhru si zažádal pod rouškou svěřeneckého fondu, pojmenovaného Šťastná kachna.
 

Upekl si 3 miliardy

Španělskému pekaři Franciscovi Delgadovi Rodrígezovi bylo třicet let, když v loterii Euromillions vyhrál 121 milionů eur, tedy 3,17 miliardy korun. Stalo se to v roce 2011 a muž se krátce po život měnící částce, kterou získal, odstěhoval ze svého rodného města Pilas.

Nikdo dneska netuší, kde je pekařovi konec. Spekuluje se ale, že si koupil luxusní vilu v Seville za v přepočtu 25,5 milionu korun a k tomu ještě prázdninovou chalupu v americkém Miami.
 

Královská výhra mladičké Američanky

Kelsey Zachow začala loterii hrát skoro okamžitě poté, co dosáhla plnoletosti a mohla si jít legálně vsadit. Po dobu pěti let si pro tiket chodila hned dvakrát týdně, až se na ni v roce 2014 usmálo obří štěstí. Bylo to v červnu v pátek 13. a teprve čtyřiadvacetiletá Kelsey tehdy vyhrála 66 milionů dolarů, tedy 1,64 miliardy korun.

Možná si řeknete, že v takto nízkém věku peníze určitě rozházela a dneska nemá ani korunu. Pletete se. Kelsey si jako první najala finančního poradce a právníka a společně s nimi založila několik fondů. Jeden pro svého sedmiměsíčního syna Benjamina, jeden pro dceru jejího přítele a jeden pro svého dvouletého bratra. A poté se vydala na zkušenou do Evropy.
 

711 milionů rozjelo muži podnikání

Antonio Zelaya odjel z rodného Salvadoru do Spojených států, aby si tu splnil americký sen. Všechno ale nešlo úplně podle plánu, a tak pracoval na nočních směnách v jedné z newyorských tiskáren. Když se jednoho dne vracel nad ránem domů, koupil si po cestě tiket do loterie.

Už pár dní nato se ukázalo, že to bylo nejlepší rozhodnutí jeho života. Po slosování, které proběhlo v pátek 13. v květnu 2009, získal 26 milionů dolarů, což dneska v přepočtu a s inflací dělá 711,53 milionu korun. Co s penězi udělal? Rozjel ono vlastní podnikání, po kterém celý život toužil.
 

Ani 704 milionů ho nepřimělo odejít do důchodu

Milionový pátek 13. zažil v roce 2011 také Američan Kendall Warren. V Michiganské loterii bral v listopadu 27 milionů dolarů, to znamená 704,8 milionu korun. Tehdy mu bylo jednašedesát let, jak se ale svěřil, ani takto šťavnatá výhra ho nepřesvědčila, že by měl odejít do penze.

Kendall tedy dál chodil do práce, kde to podle svých slov měl opravdu rád. A i když se z něj stal multimilionář, za žádné nesmyslné výstřelky utrácet neplánoval. Jak řekl zástupcům loterie, za výhru prý zaopatří rodinu a peníze také investuje do společného času, který s ní stráví.
 

Vyhrajte miliony i vy

Jak je tedy vidět, pátek 13. může být opravdu velmi štědrý. Protože ale štěstěna přeje jen připraveným, je třeba jít výhře naproti a obstarat si tiket.

V české loterní královně Sportce si dneska v mimořádce můžete zahrát o Superjackpot ve výši 42,1 milionu korun. Online sázenku si obstaráte na tomto odkazu.

Máte spíš chuť vyfouknout jackpot ostatním Evropanům? V Eurojackpotu je dneska 255 milionů korun a pro tiket do této loterie si klikněte na tento odkaz.

Přečtěte si také