Berou desítky milionů. 5 nejlépe placených sportovců, kteří si vybrali zimní disciplínu

Jedna věc platí už dlouhá léta – hokejistů je v žebříčku nejlépe placených sportovců Česka zdaleka nejvíc. A tak není divu, že obsadili hned prvních pět příček v žebříčku.

Přečtěte si také: Vyčkávací taktika i (ne)správná vítězka. Největší klikaři olympijských her


Sazka je hrdým partnerem českého olympijského týmu a za našimi sportovci stojí i v letošních hrách, a i když náš tým vypadl už ve čtvrtfinále, ostatním sportovcům stále fandíme. Teď se ale pojďme podívat na 5 nejlépe placených českých zimních sportovců.
 

5. Ondřej Palát

Výdělek: 74 mil. korun

Je ceněn hlavně pro svou univerzálnost, pracovitost a zarputilost. K tomu dokáže povahou tichý a skromný útočník dávat i důležité góly. I díky jeho jedenácti trefám v play-off získala Tampa Bay, za kterou hraje, v roce 2020 slavný Stanley Cup.
 

4. David Pastrňák

Výdělek: 101 mil. korun

Kamarádi mu říkají Pasta. Havířovský rodák snil o hokeji od malička. Než ale dostal vysněnou žlutou hokejku k Vánocům za dva a půl tisíce, trvalo to tři roky. Kromě toho, že se dostal na přední příčky nejlépe placených zimních sportovců, dokázal i to, co před ním nesvedl ani třeba legendární Jaromír Jágr. Loni popáté v řadě ovládl anketu Zlatá hokejka o nejlepšího tuzemského hokejistu.
 

3. Tomáš Hertl

Výdělek: 103 mil. korun

Útočník momentálně hraje NHL za San Jose Sharks a je považován za jednoho z největších českých talentů posledních let. Slávistický odchovanec odehrál svůj první zápas v sezoně 2010/2011 a hned následující rok byl draftován coby celkové číslo 17 týmem San Jose.
 

2. Jakub Voráček

Výdělek: 135 mil. korun

Vousatý útočník hraje za klub Philadelphia Flyers v NHL. Je také členem týmu Real TOP Praha, v jehož dresu se zúčastňuje charitativních zápasů a akcí. Založil nadaci, která podporuje výzkum a vznik registru pacientů s roztroušenou sklerózou, činnost a rozvoj center v České republice.
 

1. David Krejčí

Výdělek: 150,5 mil. korun

Skvělý centr byl loni v centru dění naposledy. Po patnácti sezonách mu skončila smlouva v NHL a kvůli rodině se rozhodl vrátit do rodné vlasti. Nyní hraje v Olomouci, kde s hokejem začínal. Pětatřicetiletý hráč stojí na přední příčce nejlépe placených zimních sportovců a také jako jediný z žebříčku byl letos součástí hokejové reprezentace v Pekingu.

Ne všechny děti mají to štěstí, že dostanou svou vysněnou žlutou hokejku. I proto Sazka dlouhodobě podporuje české děti ve sportování. Prostřednictvím České olympijské nadace přispívá dětem z dětských domovů a sociálně slabých rodin. Sledujete jejich příběhy na webu Fandi se Sazkou na tomto odkazu.

Přečtěte si také