6 důvodů, proč by se každý měl stát miliardářem

Když se zeptáte známých, jestli chtějí být v klubu miliardářů, co vám odpoví? Překvapivě je mezi námi dost lidí, kteří se raději drží „při zdi“ a stačil by jim nějaký ten milionek. My vám přinášíme pár dobrých důvodů, proč se hry o velké peníze rozhodně nebát. 
 

1. Pomáháte lidem

Jako miliardář pomáháte, ani o tom nevíte. Když vy zbohatnete, bohatou i lidé ve vašem okolí a vy na to máme vliv. Za každou vaši utracenou korunu někdo korunu získává.
 

Přečtěte si také: Online sázka Eurojackpotu přinesla uklízečce, 2,27 miliard

Ať už dáte lepší dýško oblíbenému vrchnímu, chodíte častěji ke kadeřnici nebo kupujete nové auto - jste to vy, kdo roztáčí kola ekonomiky.

Nemluvě o tom, že ze všeho, co si koupíte, platíte daně. Takže část peněz dáváte i do státního rozpočtu. Jste mocní a ani si to neuvědomujete.
 

2. Když máte peníze, můžete inspirovat

Miliardáři nechodí do kolbenky od rána do večera, ale dělají něco pro radost a pracují na smysluplných věcech. Chcete pomáhat psím nebo kočičím útulkům? Opuštěným dětem? Nemocným lidem? Můžete. Můžete dělat úplně cokoliv.

Dokonce můžete nedělat nic a jezdit po Evropě ve svém Rolls Roycu nebo Ferrari. A v tom je to kouzlo, můžete si sami určit, jestli budete pracovat, kde a za kolik.
 

3. Děláte si radost

Proměnit peníze v zážitky je asi to nejhezčí, co vám bohatství může dát. Rádi byste si zkusili, jestli vás potěší luxus? Vyzkoušejte si to jen tak nanečisto, a když vás to bude bavit, postavte si klidně dům ve stylu „podnikatelské baroko“ a nechte si na střeše udělat zlaté věžičky. Rádi jíte? Zaleťte si na dobrý oběd do Paříže.

Ti, kteří říkají, že peníze štěstí nepřinášejí, je buď nemají, nebo je utratili za hlouposti. Vy je ale utratíte za to, co vám dělá radost. Z čehož vyplývá… Ano, radost se dá koupit.
 

4. Získáte sebevědomí a klid v duši

Náfuky nikdo nemá moc rád, to vy ale nebudete. Řeč je o zdravém sebevědomí. S penězi se totiž můžete chovat tak, jak vám hlava a pocity velí. Chcete pozvat své blízké na nejlepší zmrzlinu ve městě? Nepřemýšlíte a uděláte to.

Peníze jen násobí to, jací jste. Navíc, celé rodině se uleví. Už nikdy nikdo nebude mít strach, že nezbyde na hypotéku, když si koupíte v obchodě lepší šunku a jogurt. Můžete být naprosto v klidu.

A když dobře zainvestujete, v klidu mohou být i další generace. A klid je k nezaplacení.
 

5. Štěstí můžete vracet společnosti

Spousta miliardářů by vám řekla, že největší radost je pro ně udělat někomu radost. Nedávejte bezhlavě charitám, ale dávejte těm, kterým chcete. Máte spoustu času, takže se můžete se všemi obdarovanými třeba seznámit a sami si rozhodnete, komu pomůžete.

Když nakoupíte do dětského domova hračky, předejte je dětem osobně. A kochejte se radostí, kterou rozdáváte. To jsou zážitky na celý život.
 

6. Naučíte se nové věci a zažijete výzvy, které by vás jinak minuly

Být bohatým není složité, ale naučí vás to spoustu věcí o životě. Poznáte, jací lidé opravdu jsou, učíte se plout ve světě neomezených možností.

Díky penězům zjistíte, jak se nenechat napálit, jak se o majetek starat, jak spořit nebo smysluplně utrácet. Tahle cesta je nezapomenutelná.

Eurojackpot vás ke svobodě může dovést. Zkuste si vsadit třeba online na tomto odkazu.

Autor fotografie: Yana Lizunkova, Unsplash

Přečtěte si také