7 rad od výherců loterie. Co byste podle nich měli udělat, až to třeba ve Sportce vyjde?

Výhra v loterii dokáže s člověkem pořádně zamávat. Často se tak stává, že ji někteří výherci nezvládnou a místo radosti jim zbydou jen slzy. Naštěstí se dá z jejich zkušeností poučit a většině nepříjemností se vyhnout.
 

Přečtěte si také: Sázející z jižních Čech vyhrál ve Sportce 60 milionů. Jaké byly jeho pocity?


Zajímá vás, jaké lekce si ze své výhry milionáři odnesli? Těchto sedm patří mezi ty nejdůležitější!
 

1. Buďte připraveni na emoce

Šok, radost, nevěřícnost, úleva, pochyby a stres jsou jen zlomkem emocí, které na vás po výhře čekají. Každý z nás velké novinky a změny prožívá jinak, nové miliony na účtu ale nějaké emoce dostanou snad ze všech. Nenechte se jimi zaskočit ani odradit a myslete na to, že ať cítíte cokoli, je to v pořádku a máte na to plný nárok.
 

2. Útraty si rozmyslete

Utratit celou výhru je jednodušší než se může zdát a je jedno, jestli vyhrajete milion nebo jich bude dvacet. Vyvarujte se proto velkých a impulzivních nákupů bez dlouhodobějšího plánu. A pokud si v tomhle ohledu příliš nevěříte, poraďte se s kvalifikovaným a důvěryhodným finančním poradcem.
 

3. Nesvěřujte se každému

My lidé jsme sdílní a společenští tvorové a často si přejeme všechny dobré zprávy rozkřičet do světa nebo se o ně přinejmenším podělit se svými blízkými. V případě velkých výher je ovšem lepší držet jazyk za zuby a pořádně vybírat, komu se svěříte. Peníze totiž přitahují pozornost a je lepší mluvit o nich hlavně s lidmi, jimž opravdu věříte.
 

4. Velké změny odložte

Příliš unáhlené změny většinou nekončí dobře. Možná chcete podat výpověď, koupit si zámek, pořídit vilu na druhém konci planety nebo strávit zbytek života na soukromé jachtě, chvíli s tím ale počkejte. Ve většině případů je dobré dělat změny spojené s penězi postupně. Hlavně když k velké částce přijdete „bez varování“.
 

5. Říkejte „Ne!“

Dejte si dobrý pozor na to, komu pomáháte nebo půjčujete. Je dobré pomoct někomu, kdo to potřebuje, a obdarovat ty, jež máte rádi. Nepodlehněte však všem prosbám a nátlaku ze strany lidí, kteří o vás před výhrou ani nevěděli. Nebojte se, není to známka sobectví, jen tím chráníte sami sebe.
 

6. Myslete na budoucnost

Není samozřejmě nutné si všechny peníze škudlit, ničemu ovšem neuškodí, pokud si alespoň nějakou část uložíte stranou. Vaší budoucnosti prospěje i to, když splatíte veškeré dluhy a půjčky.
 

7. Kdo nehraje, nevyhraje

Poslední rada je víc než jasná - kdyby všichni ti, kdo se mohou označovat za loterní milionáře, nevsadili na osudové slosování svůj tiket, zkrátka by nevyhráli. Takže svoji štěstěnu pokoušejte, kdykoliv budete mít pocit, že by to mohlo vyjít. Třeba zrovna dneska večer - ve Sportce se hraje o fantastických 130,8 milionu korun.

Pro svůj tiket si klikněte na tento odkaz.

Přečtěte si také